Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
82238 Τραγούδια, 227622 Ποιήματα, 28011 Μεταφράσεις, 26568 Αφιερώσεις
 

 Μάγισσες φέρτε βότανα - 1953       
 
Στίχοι:  
Νίκος Ρούτσος
Μουσική:  
Γιάννης Τατασόπουλος


Μάγισσες, φέρτε βότανα
τον πόνο μου να γιάνω,
την έπαθα κι αγάπησα
μα δεν το ξανακάνω.

Μάγισσες, το κορίτσι μου
τώρα δε μ’ αγαπάει,
με γέλασε με πρόδωσε,
με ξέχασε και πάει.

Μάγισσες, όπως μ’ έλιωσε
θέλω κι αυτή να λιώσει
και το κακό που μου ’κανε
να τ’ ακριβοπληρώσει.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 88.6%  (7 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 33255
      Σχόλια: 4
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Μάγισσε...
1953
[2] Αυτή η νύχτα μένει
2000
[3] Τα παιδιά από την Πά...
1999
[5] Πόλυ Πάνου - Αυτά πο...
2002
[6] Όσα χρόνια κι αν περ...
2011
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   KONSTANTINOS @ 30-10-2006
   netriofron
30-11-2016 12:00

1η : 1953 [Ηχογρ. 29 Οκτωβ] = Σταύρος Τζουανάκος + Γιάννης Τατασσόπουλος + Σταύρος Πλέσσας [Μπουζούκια : Τατασόπουλος – Τζουανάκος ] ------- 78ρης στην COLUMBIA (DG-7060) &&&&&& στο αλμπουμ ''Ένας Διαβάτης'' (1987)
1975 = Παναγιώτης Μιχαλόπουλος
1980 = Ιωάννης Τατασόπουλος ---------- Αλμπουμ ''Τα Τραγούδια Δεν Παλιώνουν'' (1992) (Ζωντανη ηχογραφηση) -------- https://youtu.be/D41gZ-ID6Ok
1987 = Παλόμα ----- Αλμπουμ '' Μια βραδυά με την Παλόμα'' , ζωντανη ηχογραφηση απο το κεντρο ''Λουζιτανια'' ----- https://youtu.be/-m7AmG7i1Pc
1988 = Λευτέρης Μυτιληναίος ------- Συλλογη ''Λαϊκό ξεφάντωμα'' (Ζωντανα) ------ https://youtu.be/983rqVz9k3E
1992 = Μπάμπης Γκολές -------- Αλμπουμ ''Το δέκα το καλό'' & στη συλλογη ''Ρεμπέτικη Τετράς ‎– Πίνω και μεθώ'' (1997)
1994 = Φούλη Δημητρίου -------- Αλμπουμ ''Η Φούλη Δημητρίου στη "Σφίγγα" ,Ζωντανη ηχογραφηση τον Απριλη του '94 --------- https://youtu.be/WDO6Zs1Us9w
1999= Δημήτρης Κοντολάζος
2000 = Πόλυ Πάνου ----- Αλμπουμ ''Αυτά που ηθελα να πώ'' --------- https://youtu.be/BAZVFjrqR4U
2002 = Ρένα Ντάλμα ‎ --------- Αλμπουμ ''Μες στης πόλης το χαμάμ'' -------- https://youtu.be/S2jx7HeChQI
2011 = Πίτσα Παπαδοπούλου
   netriofron
13-09-2016 00:20
{ 2η εκτελεση η ........ ΠΑΛΟΜΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! }
Κυκλοφορησε στις 29--10--1953, [COLUMBIA DG-7060] ,με μπουζούκια, πρίμο-σιγόντο: Τατασόπουλος – Τζουανάκος .
Παναγιώτης Μιχαλόπουλος = 1975
ΠΟΛΥ ΠΑΝΟΥ --- https://youtu.be/BAZVFjrqR4U


( http://www.rebetiko.gr/news/papistas/tzouanakos2.htm )
   aris62
13-10-2011 22:38
Στην 1η εκτέλεση συμμετέχει και ο συνθέτης Γιάννης Τατασόπουλος. Άλλη πολύ καλή εκτέλεση και από τον Πάνο Μιχαλόπουλο!
   Nταλαρόφιλη
28-08-2010 19:34
την έπαθα κι αγάπησα
μα δεν το ξανακάνω...


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο