Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
75793 Τραγούδια, 226171 Ποιήματα, 27190 Μεταφράσεις, 26567 Αφιερώσεις
 

 Κάτω απ΄ τη μαρκίζα - 1977       
 
Στίχοι:  
Μάνος Ελευθερίου
Μουσική:  
Γιάννης Σπανός


Ό,τι από σένα τώρα έχει μείνει
σε μια φωτογραφία της στιγμής
είναι αυτό που δεν τολμούν τα χείλη
σ’ εκείνο το τοπίο της βροχής.

Όλα μου λεν πως έχεις κιόλας φύγει
κι ας λάμπει η ξενοιασιά της εκδρομής.
Εσύ όπου να πας, σ’ όποιο ταξίδι,
σε λάθος στάση θα κατεβείς.

Χρόνια μετά και κάτω απ’ τη μαρκίζα
σε βρήκα που `ρθες για να μη βραχείς,
ίδια η βροχή τα μάτια σου τα γκρίζα
μα τίποτα, όπως πάντα, δε θα πεις.

Μονάχα εγώ ρωτώ χωρίς ελπίδα
πού μένεις, πού κοιμάσαι και πώς ζεις,
κι εσύ που ξέρεις όσα η καταιγίδα
δεν έχεις κάτι για να μου πεις.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 98%  (27 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 48494
      Σχόλια: 27
      Αφιερώσεις: 1
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Η Βίκυ Μοσχολιού τρα...
1977
[1] Βίκυ Μοσχολιού - Μεγ...
1990
[1] Το πρόσωπο της τρυφε...
2001
[1] Βίκυ Μοσχολιού - Οι ...
2001
[1] Βίκυ Μοσχολιού - 40 ...
2005
[2] Cine Κεραμεικός
2002
[3] Χρώμα
2003
[3] Δεν ξέρω πόσο σ΄ αγα...
2005
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Viennezos, Michael @ 22-05-2003
   longieth
26-03-2015 19:32
Με τον Νίκο Αβαγιανό ζωντανά στη μουσική σκηνή "Ξέφωτο" στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκη.
https://www.youtube.com/watch?v=yPCFfa_6vY0&spfreload=10
   Danai2015
28-02-2015 00:54
https://www.youtube.com/watch?v=JvAs_NDyLGc&list=PLBjw3Sn-SgR-wyQYLKx7buTujxVbLX-BF&index=24
   Danai2015
28-02-2015 00:53
https://www.youtube.com/watch?v=JvAs_NDyLGc&list=PLBjw3Sn-SgR-wyQYLKx7buTujxVbLX-BF&index=24
   katoidexia
01-03-2013 12:15
Τό έγραψε εντελώς μεθυσμένος, όπως έχει δηλώσει, με αφορμή ένα μυθιστόρημα και μια δική του ανάμνηση (μη ερωτική).
   voyageraj
22-08-2010 16:50
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
   sofoullla
02-01-2010 16:10
δεν υπαρχει αυτο το τραγουδι
   νύχτα
09-12-2009 06:23
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   ΝΕΚΤΑΡΙΟΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
18-10-2009 13:52
το πιο αγαπημενο μου τραγουδι απο την σημαντικοτερη ελληνιδα τραγουδιστρια. Την αθανατη ΒΙΚΗ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ.
   προσωδός
10-02-2009 14:40
Είναι απ' τα τραγούδια που ο ίδιος ο Ελευθερίου (σε συνέντευξή του) το ξεχωρίζει απ' όλες τις δημιουργίες του. Εμείς ελπίζουμε μόνο να μην σταματήσει να γράφει.
   Ιχνηλάτης
20-05-2008 00:21
Πηγή έμπνευσης για μένα. (Και στιχουργικά και μουσικά και ερμηνευτικά).
   NIK-TSIK
12-02-2008 03:37
είναι κι αυτή η διάχυτη γκρίζα,νοτισμένη πίκρα,που με πλημμυρίζει κάθε φορά που ακούω τη μαρκίζα.....
   black roses
10-02-2008 02:21
simfwnw... kai oi 3 ine monadikes se ayto to teleio tragoudi!
   Evagelos23
07-08-2007 07:29
kai oi treis einai foveres erminies! toso diaforetikes! h kathe ermineutria exei dosei ti diki tis sfragida
   dimitris vlachakis
25-12-2006 04:53
Mόνο ο Γιάννης Σπανός μπορούσε να γράψει τέτοιο τραγούδι!!
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ)
   Ανώνυμο σχόλιο
08-04-2006
Se lathos stasi tha katebeis.... panta... (Giannis)
   Ανώνυμο σχόλιο
09-03-2006
Κύριε Μάνο Ελευθερίου σε ευχαριστούμε !
   Ανώνυμο σχόλιο
22-12-2005
distixos eidos pros exafanisi.tora akoume skoupidia.Megale Mano seuxaristoume.Antonis
   Ανώνυμο σχόλιο
05-12-2005
κυρια Μοσχολιου υποκλεινομαι...
   Αφιερωμένο από zz -
για NIKOLA -
19-10-2005 00:29
   Ανώνυμο σχόλιο
14-10-2005
se skeftomai synexeia gmt m...14/10
   Ανώνυμο σχόλιο
20-08-2005
H Mosxoliou ontws ine i megaliteri ellinida tragudistria.....H moni pou mporei na tin ftasei ine i Xarula Alexiou
   Ανώνυμο σχόλιο
06-04-2005
Mosxoliou kai kserw pswmi, oute Aleksiou den ti ftanei
   Ανώνυμο σχόλιο
07-03-2005
Η πρώτη ερμηνεία της Μοσχολιού αξεπέραστη
   Ανώνυμο σχόλιο
08-02-2005
to tpagoudo kai pono kai dakryzo zetta
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Απο τα πιο υπεροχα ελληνικα τραγουδια... Προσωποποιημενος ο πονος της απουσιας και του "χθες"...
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ   ( swsias )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Ίσως το ομορφότερο Τραγούδι   ( Θανάσης... )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Πραγματικά ένα από τα ωραιότερα αριστουργήματα της ελληνικής μουσικής


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο