Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
110772 Τραγούδια, 252878 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Η μοντέρνα η Αθήνα - 1969       
 
Στίχοι:  
Ναπολέων Ελευθερίου
Μουσική:  
Γιώργος Ζαμπέτας


Στη μοντέρνα την Αθήνα
δεν μοσχοβολάν τα κρίνα
κι η παλιά γλυκιά λατέρνα
δεν περνάει απ’ την ταβέρνα.

Πού `σαι όμορφη Αθήνα
που ανθίζανε τα κρίνα
κι οι μικρές με κρινολίνα
βγαίνανε στις γειτονιές.

Τώρα βγαίνουνε με μίνι
τίποτα δεν έχει μείνει
κι η Αθήνα έχει γίνει
μπουζουξού απ’ τις πενιές.

Τζιτζιφιές και Φαληράκι
τώρα παίζει μπουζουκάκι
κι όταν βγει το φεγγαράκι
βόλτα πάει στο Κολωνάκι.

Πού `σαι όμορφη Αθήνα
που ανθίζανε τα κρίνα
κι οι μικρές με κρινολίνα
βγαίνανε στις γειτονιές.

Τώρα βγαίνουνε με μίνι
τίποτα δεν έχει μείνει
κι η Αθήνα έχει γίνει
μπουζουξού απ’ τις πενιές.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (3 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 4954
      Σχόλια: 3
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1969
[1] Δούκισσα
1980
[1] Δούκισσα η μεγάλη κυ...
1995
[1] Η Δούκισσα τραγουδά ...
1995
[2] Ο πιο καλός ο μαθητή...
1992
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   KONSTANTINOS @ 04-05-2007
   Antony Smyrnios
17-03-2020 14:18
https://www.youtube.com/watch?v=bNlhRfN54dE
1968 45''PHILIPS 6315
   netriofron
30-07-2018 18:29
Από την ταινία: "Κίτσος, μίνι και σουβλάκια", παραγωγή 1968, με τους Τάσο Γιαννόπουλο, Μίμη Φωτόπουλο, Τάκη Μηλιάδη...
   Laikos
27-05-2007 04:18
H prwth ektelesh einai Doukissa kai oxi Litsa Diamanth.


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο