Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
76165 Τραγούδια, 226211 Ποιήματα, 27190 Μεταφράσεις, 26567 Αφιερώσεις
 

 Ένας αητός γκρεμίστηκε - 1969       
 
Στίχοι:  
Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου
Μουσική:  
Αντώνης Ρεπάνης


Αητός αητό μεγάλωνε
του ’λεγε και τον μάλωνε
αητόπουλο γεννήθηκες
μ’ αητό να ζευγαρώσεις
αητούς κι εσύ να δώσεις

Εσύ είσαι ενά αητόπουλο
της συννεφιάς ρηγόπουλο

Κι εκείνο επαράκουσε
επήγε κι εξεστράτησε
μια πέρδικα ορέχτη
σε ρούγα πάει και πέφτει
κι ένας αητός γκρεμίστηκε
και το βουνό εσείστηκε

Εσύ είσαι ενά αητόπουλο
της συννεφιάς ρηγόπουλο




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (11 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 23487
      Σχόλια: 7
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Στράτος Διονυσίου
1969
[1] Για πάντα
1986
[1] Τα τραγούδια της Ευτ...
1993
[1] Τα αγκάθια της καρδι...
2004
[1] Ευτυχία Παπαγιαννοπο...
2007
[2] Οι μεγάλες επιτυχίες...
1995
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Αντώνης @ 02-06-2003
   netriofron
07-02-2017 21:04
1η : 1969 = Στράτος Διονυσίου [Ενορχηστρωση : Αντώνης Ρεπάνης] -------- & το 1970 σε 45ρακι της HMV (7PG-3979) , &&&& στην 3πλη κασετινα ''Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου ‎– Το Τελευταίο Βράδυ (1951-1973)'' (2009)

Δεκ. '80 = Στράτος Διονυσίου (Μπουζουκι : Γιάννης Παλαιολόγου) -------- στο CD ''Στράτος Διονυσίου ‎– Ντοκουμέντα (Τα Θρυλικά Live Στα Δειλινά, Στη Φαντασία & Τη Νεράιδα)'' (2009) ------- https://youtu.be/cH2D7f0Fo_M [Το 7ο ασμα !!!]
1992 = Άγγελος Διονυσίου --------- απο το 2πλο αλμπουμ ''Άγγελος Διονυσίου, Γιώργος Γερολυμάτος, Καίτη Γαρμπή ‎– Πρόσκληση Στο Στράτος'' (Ζωντανη ηχογραφηση) -------- https://youtu.be/4jo9mExoOTA [Στο Νο 50 ]
2010 = Σταμάτης Γονίδης ------- απ'το CD ''64 ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ CD4'' & συλλογη ''Αφιέρωμα Στον Στράτο Διονυσίου'' (2011) & στην 6πλη κασετινα ''ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 85 ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ CD 6'' (2011) -------- https://youtu.be/RFzazhu44xM

ΠΗΓΕΣ = [ http://vinyl.gr/His%20master's%20voice%203951-3986.html ] - & - [ discogs.com ]
   gotchagr
18-01-2010 04:56
Τ' αφιερώνω στον γιόκα μου που είναι 13 μηνών! Αετόπουλο να γίνει...
   ~tsini~
22-07-2009 01:35
Καταπληκτικό!
   Ανώνυμο σχόλιο
19-06-2006
πάρα πολύ ωραίο
   Ανώνυμο σχόλιο
11-09-2005
ΕΝΑΝ ΑΗΤΟ ΑΓΑΠΗΣΑ
   Ανώνυμο σχόλιο
13-08-2005
afieromeno ston idio ton strato ton dionysioy...theos einai kai tha einai
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
afieromeno ston stathi ton simathiti apo liverpool pou otan imastan ekei kai to xorevame etreme o topos


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο