Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 186824 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26491 Αφιερώσεις
 

 Φεύγω - 1990       
 
Στίχοι:  
Ορφέας Περίδης
Μουσική:  
Ορφέας Περίδης


Ρίχνω στη νύχτα μια σπρωξιά
παίρνει φωτιά και ξημερώνει
στη τελευταία ρουφηξιά
παίρνω όρκο να τελειώσει πια
ό, τι τελειώνει.

Μπαίνω στο τρένο την αυγή
για να με βρει σε άλλο μέρος
η μέρα ετούτη που θα μπει
να με γλιτώσει από κει
που ήμουνα ξένος.

Φεύγω, φεύγω, κάθε μέρα φεύγω
μέτρο μέτρο, όλο πιο μακριά
φεύγω, φεύγω, τόσα χρόνια φεύγω,
στη καρδιά μου όλο πιο κοντά.

Ρίχνω στα μάτια μου ένα φως
και κάνω ανάκριση μονάχος,
ο χωρισμένος μου εαυτός
είναι που χώρισε το κόσμο
από λάθος.

Άραγε τι να φταίει τι
που ονειρευόμαστε στον ξύπνιο,
και να ‘ναι η λησμονιά αυτή
που ανοίγει πόρτες το πρωί
στο πρώτο χτύπο.



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 89.6%  (25 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 46647
      Σχόλια: 22
      Αφιερώσεις: 5
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Σύνεργα
1990
[1] Φεύγω
2005
[2] Αχ ψυχή μου φαντασμέ...
1993
[3] Ο πυρήνας
2007
[4] Τραγουδήστε, μην ντρ...
2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Δήμητρα3 @ 22-05-2003
   tsiou
16-03-2012 19:15
One of these mornings won't be very long
You will look for me and I'll be gone..
http://www.youtube.com/watch?v=RkH_701__k0
   tsiou
04-12-2011 00:23
θελω να φυγω..
http://www.youtube.com/watch?v=0WsxqS3COpU
   kathyg4p
15-06-2011 04:54
oses fores k na to akousw to idio sunaisthima m vgainei...
   tsiou
01-02-2011 04:01
Μπαίνω στο τρένο την αυγή
για να με βρει σε άλλο μέρος
η μέρα ετούτη που θα μπει
να με γλιτώσει απο'κει
που ήμουνα ξένος...

http://www.youtube.com/watch?v=EzMmoMR0b6g

αντε γεια!
   faih..........
28-05-2009 10:54
den mporw na mhnw allo pia ,den me krataei tipota pia edw, den mporw na zw niwthontas mish.. lupame alla den mporw na mhnw.. feugw feugw kathe mera feugw metro metro olo pio makria... fwteinh
   merentith
18-05-2009 09:54
   giati
13-03-2009 15:15
Μήν φύγεις αγαπήμενη μου μητέρα...
   APOSTOLOS=tolis
26-02-2009 01:21
ola ta
   dimrobo
02-02-2009 03:36
2004... Κως... ημουν φανταρος και το ακουσα ενα βραδυ, λίγο πριν πάρω μετάθεση, στη σκοπιά.... ανατριχιασα... με αγγιξε τοσο που το λατρεψα... οπως και τον ορφεα....
   Αφιερωμένο από ΛΟΦΟΣ - ..................
για εμένα(μπορώ;;;) - ..........................
17-11-2008 04:16
κάνω όρκο να τελειώσει πια
ότι τελειώνει.

   ΛΟΦΟΣ
12-11-2008 02:32
αλήθεια πόσους όρκους έχουμε κάνει για να τελειώσει επιτέλους ότι τελειώνει...και όμως ΔΕΝ φευγουμε..
Υπέροχο τραγούδι
   Αφιερωμένο από agapaki - athens
για sto papaki mou! - athens
11-09-2008 14:41
sto monadiko mou papaki pou latrevw kai pou kserw oti tou aresei ayto to kommati....
mi fygeis pote apo konta mou giati...THA ARRWSTHSW!!
   fotinivit
08-05-2008 12:10
καταπληκτικό τραγούδι...
   tweetylove
24-03-2008 07:26
na eixa tin proti roufixia tou erota sou gia na eixa kai tin teleytaia...ti dyskolo pou einai telika na kaneis kapoion na s'agapisei...peite mou kapoios giati na min s'agapane osoi laxtaraei i psixi sou?osoi tous exei anagki to soma sou gia na zisei?
   arxagelos
24-02-2008 08:41
εχω φυγει εδω και κατι χρονια,ακομα να φτασω......χαθηκα.
   Αφιερωμένο από xrictiαnnα - α8nc
για filouc mou - pαdou
26-12-2007 13:57
mωrα mou fεugω αurio ki εpistrεfω cε cxεdωn 10 mεrεc... 8α m lεipcεtε pαrα pl... dεn cαs 3εxnω... cαs lαtreuω... [kωcths, έllh, εlεαnnα, stεllitcα kαi loipoi]
   PsyChoKaMi
22-09-2007 20:56
spoudaio tragoudi!
   axeman
04-09-2007 19:18
egrapses re anthrope....mpravo orfea...
   marylin
01-08-2007 15:03
Διαχρονικό
   Ανώνυμο σχόλιο
05-06-2006
Στην τελευταία ρουφηξία,κάνω όρκο να τελείωσει πια....ότι τελείωνει..
   Ανώνυμο σχόλιο
02-03-2006
fevgw apo fovo mipws meinw kai anakalipsw oti telika pote den imoun edw, pote den ezisa alithina osa nomisa pws eixa zisei,pote den edwsa osa nomisa pws eixa dwsei.............elena
   Αφιερωμένο από U -
για N -
31-01-2006 10:37
   Ανώνυμο σχόλιο
01-06-2005
αφιερωμενο σε μια φιλη που με εκανε να καταλαβω τον εαυτο μου.Φιλακια πολλα και να εισαι παντα καλα σ'αγαπω πολυ πολυ πολυ!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
20-04-2005
Πολλές μεγάλες αλήθειες έκφράζονται μέσα από τα τραγούδια. "ο χωρισμένος μου εαυτός είναι που χώρισε τον κόσμο από λάθος" λέει το τραγούδι ...Έχουμε αναλογιστέι πόσ βαθύ νόημα κρύβε αυτός ο στίχος;
   Ανώνυμο σχόλιο
20-02-2005
einai souper,aplos teleio...
   Αφιερωμένο από sasa -
για giorgo -
12-09-2004 08:00
olo fevgo
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
kathe fora pou niotho fevgo.Na eisai kala orphea   ( sasa )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο