Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
94545 Τραγούδια, 235072 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Ας παν στην ευχή τα παλιά - 1969       
 
Στίχοι:  
Απόστολος Καλδάρας
Μουσική:  
Απόστολος Καλδάρας


Κι αν αλλάξαμε λόγια βαριά
γύρνα πίσω και ξέχνα τα πια
θα σου κλείσω το στόμα με χίλια φιλιά
και ας παν στην ευχή τα παλιά

Είναι αλήθεια μια φορά πως με πίκρανες αλλά,
η καρδιά μου χωράει πολλά
έχει μάθει στη ζωή
όλα να τα συγχωρεί
και το τέλος να κάνει αρχή

Κι αν αλλάξαμε λόγια βαριά
ρίχ’ τα όπως και ‘γω στη φωτιά
οι κακές αναμνήσεις να γίνουν φιλιά
και ας παν στην ευχή τα παλιά




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 86%  (27 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 51928
      Σχόλια: 8
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Νυχτερίδες κι αράχνε...
1969
[1] Δίσκος 45 στροφών
1969
[1] Αποστόλος Καλδάρας -...
1979
[1] Τα πορτραίτα της MIN...
1994
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2001
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2005
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2006
[1] Λαϊκό τραγούδι - Η α...
2010
[2] Μαζί
2003
[3] Γιάννης Κότσιρας Liv...
2010
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Αλέξης @ 07-04-2003
   alain
02-07-2009 10:38
Επιτυχία του 1969 που κρατά μέχρι σήμερα αλλά και για πάντα.....
   netriofron
07-09-2017 22:59
1η : 1969 = Στέλιος Καζαντζίδης (''Ντροπαλός'') + Απόστολος Κα(ρ)λδάρας ,Ενορχηστρωση : Απόστολος Κα(ρ)λδάρας -------------- 45ρι της Parlophone ‎ (GDSP 3303) &&&& συλλογη ''Μουσικό λεύκωμα 1969'' (1998)

1984 = Ηλίας Μακρής + Χορωδια ,Ενορχηστρωση : Στέλιος Φωτιάδης ,Μπουζούκι : Βασίλης Ηλιάδης ------------- Αλμπουμ ''Μιχάλης Δημητριάδης - Νάντια Καραγιάννη - Ηλίας Μακρής - Κατερίνα Αυγέρη , Συμμετέχει η Γλυκερία ‎– Γλέντι στην Όμορφη Νύχτα και φέτος...'' (Ζωντανή ηχογράφηση απο το κεντρο ''Όμορφη Νύχτα'' στο Γαλατσι, Αθηνα) ------------ https://youtu.be/qB8_yW8uQOo

1986 = Απόστολος Κα(ρ)λδάρας ,Ενορχηστρωση : Απόστολος Κα(ρ)λδάρας ---------------- στο 2πλο CD ''Καλδάρας - Κουγιουμτζής ‎– Τα τραγούδια μας'' (Ζωντανή ηχογράφηση από τις 30 εμφανίσεις τους στο κεντρο ''Michel'')

2001 = Δημήτρης Κοντολάζος ‎+ Χορωδια ----------------- στο 2πλο CD ''Ιστορία Δίχως Τέλος'' (Ζωντανή ηχογράφηση) ----------------- https://youtu.be/AonBglzOJbw

2002 = Γιώργος Νταλάρας (= Γιώργος Νταλάρας) + Μαρινέλλα (= Κυριακή Παπαδοπούλου) -------------- στο CD ''Μαρινέλλα • Γιώργος Νταλάρας ‎– Μαζί'' (2003) (Ζωντανή ηχογράφηση απο συναυλια στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στης 22 Νοεμβριου 2002)

2003 = Σοφία Παπάζογλου ,Ενορχηστρωση & μπουζούκι : Χρήστος Νικολόπουλος ------------ Συλλογη ''Άρωμα Απόστολου Καλδάρα'' (Ζωντανή ηχογράφηση) & συλλογη ''Χρήστος Νικολόπουλος ‎– Το περιβόλι τ' ουρανού'' (2008) ---------------- https://youtu.be/Ydj_xVaYLd0

2005 = Κώστας Σούρμπας ‎ ------------- στο CD ''Ένας ητανε ο Στέλιος''
2007 = Γιάννης Ντουνιάς --------------- στο CD ''Γιάννης Ντουνιάς ‎– Πάντα λαϊκά''
2007 = Γεράσιμος Κουλουριώτης ,Μπουζούκι : Δημήτρης Ρακιτζής ----------------- στο CD ''Γεράσιμος Κουλουριώτης ‎– Live 70's 80's 90's 00's''

2010 = Γιάννης Κότσιρας
2014 = Νίκος Πορτοκάλογλου ‎ -------------- στο 2πλο CD ''Λιμάνια ξένα''


ΠΗΓΗ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%91%CF%82+%CE%A0%CE%B1%CE%BD+%CE%A3%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%95%CF%85%CF%87%CE%AE+%CE%A4%CE%B1+%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC%09&type=all ]
   OlgaAth
17-06-2009 13:59
υπέροχο τραγούδι, αξεπέραστη ερμηνεία! Μόνο ο Καζαντζίδης μπορούσε να κάνει ένα τραγούδι απλό να θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία!
   TGIAN
26-01-2007 09:36
Πολλά από τα τραγούδια του ΣΤΕΛΙΟΥ πρωτοκυκλοφόρησαν σε 45 στροφές. Έχουν κυκλοφορήσει στις μέρες μας πάμπολλες συλλογές τραγουδιών του που αξίζει κανείς να ψάξει.
   Ανώνυμο σχόλιο
09-04-2006
apaixto!
   Ανώνυμο σχόλιο
20-09-2005
Οι στιχοι ειναι του ιδιου του Α.Καλδαρα.Ν.Χατζηνικολαου
   Ανώνυμο σχόλιο
25-02-2005
Viennezos help!!! Αυτό που το βρίσκουμε?
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Πολυ καλο!!   ( Αλέξης )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο