Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
97777 Τραγούδια, 238398 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Ξημερώματα - 1965       
 
Στίχοι:  
Δημήτρης Χριστοδούλου
Μουσική:  
Γιώργος Ζαμπέτας


Κοντά στα ξημερώματα, κοντά στα ξημερώματα
Και πριν να βγει ο ήλιος
Την πόρτα μου εχτύπησε, την πόρτα μου εχτύπησε
Ένας χαμένος φίλος

Που ήσουν φίλε κι άργησες, που ήσουν φίλε κι άργησες
Τα χρόνια έχουν φύγει
Η πόρτα που σου άνοιξα, η πόρτα που σου άνοιξα
Χίλιες πληγές μ’ ανοίγει

Κάθε ρυτίδα σου καημός, κάθε ρυτίδα σου καημός
Κάθε ματιά σου πόνος
Και στα λευκά σου τα μαλλιά, και στα λευκά σου τα μαλλιά
Του χωρισμού ο χρόνος




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 90.2%  (18 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 39966
      Σχόλια: 12
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1965
[1] Βίκυ Μοσχολιού
1966
[1] 14 χρυσές επιτυχίες ...
1977
[1] Βίκυ Μοσχολιού - Αξέ...
1982
[1] Ο πιο καλός ο μαθητή...
1992
[1] Βίκυ Μοσχολιού - Αξέ...
1997
[1] Οι μεγάλες φωνές του...
1998
[1] Βίκυ Μοσχολιού - Οι ...
2001
[1] Βίκυ Μοσχολιού - 40 ...
2005
[1] 21 μεγάλα τραγούδια ...
2005
[1] Στα εννέα όγδοα
2006
[1] Βίκυ Μοσχολιού – Τα ...
2006
[2] Δεν ξέρω πόσο σ΄ αγα...
2005
[3] Τα τραγούδια της Κυρ...
1993
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Δάφνη @ 18-06-2003
   alain
31-03-2009 01:27
Πρώτη κυκλοφορία σε δισκάκι 45 στροφών (1965)!
   arhsss
12-06-2018 11:23
Ακούστε το ...
https://youtu.be/yes6goq4h9A
   netriofron
04-10-2016 20:00
1η = Βίκυ Μοσχολιού ,κυκλοφορησε 21--10--1965 ,45ρι στην
HMV (7PG-3526)
2η = Κικη Παντελακη ,κυκλοφορησε 11--3----1966 ,σε δισκακι 45ρι στην DECCA (PL-8122) --- https://youtu.be/MdnlSRPcbq4

[ http://vinyl.gr/Decca%20(45)%208101-8150.html ]
   netriofron
14-09-2016 11:39
Κυκλοφορησε 21--10--1965 ,45ρι στην
His Master's Voice ‎– 7PG 3526
   ferrer
04-08-2016 08:51
τραγουδάρα!
   petroschp@yahoo.gr
19-04-2014 16:10
Πίσω πλευρά στο δισκάκι τοτραγούδι《Γιατί με πρόδωσες》.
   πανούλης
01-04-2013 17:21
Πιό λυρική εκτέλεση από τη δισκογραφία η αρχική εκτέλεση της Βίκυς Μοσχολιού στην ταινία του Παναγιώτη Κωνσταντίνου "Η ζωή μου ανήκει σε σένα" (1965), με τους Γκέλλυ Μαυροπούλου, Γιώργο Καμπανέλλη κ.α.
   YABER
27-02-2013 18:03
η γοητεια τηs απλοτηταs !!!!!!!!
   Laikos
27-05-2007 04:26
O ZAMPETAS EIXE GRAPSEI LIGES ALLA KALES ZEIMPEKIES...
   Ανώνυμο σχόλιο
27-03-2006
ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ...ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ ΡΕ ΒΙΚΥ...
   Ανώνυμο σχόλιο
18-08-2005
gia su re zampeta me ta tragoydia su,geia sou re BIKARA me tin fonara su................Panta tha zeis mesa stin kardia mas!!!
   Tzonis
18-08-2005
...και...λίγα μέτρα από εδώ, κάποιοι "διασκεδάζουν" με Ρουβάδες...


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο