Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
100675 Τραγούδια, 243685 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Μάγκας βγήκε για σεργιάνι - 1946       
 
Στίχοι:  
Απόστολος Καλδάρας
Μουσική:  
Βασίλης Τσιτσάνης


Μάγκας βγήκε για σεργιάνι
για να βρει κανά τεκέ

Είχε ο δόλιος να φουμάρει
μέρες αργιλέ
Μάγκας βγήκε για σεργιάνι
για κανά τεκέ

Μόνος κάθεται και λέει
καμιά τζούρα πού θα βρει

Να γεμίσει το κεφάλι
να μαστουρωθεί
Μόνος κάθεται και λέει
τζούρα που θα βρει

Δεν τα θέλει τα παλάτια,
όλα τα περιφρονεί

Μια μελαχρινή του φτάνει
φίνος να γενεί
Κι άλλη μια ξανθούλα θέλει
να την παντρευτεί

(Είχε ο δόλιος να φουμάρει
μέρες αργιλέ
Μάγκας βγήκε για σεργιάνι
για κανα τεκέ)




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (6 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 21416
      Σχόλια: 9
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Μάγκας ...
1946 PARLOPHONE B.74064
[1] 30 χρόνια Καλδάρας Ν...
1983
[1] Τα προπολεμικά του Τ...
2005
[2] 78 στροφές - Μάγκας ...
1946 HMV AO 2704
[3] Η πόρτα ανοίγει
1967
[3] Δίσκος 45 στροφών
1969
[3] Γρηγόρης Μπιθικώτσης...
2005
[4] 24 απαγορευμένα ρεμπ...
1994
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Δάφνη @ 18-06-2003
   Viennezos
23-05-2008 15:02
Η ηχογράφηση με τον Μπιθικώτση έγινε το 1965, αλλά ο δίσκος (45άρι) κυκλοφόρησε μόνο το 1969 (βλ. το βιβλίο του Μπιθικώτση "Εγώ, ο Σερ ...", σ. 341).
   netriofron
29-08-2017 09:24
ΕΠΙΣΗΣ :

Χορός / Ρυθμός / Είδος : Ζεϊμπέκικο(ς)


1972-'73= Βασίλης Τσιτσάνης (''Βλάχος'' η ''Τσίλας'') + Ελένη Γεράνη ,Μπουζούκι : Βασίλης Τσιτσάνης --------- στο 2πλο αλμπουμ ''Δυο νύχτες στου Τσιτσάνη'' (1985) (Ζωντανή ηχογράφηση από το κεντρο ''Πανοραμα'' στις Τζιτζιφιες,Αθηνα) -------------- https://youtu.be/9kcpMyAb2Rk

1983 = Γιώργος Ζαμπέτας (''Δούξ του Αιγάλεω City'') ,Ενορχηστρωση & μπουζούκι : Γιώργος Ζαμπέτας --------------- Αλμπουμ ''Δούκισσα - Γιώργος Ζαμπέτας ‎– Τα Χασικλίδικα'' --------------- https://youtu.be/ltwjgknbs04


ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%9C%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%82+%CE%92%CE%B3%CE%AE%CE%BA%CE%B5+%CE%93%CE%B9%CE%B1+%CE%A3%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%B9&type=all ] - - - [ http://www.rebetiko.gr/docs/papistas2.php ]
   netriofron
23-10-2016 18:40
Αλλος τιτλος ''Ο Σεργιάνης'' ---------- Το 1ο ,από τα 1.200 τραγούδια του ,που εγραψε ο Αποστολος Καλ ( ρ ) δαρας ,ενω φοιτητουσε στην Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης,το 1940.

1η = 1946 Βασίλης Τσιτσάνης - Μάρκος Βαμβακάρης ----- Δίσκος: Parlophone B - 74064 (GΟ - 3627)
2η = 1946 Στράτος Παγιουμτζής- Στελλάκης Περπινιάδης ------ Δίσκος HMV AO 2704 & RCA Victor ‎ 26-8034 (Αμερικης)

1961 = Γρηγόρης Μπιθικώτσης +++ Αποστολος Καλδαρας ------ 45ρακι της HMV (7PG-3025) ,που κυκλοφορησε 14--9--1961.
1973 = Απόστολος Νικολαΐδης ------ Αλμπουμ ''Οταν Καπνίζει Ο Λουλάς''
1980 = Λάκης Χαλκιάς - Βασιλική Λαβίνα ------- Αλμπουμ '' Γιάννης Μαρκόπουλος ‎– Ρίζες''
---------- https://youtu.be/w0aZTt95p1
1993 = Κούλης Σκαρπέλης ----- Αλμπουμ ''Various ‎– Μια βραδιά στη''Στοά Αθανάτων''
------ https://youtu.be/YksDQlwZ1r0

[ rebetiko.sealabs ] -- & -- [ http://vinyl.gr/His%20master's%20voice%203001-3050.html ] -- & -- [ discogs.com ] -- & -- [ http://www.tralala.gr/mousikes-biografies-apostolos-kaldaras/ ]
   netriofron
23-10-2016 15:08
1961 = Γρηγόρης Μπιθικώτσης +++ Αποστολος Καλδαρας ------ 45ρακι της HMV (7PG-3025) ,που κυκλοφορησε 14--9--1961.
   Mάιρα
05-01-2016 20:40
Με το Γρηγόρη έχει δυο ηχογραφήσεις.
1961 και 1965,η δεύτερη κυκλοφόρησε το 69.
   Jenny Vanou
13-06-2008 00:44
ΧΑΧΑΧΑΧΑ
Γέλασα πάρα πολύ στο παρα 5
όταν ο Φώτης πρότεινε να πάει η Αγγέλα στα καλλιστεία
Και καθώς σηκώνεται για να την δούν ακούγεται αυτό το τραγούδι...τους αποστομώνει η Ζουμπι λέγοντας "Έτσι γυρνούσε ο συγχωρεμένος όταν έχανε στην πρέφα...Αχ καημένε Χαράλαμπε" ΧαΧαΧαχαΧα
Πάντως αν και δεν ακούω πολυ τέτοια τραγούδια οι δημιουργοί του και μόνο είναι ολοκληρη ιστορία...συνεπως και το τραγούδι
   konstantinavod
03-06-2008 08:38
ΤΡΟΜΕΡΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΙΝΙΤΗΣ
   konstantinavod
02-06-2008 12:50
Απίστευτη η ερμηνεία του ρεμπέτη ΑΝΤΩΝΗ ΑΙΝΙΤΗ. στην εκπομπή του Σ.Παπαδοπουλου (στην υγεια μας) σε αφιερωμα του Τσιτσάνη
   Ανώνυμο σχόλιο
09-02-2006
agapi m leipeis m polla polla, de nmz n me 3eperases etsi eukola den gnt to vlemma s ta matia s lene oti me dkeftesai akoma...09/02


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο