Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
98141 Τραγούδια, 239135 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Νιώθω μια κούραση βαριά - 1964      
 
Στίχοι:  
Ευάγγελος Ατραΐδης & Γιάννης Βασιλόπουλος
Μουσική:  
Στέλιος Καζαντζίδης


Νιώθω μια κούραση βαριά
στο σώμα μου και στην καρδιά
και δε μου κάνει όρεξη
ούτε να κουβεντιάσω,
όλα τα έχω βαρεθεί,
θέλω να ξαποστάσω.

Κουράστηκα, τσακίστηκα
δε θέλω πια να ζήσω,
ας κοιμηθώ παντοτινά
να μην ξαναξυπνήσω.

Με κατατρέξανε πολλοί
και με ποτίσανε χολή,
τα πιο μεγάλα βάσανα
μου φόρτωσαν στον ώμο,
απελπισμένος σέρνομαι
μέσα στον ψεύτη κόσμο.

Είναι τα ντέρτια μου πολλά,
πικρό το δάκρυ μου κυλά,
έτσι που με κατάντησαν
τι άλλο πια να πάθω,
για πάντα θα ξεκουραστώ
μες στον υγρό μου τάφο.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 92%  (5 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 9089
      Σχόλια: 2
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1964
[1] Το δρομολόι της ζωής
1973
[1] Γυάλινος κόσμος
1973
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1982
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1993
[1] Αλλοτινές μου εποχές
1996
[1] Όταν η φωνή φτάνει τ...
2000
[1] Η φωνή του όλη
2000
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2006
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Viennezos, Michael @ 28-04-2003
   netriofron
03-04-2017 14:05
ΚΑΙ :
1993 = Στέλιος Καζαντζίδης ,[Ενορχηστρωση : Βασίλης Ηλιάδης] ,(Μπουζουκια : Γιαννης Παλαιολογου & Βασίλης Ηλιάδης) -------- στο 2πλο CD ''Στέλιος Καζαντζίδης - Ένα γλέντι με τον Στελάρα" (Ζωντανη ηχογραφηση στης 26 Νοεμβριου απο την ταβερνα ''Χρυσο πεταλο'' ,επ ευκαιρια της ονομαστικης εορτης του Στελαρα) --------- https://youtu.be/YLkpBS1O1ug
   netriofron
19-09-2016 11:50
Κυκλοφορησε 20--11--1964 ,σε 45ρι της PARLOPHONE (GDSP-2960)
Το τραγούδι μπαίνει το 1973 στο δίσκο «Γυάλινος κόσμος» καθώς και στο «Δρομολόι της ζωής» .
Tο 1978, σε ---- διαφορετική εκτέλεση ---- , μπηκε στη συλλογή που κυκλοφόρησε με τη Standard «Τα καλύτερά μου τραγούδια Νο1» ,οπως και το 1981 στο δίσκο «15 μεγάλες επιτυχίες». Oι διαφορές εντοπίζονται κυρίως στα γυρίσματα της φωνής του Καζαντζίδη.


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο