Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
72351 Τραγούδια, 225271 Ποιήματα, 27190 Μεταφράσεις, 26567 Αφιερώσεις
 

 Γιάννη μου το μαντήλι σου - 1971       
 
Στίχοι:  
Παραδοσιακό
Μουσική:  
Παραδοσιακό

Περιοχή:  
Ήπειρος

Γιάννη μου το, Γιάννη μου το, άιντε,
Γιάννη μου το μαντήλι σου, έλα.
Τι το ‘χεις λερωμένο βρε Γιάννη, Γιαννάκη μου,
τι το ‘χεις λερωμένο βρε παλικαράκι μου;

Το λέρωσε, το λέρωσε, άιντε,
το λέρωσε η ξενιτιά, έλα.
Τα έρημα τα ξένα βρε Γιάννη, Γιαννάκη μου,
τα έρημα τα ξένα βρε παλικαράκι μου.

Πέντε ποτά πέντε ποτά , άιντε,
πέντε ποτάμια το ‘πλυναν, έλα.
Ωρε και βάψαν και τα πέντε βρε Γιάννη, Γιαννάκη μου,
ωρε και βάψαν και τα πέντε βρε παλικαράκι μου.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 88%  (10 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 41426
      Σχόλια: 6
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Αραμπάς
1971
[1] Διπλή βάρδια
1992
[2] Έχε γεια Παναγιά
1974
[2] Τραγούδια της ξενιτι...
1989
[3] Τραγούδια της ξενιτι...
1992
[4] Η νύχτα κατεβαίνει
1993
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Ηπειρωτης @ 12-10-2006
   netriofron
08-11-2016 20:59
1950 = Βορειοηπειρωτικο Συγκροτημα Αντώνη Χαλκιά
[= Γιωργος Τάχος, Εμμανουηλ Τσιάβος, Μιχαλης Καλύβας και κλαρινο : Πολυχρονης Καψαλης ] ,σε διασκευη δικη του ------ απο 78ρη , και το 1961 ,σε 45ρακι της HMV (7PG-2954) & Συλλογη '' -------- https://youtu.be/mjBXJKS5VVY
1967 = Νίκος Χουλιαράς [ Διασκευη : Νίκος Χουλιαράς ‎& Nοτης Μαυρουδης ] ------ σε 45ρακι της Zodiac (ZS-8248) & στο Αλμπουμ ''Νίκος Χουλιαράς ‎– Notis Mauroudis'' ------ https://youtu.be/9Z9VvZaic-0
1969 = Αρσενης Στεργιου ------- 45ρακι στη Lyra (LS 1782) -------- https://youtu.be/1Q8wEBigNug
1971 = Μαρίζα Κωχ -------- https://youtu.be/Hfol5YLCDCA
1974 = Δόμνα Σαμίου + Χάρης Αθανασιάδης ------- https://youtu.be/se5MIoIvxoQ
1975 = Αλέκος Κιτσάκης ------ Αλμπουμ ''Αλέκος Κιτσάκης ‎– Ήπειρος αγάπη μου''
------- https://youtu.be/iZ4dTCQg-iE
1978 = Λάκης Χαλκιάς ------- Αλμπουμ ''Λάκης Χαλκιάς ‎– Τραγούδια της Ελλάδας'' ------- https://youtu.be/kBsJRjbK7b8
1983 = Δήμητρα Γαλάνη + Σπύρος Σακκάς [Ενορχηστρωση : Λενα Πλατωνος ] -------- Το περιεχομενο του αλμπουμ ''Δήμητρα Γαλάνη - Σπύρος Σακκάς ‎– Μια βραδιά με ενα τραγούδι" ,μεταδοθηκε απο την Ε.Ρ.Τ. ,τα Χριστουγεννα του '83
,το 1ο μερος , και το Πασχα του '84 ,το 2ο μισο .Τ ο αλμπουμ κυκλοφορησε το 1985. ------ https://youtu.be/gbiNKhV_Opg
1986 = Νατασσα Γερασιμιδου [ μια διασκευη ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ απ'τις αλλες , με τιτλο : Johnny Baby !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ] -------- Από την ταινία "Το Φρικιό" ----------- https://youtu.be/IYI1VHG4pdY
1992 = Σάββας Σιάτρας ------ Αλμπουμ ''Τραγούδια της ξενητιας'' ------- https://youtu.be/x36pS4j2_go
1993 = Ελευθερία Αρβανιτάκη + Δημήτρης Ζερβουδάκης (Κλαρινο : Θανάσης Σέρκος ) Ζωντανη ηχογραφηση --------- https://youtu.be/hrYo91ks1MI
1996 = Στελιος Μπελλος ---------- Συλλογη ''Various ‎– Οι μεγάλοι του Δημοτικού τραγουδιού'' -------- https://youtu.be/b_coMe03Lu8
1998 = Ηλίας Κλωναρίδης -------- Αλμπουμ ''Ηλίας Κλωναρίδης ‎– Τραγουδάει την Ελλάδα - 36 Δημοτικά τραγούδια'' ------- https://youtu.be/pD01SLSbVxE


ΠΗΓΕΣ = [ http://vinyl.gr/Zodiac%20(45)%208201-8250.html ] - & - [ discogs.com ] - & - [ http://www.giannena-e.gr/ ]
   Stefan_3
08-08-2016 14:46
Να ζήσει η Ήπειρος!!!
   stellaki27
01-05-2009 11:09
σ'αγαπω βρε Γιάννη μου !
   e l l a
18-05-2008 17:06
GIATI MORE HPEIROTH MAS KANEIS NA KLAIME?

ALLA KAI MEIS? GIATI KSANADIABAZOYME AYTA POY MAS KANOYN NA KLAIME?
   ~tsini~
09-05-2008 12:49
Η Ήπειρος έχει πολλά από τα ωραιότερα δημοτικά τραγούδια!
   becks23
13-08-2007 08:12
Αιντε να ζήσει η Ηπειρος!!!!


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο