Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
72272 Τραγούδια, 224236 Ποιήματα, 27190 Μεταφράσεις, 26567 Αφιερώσεις
 

 Αλεξάνδρεια - 1975       
 
Στίχοι:  
Γιώργος Χρονάς
Μουσική:  
Γιάννης Μαρκόπουλος


Τα χαράματα έφυγαν για την Αλεξάνδρεια
ο Αντίνοος, ο Νίκος ο Λιβυκός, ο Καραϊσκάκης,
ο χορευτής του "Saint Hille", ο Μάρκος Βαμβακάρης,
ο Γιάννης Χρήστου, η Marilyn Monroe και ο κιθαριστής των φλαμέγκος.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 90%  (2 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 5378
      Σχόλια: 5
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Ανεξάρτητα
1975
[1] Πήρα απ΄ τη νιότη χρ...
2003
[1] Βίκυ Μοσχολιού - 40 ...
2005
[2] Κύκλοι
1992
[2] Νέα γυναίκα μόνη τρα...
2002
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   KONSTANTINOS @ 28-04-2007
   netriofron
27-03-2017 23:58
ΔΙΟΡΘΩΣΗ :
1η : 1971 = Βίκυ Μοσχολιού ------- 45ρακι στην Columbia ‎ (SCDG 4187)
ΠΗΓΗ = [ http://vinyl.gr/Columbia%20(45)%204151%20-%204189%20-%205001%20-%205008.html ]
   netriofron
12-02-2017 18:08
Ειναι ποιημα του Γιώργου Χρονά, ο οποιος είναι ποιητής, στιχουργός, λογοτέχνης και εκδότης.
Υπαρχουν διαφορες παραλλαγες του με διαφορα ονοματα μεσα, οπως η Σωτηρία Μπελλου, και ο Χριστός. Μεταξύ δε της Marilyn Monroe και του κιθαριστή των φλαμέγκος (”φλαμένκος”, στην περγαμηνή), υπάρχει και το όνομα του Γρηγορίου Αυξεντίου !!!
(= Ο Γρηγόρης Πιερή Αυξεντίου (1928-1957) ήταν Κύπριος αγωνιστής της ΕΟΚΑ, κατά τον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1955-59 εναντίον της Αγγλικής κατοχής. Ήταν δεύτερος στην ιεραρχία της οργάνωσης, και σκοτώθηκε από τους Άγγλους σε μάχη που δόθηκε κοντά στο Μοναστήρι Μαχαιρά. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν κυρίως γνωστός με το ψευδώνυμο Ζήδρος, ενώ εκ των υστέρων ονομάστηκε «Σταυραετός του Μαχαιρά».
Στην Κύπρο θεωρείται εθνικός ήρωας )
[ http://www.poiein.gr/archives/8804/index.html ] - & - [ Βικιπεδια ]

1972 = Σταυρος Πασπαρακης [Ενορχηστρωση : Γιάννης Μαρκόπουλος] -------- 45ρακι της HMV (7PG-8153)

1975 = Βίκυ Μοσχολιού [Ενορχηστρωση : Γιάννης Μαρκόπουλος] (Μπουζούκι : Κώστας Παπαδόπουλος) ------ & στο 6πλο CD ''Βίκυ Μοσχολιού ‎– Δεν Ξέρω Πόσο Σ' Αγαπώ'' (2008) & στο 2πλο CD ''Γιάννης Μαρκόπουλος ‎– Κύκλοι'' (1992)
1992 = Δήμητρα Παπίου
   longieth
18-08-2013 14:30
http://www.youtube.com/watch?v=dKCUgOkdvZk
   meleagros
11-12-2009 11:43
"ο Νϊκος ο Λιβυκός" είναι σίγουρα "ο Νίκος, ο Ίβυκος". Το τσέκαρα.
   meleagros
11-12-2009 10:13
"ο Νίκος ο Λιβυκός" ίσως είναι "ο Νίκος, ο Ίβυκος"

"ο χορευτής του 'Saint Hille' είναι "ο χορευτής του 'Saint-Hilaire'


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο