Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 185237 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26491 Αφιερώσεις
 

 Ένα χειμωνιάτικο πρωί - 1989       
 
Στίχοι:  
Ελένη Βιτάλη
Μουσική:  
Ελένη Βιτάλη


Ένα χειμωνιάτικο πρωί
έφυγα απ’ το σπίτι σαν τρελή
ο αέρας μου τρυπούσε
το κορμί και μου ζητούσε
μια απόφαση ηρωική.

Πήρα εφημερίδα και στυλό
βρήκα διαμέρισμα φτηνό
τρία νοίκια να το κλείσω
έπιπλα για να το ντύσω
και δε θέλω να σε ξαναδώ

Ήρθε η νύχτα η σκληρή κι εγώ
νιώθω σαν απόκληρη εδώ
θέλω πίσω να γυρίσω
και συγγνώμη να ζητήσω
αλλά ντρέπομαι να σου το πω

Πώς χωρίς εσένα είμαι μισή
δεν πετιέται έτσι μια ζωή
θέλω πίσω να γυρίσω
και συγγνώμη να ζητήσω
μα με κυνηγάει μια φυγή

Ένα χειμωνιάτικο πρωί
έφυγα απ’ το σπίτι σαν τρελή
ο αέρας μου τρυπούσε
το κορμί και μου ζητούσε
μια απόφαση ηρωική



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 92.4%  (48 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 49702
      Σχόλια: 30
      Αφιερώσεις: 4
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Το απέναντι μπαλκόνι
1989
[1] Ελένη Βιτάλη - Εφ' ό...
2001
[1] Προσκήνιο (live)
2001
[2] Ό,τι αγάπησα
2000
[3] Στο δρόμο
2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Νatalie @ 14-04-2003
   ikarus260
10-01-2011 22:46
υπέροχο τραγούδι. Αυτός που παίζει κιθάρα στην εκτέλεση της Βιτάλης δίνει ρέστα πάντως. Δεν θυμάμαι ποιος είναι αλλά είναι φοβερός
   giannis32n
12-03-2010 04:16
Μπορείς!!
   margarita1984
08-03-2010 11:21
γιατί να μην μπορώ να πάρω και εγώ αυτή την ηρωική απόφαση????γιατι...??
   mamwko!!!!
09-12-2009 16:35
8elw pisw na gyrisw..................... k sygnwmh n zhthsw................................................................................................................................................................
   mamwko!!!!
09-12-2009 16:34
ena xeimwniatiko prwi...................... -2009- efuga ap' to spiti san trelh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! o aeras mou trupouse to kormi k mou zhtouse.... mia apofash hrwikh. . . . . . . . . . .

aaaaaaaaaa re elenh................. ta spas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   pitg21
01-09-2009 15:31
Έχω την εντύπωση ότι η μουσική αυτού του τραγουδιού είναι σε μεγάλο βαθμό κλεμμένη από το "Γύρισε κοντά μου γύρισε" του Στράτου Διονυσίου...
   I0aNν4
10-03-2009 03:21
8elw pisw na gyrisw k sygnwmh na zhthsw..
ma me khnygaei mia fygh...
   golfw1986
25-01-2009 02:02
To leei kataplhktika sta live ths h Lizeta Kalhmerh!!!
Kai opws fainetai,oxi mono apo auto to tragoudi alla genika,h Vitalh einai kai megalh tragoudopoios!
   Zzouzounaki^^
12-12-2008 10:18
8elw pisw na gurisw...
   fotinivit
08-05-2008 11:44
Ελενάρα είσαι μία πάει και τελείωσε....

Ποια Αλεξίου???

Ας συγκρίνουμε live και των δυο και δεν χρειαζονται λόγια...
Η Βιτάλη έχει απ'ιστευτες δυνατότητες...
   lelos1966
25-04-2008 14:56
Και ερμηνευτικα οπως και στιχουργικα ειναι θαυμα..Εγω ως φωνη μονο στην αξια της Μπελλου την κατατασω που κιαυτη ειχε συγκριθει με τη Μ.Καλλας...
   frougio
22-04-2008 14:16
apla apisteuto...foverh douleia pou egine me pisth kai agaph!
a re...tha mas leipsoun kati tetoia, sta epomena xronia, gi auto apolauste ta oso einai nwris...
   katerinakon
21-12-2007 01:45
teleio omws!!!
   pvergo
05-10-2007 09:26
απιστευτο κομματι.....
   beatrix
05-09-2007 21:05
agapimeno...
   chefoula
28-05-2007 20:41
aaaaaa re elenaaaaaaaaaaraaaaaaaaaaaaaaaaa

peeeeeeees ta re gamwto
   Αφιερωμένο από anna - krhth
για aspa - arta
31-07-2006 07:31
gia sena mvro moy!!!
   Αφιερωμένο από xara -
για xristopoulo m - amfisa
10-07-2006 04:08
   Ανώνυμο σχόλιο
24-06-2006
Bιτάλη-Θεά
   Τραγικός_Κλόουν
13-06-2006
Η κα Ελένη Βιτάλη είχε πει αυτό το κομμάτι σε μια εκπομπή της κα Σεμίνας Διγενή με μια κιθάρα,μόνο.Όλοι - σχεδόν - οι παρευρισκόμενοι έκλαιγαν από συγκίνηση...Μοναδική σε έκφραση στο είδος της...
   Αφιερωμένο από xara - Peania
για Maria - Zwgrafou
19-01-2006 08:27
   Ανώνυμο σχόλιο
19-01-2006
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ-ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΟΛΛΕΣ
   Ανώνυμο σχόλιο
21-10-2005
giafto se xwsan mesa
   Ανώνυμο σχόλιο
08-10-2005
eleni eiste mazi me ti xaroula oi megalyteres ermineytries tis epoxis mas
   libertad
27-09-2005
Είναι ένα από τα ωραιότερα τραγούδια του σύγχρονου ελληνικού ρεπερτορίου...
   Ανώνυμο σχόλιο
01-09-2005
Έναρξη νέας ζωής, χωρίς αγάπη. Πόνος και κατάρριψη του "εγώ"...
   Ανώνυμο σχόλιο
28-07-2005
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΟΣΟ ΠΟΝΑΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΝΩΝΤΑΙ...ΕΛΕΝΗ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ,ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ.ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ...ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ...
   Ανώνυμο σχόλιο
28-05-2005
σε παραπέμπουν σε μια κατάσταση διαφορετική,είναι σαν να ζείς πραγματικά την ίδια εμπειρία!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
04-05-2005
einai anamfisvitita korifaia me kanei kai kovomai ayto tis to tragoudi
   Ανώνυμο σχόλιο
26-03-2005
"me kynhgaei mia fygh"
   Αφιερωμένο από maria - aigaleo
για eayto moy -
11-03-2005 19:55
ypomonh
   Ανώνυμο σχόλιο
10-03-2005
Βιταλη,θεα τυφλα να΄χει η Αλεξίου
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ΝΕΚΤΑΡΙΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
μοναδικο!!!


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο