Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 186857 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26491 Αφιερώσεις
 

 Η μπαλάντα του Ούρι - 1983       
 
Στίχοι:  
Νίκος Γκάτσος
Μουσική:  
Μάνος Χατζιδάκις


Ουρανέ, όχι δε θα πω το ναι
ουρανέ, φίλε μακρινέ
πώς να δεχτώ άλλης αγκαλιάς τη στοργή
πώς να δεχτώ, μάνα μου είναι η γη
πώς ν’ αρνηθώ της ζωής το φως το ξανθό
αχ ουρανέ πόνε μακρινέ

Κάθε δειλινό κοιτώ τον ουρανό,
το γαλανό
κι ακούω μια φωνή,
καμπάνα γιορτινή
να με παρακινεί

Κάθε Κυριακή μου λέει να πάω εκεί,
εκεί, εκεί
που χτίζουνε φωλιά
αλλόκοτα πουλιά
στου ήλιου τα σκαλιά

Ουρανέ, όχι δε θα πω το ναι
ουρανέ, φίλε μακρινέ
πώς να δεχτώ άλλης αγκαλιάς τη στοργή
πώς να δεχτώ, μάνα μου είναι η γη
πώς ν’ αρνηθώ της ζωής το φως το ξανθό
αχ ουρανέ πόνε μακρινέ

Κάθε δειλινό κοιτώ τον ουρανό,
το γαλανό
και μια φωνή τρελή
σαν χάδι κι απειλή
κοντά της με καλεί

Κάθε Κυριακή μου λέει να πάω εκεί,
εκεί, εκεί
μου τάζει ωκεανούς
κομήτες φωτεινούς
και ό,τι βάζει ο νους

Ουρανέ, όχι δε θα πω το ναι
ουρανέ, φίλε μακρινέ
πώς να δεχτώ άλλης αγκαλιάς τη στοργή
πώς να δεχτώ, μάνα μου είναι η γη
πώς ν’ αρνηθώ της ζωής το φως το ξανθό
αχ ουρανέ πόνε μακρινέ



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 93%  (20 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 39733
      Σχόλια: 23
      Αφιερώσεις: 3
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Ατέλειωτος δρόμος
1983
[1] Δήμητρα Γαλάνη - Οι ...
1989
[1] Εφ΄ όλης της ύλης / ...
2000
[2] Ο Μάνος Χατζιδάκις σ...
1986
[4] Τραγουδήστε, μην ντρ...
2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   galanta, Νικόλας @ 07-04-2003
   NONONONO!
18-01-2014 02:13
πώς να δεχτώ άλλης αγκαλιάς τη στοργή, πώς να δεχτώ...
   kristi...
10-09-2012 11:31
   emotion
15-06-2012 08:12
Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό το τραγούδι . Η ερμηνεία του Βασίλη Λέκκα είναι καταπληκτική .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   ALIROS
19-03-2011 15:30
http://www.youtube.com/watch?v=_KaiItciJCM
   NiMoC_94
17-12-2010 05:33
''πώς ν' αρνηθώ της ζωής το φως το ξανθό''...η μελωδία και ο στίχος στο ελληνικό τους μεγαλείο...εκπληκτική δημιουργία
   vbotis
30-01-2010 07:36
Το κομμάτι πρωτοακούστηκε ως ορχηστρικό στην "Αθανασία" του Μάνου Χατζιδάκι το 1976.
Το 1983 ο Νίκος Γκάτσος έγραψε τους στίχους ειδικά για την Δήμητρα Γαλάνη και γίνεται «Αχ ουρανέ»,
για να συμπεριληφθεί στο διπλό άλμπουμ "Ατέλειωτος δρόμος" της Γαλάνη
   treloasreraki
08-09-2009 02:44
prwti ektelesi einai nikos gkatsos eimai sigouri itan mesa stin ergasia m..... meta to eipan kai alli alla den eftasan to epipedo tou gkatsou
   treloasreraki
08-09-2009 02:43
paidia einai teleio eimai 15 kai twra to anakalipsa se mia
ekpompi radiofonou pou kaname me to sxoleio ston mesogeios fm...
me thema to xatzidaki kai ta erga tou.
gatsos - xatzidakis einai to apiasto kai to anepanalipto!!
   sekarius
26-05-2009 01:07
@ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ
δεν εχει γραψει τραγουδια.Ποιηση εχει γραψει ο Γκατσος.
   Billakooos
08-01-2009 09:11
prwth to exei pei galanh magkes!
   ΛΟΦΟΣ
10-10-2008 01:28
Το έχετε ακούσει από τον Μπάμπη Στόκα;
Το τραγουδάει πολύ καλά και εκείνος.
   Φουλίτσα
05-09-2008 14:15
Μα κάθε φορά που το ακούω συγκινούμαι!
   ~tsini~
01-07-2008 23:36
Τα λόγια είναι περιττά!
   Αφιερωμένο από Ελενη - εδω
για στην ελενη - εκει
22-05-2008 00:07
να εισαι καλα παντα κοριτσι μου να μην ακους κανενασ και να μην σε νοιαζει κανενασ μονο η παρτυ σου
   Bonitakos
24-06-2007 13:52
O Nikos Gatsos exei grapsei apisteuta tragoudia.
   canceroula
22-02-2007 04:08
Το τραγουδι αυτό το έχει τραγουδήσει πρώτος ο Βασίλης ο Λέκκας.
Ακούστε την εκτέλεση με την Φαραντούρη
   Αφιερωμένο από Toska - Κλεοπατρα
για Σκοτεινό ποιητή - Ιταλία
19-02-2007 11:15
   Αφιερωμένο από Φώτης - Αθήνα
για Αλεξία - Αθήνα
23-09-2006 13:49
   Ανώνυμο σχόλιο
21-06-2006
Χριστέ μου τι τραγούδι....
   DIMITRIS 28
24-10-2005
ΑΥΤΑ
   Ανώνυμο σχόλιο
14-09-2005
Σας συμβουλεύω να δείτε το τραγούδι του "Κατάρτι κι ατμός"
   Ανώνυμο σχόλιο
26-07-2005
καταπληκτικο τραγούδι
   Ανώνυμο σχόλιο
28-05-2005
dimitris:είναι πολυ ωραίο τραγούδι
   Ανώνυμο σχόλιο
18-03-2005
πεθαινω για αυτο το τραγουδι
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
TELEIO!!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΥΜΑΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ   ( ΕΙΡΗΝΗ )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο