Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
101027 Τραγούδια, 244285 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Ξημερώματα - 1965       
 
Στίχοι:  
Δημήτρης Χριστοδούλου
Μουσική:  
Γιώργος Ζαμπέτας


Κοντά στα ξημερώματα, κοντά στα ξημερώματα
Και πριν να βγει ο ήλιος
Την πόρτα μου εχτύπησε, την πόρτα μου εχτύπησε
Ένας χαμένος φίλος

Που ήσουν φίλε κι άργησες, που ήσουν φίλε κι άργησες
Τα χρόνια έχουν φύγει
Η πόρτα που σου άνοιξα, η πόρτα που σου άνοιξα
Χίλιες πληγές μ’ ανοίγει

Κάθε ρυτίδα σου καημός, κάθε ρυτίδα σου καημός
Κάθε ματιά σου πόνος
Και στα λευκά σου τα μαλλιά, και στα λευκά σου τα μαλλιά
Του χωρισμού ο χρόνος




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 90.8%  (19 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 44244
      Σχόλια: 13
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1965
[1] Βίκυ Μοσχολιού
1966
[1] 14 χρυσές επιτυχίες ...
1977
[1] Βίκυ Μοσχολιού - Αξέ...
1982
[1] Ο πιο καλός ο μαθητή...
1992
[1] Βίκυ Μοσχολιού - Αξέ...
1997
[1] Οι μεγάλες φωνές του...
1998
[1] Βίκυ Μοσχολιού - Οι ...
2001
[1] Βίκυ Μοσχολιού - 40 ...
2005
[1] 21 μεγάλα τραγούδια ...
2005
[1] Βίκυ Μοσχολιού – Τα ...
2006
[1] Στα εννέα όγδοα
2006
[2] Δεν ξέρω πόσο σ΄ αγα...
2005
[3] Τα τραγούδια της Κυρ...
1993
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Δάφνη @ 18-06-2003
   alain
31-03-2009 01:27
Πρώτη κυκλοφορία σε δισκάκι 45 στροφών (1965)!
   netriofron
18-02-2019 12:30
Ακούγεται στην δραματική ταινία ''Η ζωή μου ανήκει σε σένα'' (1965-'66).
Παίζουν οι Γκέλυ Μαυροπούλου , Γιώργος Καμπανέλλης , Άγγελος Μαυρόπουλος , Κλαίρη Δεληγιάννη , Νίκος Φέρμας , Μιχάλης Μπαλλής , Γιώργος Νέζος.



Χορός / Ρυθμός / Είδος : Ζεϊμπέκικο(ς).



1η : 1965 = Βίκυ Μοσχολιού , , Ενορχήστρωση & μπουζούκι : Γιώργος Ζαμπέτας (''Ο Δούξ του Αιγάλεω Σίτι'') , ------------ Δίσκοι 45 στροφών στην HMV (7PG-3526) και στην Odeon ‎ (HGRA 1242)


1966 = Κική Παντελάκη , , Ενορχήστρωση : Νάκης Πετρίδης , ------------ Δίσκος 45 στροφών στην DECCA (PL-8122) , & συλλογή ''Let's Dance The Syrtaki'' (1969) ------------ https://youtu.be/MdnlSRPcbq4

1967 = ''Τρίο Μπελκάντο'' [1952-1998] : Ευάγγγελος Μεταξάς, Γιάννης Παπαμακαρίου και Μιχάλης Ματθαίος= ως το '65 & 1965-'98= Τάκης Ελένης , ,Ενορχήστρωση : Γιώργος Στρατής , ----------- Άλμπουμ ''Trio Bel Canto ‎– Greek Hit Parade'' , & άλμπουμ ''Trio Bel Canto ‎– No. 4'' (1968) ------------- https://youtu.be/txQqaP4OooU


1970 = Anka Gieva-Ivanovska , στα ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! , , Διασκευή στίχων : Blagoja Stefanovski , και τίτλο ''Samo Noć I Ja'' ------------------ Δίσκος ΕΡ της Γιουγ/βικης Jugoton ‎ (EPY-4362) ---------------------- https://youtu.be/Icgxbj8wIUM


1984 = Σταμάτης Κόκοτας , , Ενορχήστρωση : Τάσος Καρακατσάνης , ----------- Άλμπουμ ''Σταμάτης Κόκοτας ‎– Τα μεγάλα τραγούδια'' ------------ https://youtu.be/ldA_A8y5h3M


1993 = Λάμπρος Καρελάς , ------------- https://youtu.be/aR_DrQPPjRo

1997 = Γιώργος Γερολυμάτος , ------------ στο CD ''Όλα Γίνονται Ξανά'' ------------- https://youtu.be/Hwfng1JN6pg


2001 [Ιουν] = Αντώνης Ρέμος (= Αντώνης Πασχαλίδης) , ------------ στο 2πλο CD ''Αντώνης Ρέμος ‎– Μια Νύχτα Μόνο'' ------------ https://youtu.be/Ai6uNAJX5wI

2005 = Βίκυ Μοσχολιού , ------------ στο CD ''Βίκυ Μοσχολιού ‎– Στα 9/8'' -------------- https://youtu.be/WiDkKO_39T0

2005 = Χαρούλα Αλεξίου (= Χαρίκλεια Ρουπάκα)

2006 = Κατερίνα Στανίση , ------------- στο CD ''Κατερίνα Στανίση ‎– Live'' ------------ https://youtu.be/-Kc1PJS2a_A


ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%9E%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1&type=release ]
- - - - - [ https://www.discogs.com/Anka-Gieva-Ivanovska-Gr%C4%8Dke-Pjesme/release/9084958 ] - - - - - [ http://www.triobelcanto.com/discography_frameset.html ]
   arhsss
12-06-2018 11:23
Ακούστε το ...
https://youtu.be/yes6goq4h9A
   netriofron
04-10-2016 20:00
1η = Βίκυ Μοσχολιού ,κυκλοφορησε 21--10--1965 ,45ρι στην
HMV (7PG-3526)
2η = Κικη Παντελακη ,κυκλοφορησε 11--3----1966 ,σε δισκακι 45ρι στην DECCA (PL-8122) --- https://youtu.be/MdnlSRPcbq4

[ http://vinyl.gr/Decca%20(45)%208101-8150.html ]
   netriofron
14-09-2016 11:39
Κυκλοφορησε 21--10--1965 ,45ρι στην
His Master's Voice ‎– 7PG 3526
   ferrer
04-08-2016 08:51
τραγουδάρα!
   petroschp@yahoo.gr
19-04-2014 16:10
Πίσω πλευρά στο δισκάκι τοτραγούδι《Γιατί με πρόδωσες》.
   πανούλης
01-04-2013 17:21
Πιό λυρική εκτέλεση από τη δισκογραφία η αρχική εκτέλεση της Βίκυς Μοσχολιού στην ταινία του Παναγιώτη Κωνσταντίνου "Η ζωή μου ανήκει σε σένα" (1965), με τους Γκέλλυ Μαυροπούλου, Γιώργο Καμπανέλλη κ.α.
   YABER
27-02-2013 18:03
η γοητεια τηs απλοτηταs !!!!!!!!
   Laikos
27-05-2007 04:26
O ZAMPETAS EIXE GRAPSEI LIGES ALLA KALES ZEIMPEKIES...
   Ανώνυμο σχόλιο
27-03-2006
ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ...ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ ΡΕ ΒΙΚΥ...
   Ανώνυμο σχόλιο
18-08-2005
gia su re zampeta me ta tragoydia su,geia sou re BIKARA me tin fonara su................Panta tha zeis mesa stin kardia mas!!!
   Tzonis
18-08-2005
...και...λίγα μέτρα από εδώ, κάποιοι "διασκεδάζουν" με Ρουβάδες...


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο