Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
101550 Τραγούδια, 245070 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Τα δάκρυα - 1966      
 
Στίχοι:  
Γιάννης Παπανικολόπουλος
Μουσική:  
Γιώργος Ζαμπέτας


Τα δάκρυα παγώσανε
τα χείλη μου στεγνώσανε
τα χέρια μου κερώσανε
τα μάτια μου βουρκώσανε.

Έφυγες και γινήκανε
στάχτη τα όνειρά μου
σε κράζουν τα χαλάσματα
που άφησες στην καρδιά μου.

Δεν έχω μάτια να σε δω
χείλη να σε φιλήσω
δεν έχω χέρια να χαρώ
στόμα να σου μιλήσω.

Έφυγες και γινήκανε
στάχτη τα όνειρά μου
σε κράζουν τα χαλάσματα
που άφησες στην καρδιά μου.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (1 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 6398
      Σχόλια: 9
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Βίκυ Μοσχολιού
1966
[1] 14 χρυσές επιτυχίες ...
1977
[1] Βίκυ Μοσχολιού - Αξέ...
1982
[1] Ο πιο καλός ο μαθητή...
1992
[1] Οι μεγάλες φωνές του...
1998
[1] Βίκυ Μοσχολιού - 40 ...
2005
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   KONSTANTINOS @ 04-05-2007
   alain
04-04-2009 05:08
Στο δίσκο του 1998 "Οι μεγάλες φωνές του λαϊκού τραγουδιού" της Minos-EMI αναφέρεται στιχουργός ο Ιωάννης Παπανικολόπουλος και όχι ο Δημήτρης Χριστοδούλου. Ένα ωραίο χασάπικο του Ζαμπέτα του 1966.
   netriofron
09-10-2016 14:33
1η = 1964 Βίκυ Μοσχολιού ---- δισκακια στην Columbia ‎ SCDG-3438) & ODEON (CGRA-2674)
1965 = Ρίτα Σακελλαρίου --- δισκακι της Music-Box (MB 566) ---- https://youtu.be/ISiMtKLlAnE
1965 = Πόλυ Πάνου ---- δισκακι της ΝΙΝΑ (Ν-24756) ----- https://youtu.be/2BKiguHBL8U
   netriofron
02-08-2016 12:25
1η εκτέλεση το 1964 με Βίκυ Μοσχολιού, προοριζόταν όμως για την Πόλυ Πάνου!.. Το 1963 λοιπόν, ο Ζαμπέτας έγραψε δυο τραγούδια προκειμένου να τα ηχογραφήσει με την Πόλυ Πάνου, το χασαποσέρβικο "Ο χωρισμός" (γνωστότερο ως "Τα κορμιά καράβια", οι στίχοι είναι του ποιητή Δημήτρη Χριστοδούλου) και το Χασάπικο "Τα δάκρυα". Όμως, η Πόλυ Πάνου, σύμφωνα με μαρτυρία του ίδιου του Ζαμπέτα (αυτοβιογραφία του), αυτά τα τραγούδια (αλλά και κάποια επόμενα) είχαν γραφτεί για τη φωνή της Πόλυς Πάνου, όμως όταν εκείνος πήγε στο σπίτι της για να κάνουν πρόβες, ήταν στη …θάλασσα για καλοκαιρινό μπάνιο! Έτσι, με προτροπή του «ισχυρού ανδρός» (Τάκη Β. Λαμπρόπουλου) της εταιρείας Columbia, το 1964 δόθηκαν στη Βίκυ Μοσχολιού!. * Ζαμπέτας και Μοσχολιού ειχαν «συναντηθεί» για πρώτη φορά στη δισκογραφία λίγους μήνες πριν, της ίδιας χρονιάς, καθώς ο συνθέτης «κέντησε» με το μπουζούκι του την πρώτη μεγάλη επιτυχία της ερμηνεύτριας. Ο λόγος για το «Χάθηκε το φεγγάρι» του Σταύρου Ξαρχάκου, το οποίο ακουγόταν στη ταινία «Λόλα».
Τα τραγούδια, αργότερα (1965) τα ηχογράφησε (45 στροφών) στην εταιρεία "Nina" και η Πόλυ Πάνου, με μπουζούκι τον Γιαννάκη Αγγέλου! (σε μια επιστροφή του στην Αθήνα, από την Αμερική). Την επόμενη χρονιά (1966 -'67) η "Nina" θα κυκλοφορεί σε δίσκους Βινυλίου LP, επιτυχίες με την Πόλυ Πάνου, με τίτλο "ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ - Tears - Greek songs by Poly Panou". **όπου έκαναν και λάθος στο εξώφυλλο, με τα γράμματά..!!!
(Πηγη= MPOYZOYKI KAI MPOYZOYKSIDES
   netriofron
24-06-2016 20:03
το 1ο της,το 1964 (Columbia ‎– SCDG 3438)

   πανούλης
14-05-2016 20:45
Η Ρίτα Σακελλαρίου το ερμηνεύει στην ταινία του Παναγιώτη Κωνσταντίνου "Έκλαψα πικρά για σένα" (1964) , με τους Χρήστο Νέγκα, Ντόρα Γιαννακοπούλου κ.α.
   anuya
21-11-2014 10:23
Μεγαλείο!
   anuya
21-11-2014 10:23
Μεγαλείο.
   longieth
03-04-2013 18:20
http://www.youtube.com/watch?v=hlDHuBaJKgQ
   Laikos
27-05-2007 04:36
Επισης το έχουν πει η Πόλυ Πάνου και η Ρίτα Σακελλαρίου


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο