Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 186886 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26491 Αφιερώσεις
 

 Πού πας χωρίς αγάπη - 1967       
 
Στίχοι:  
Κώστας Πρετεντέρης
Μουσική:  
Γιώργος Ζαμπέτας


Πού θα βρεις άκρη να σταθείς
και πού φωτιά να ζεσταθείς
ποιος θα σου πλύνει την πληγή
καρδιά μου;
Πόρτα πού θα βρεις ανοιχτή
και ποιος διαβάτης θα σταθεί
γλυκό του λόγο να σου πει
καρδιά μου;

Πού πας χωρίς αγάπη
στη νύχτα, στη βροχή;
Το δρόμο θα τον χάσεις
καρδιά μου μοναχή.

Σαν χελιδόνι ορφανό
θα ψάχνεις ήλιο κι ουρανό
και θα σε διώχνει ο βοριάς
καρδιά μου.
Κι ούτ’ ένα χέρι θα βρεθεί
πονετικό να σε δεχτεί
ρόδο που θα ’χεις μαραθεί
καρδιά μου.



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (15 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 11211
      Σχόλια: 7
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Οι αναμνήσεις
1967
[1] Δίσκος 45 στροφών
1968
[1] Πού πας χωρίς αγάπη
1969
[1] Ο πιο καλός ο μαθητή...
1992
[1] Η Δούκισσα τραγουδά ...
1995
[1] Έλληνες Συνθέτες - Γ...
2005
[1] Δούκισσα - Χρυσές επ...
2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Viennezos, Michael @ 07-04-2003
   alain
30-12-2009 19:01
Για τις ανάγκες της ταινίας υπάρχει βέβαια και η εκτέλεση με Κωνσταντάρα-Κοντού
   alain
05-12-2009 05:45
Εδώ να διορθώσω-συμπληρώσω ότι η εκτέλεση του τραγουδιού που ακούγεται στην εισαγωγή ο Κωνσταντάρας με την Κοντού είναι με τον Αλέκο Αναστασιάδη από την ελληνική ταινία των Πρετεντέρη-Γιαλαμά "Ο τζαναμπέτης" του 1969.
   g.chatzi
11-07-2008 02:17
[Συμπληρώνω το προηγούμενο σχόλιο]: Μεγάλη ερμηνεία η Δούκισσα. Ωραίο πράγμα η γυναικεία μαγκιά, όταν η γυναίκα ξέρει να έχει μέτρο! (ΓΔΕΧ)
   g.chatzi
11-07-2008 02:14
Ο άνθρωπος έχει ανάγκη να τον αγαπούν και να τον φροντίζουν για να έχει μέλλον στη ζωή, λέει ο Κώστας Πρετεντέρης και σιγοντάρει με τη μουσική του ο Γιώργος Ζαμπέτας. (ΓΔΕΧ)
   Laikos
27-05-2007 04:34
Η ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΣΚΙΙΙΖΕΙΙΙΙΙΙΙΙ Α ΡΕ ΖΑΜΠΕΤΑΑΑ
   Ανώνυμο σχόλιο
12-02-2006
περιφημο
   Marina
17-10-2005
Γλυκύτατη και η εκτέλεση του Λάμπρου Κωνσταντάρα με την Μάρω Κοντού. Περίσσεια ευαισθησία που ελάχιστοι τραγουδιστές διαθέτουν πια με φωνή που ελάχιστοι ηθοποιοί διαθέτουν πια...


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο