Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
100727 Τραγούδια, 243677 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Όση γλύκα έχουνε τα χείλη σου - 1971       
 
Στίχοι:  
Απόστολος Καλδάρας
Μουσική:  
Απόστολος Καλδάρας


Όση γλύκα έχουνε τα χείλη σου και η ματιά σου
τόση πίκρα έχει η σκληρή σου η καρδιά.
Η ματιά σου και τα χείλη σου με φέρανε κοντά σου
αλλά η καρδιά σου με διώχνει μακριά.

Τι ειρωνεία, τι τυραννία,
ν’ αγαπώ και να πονώ.

Όμως δεν είν’ αμαρτία να σ’ αγαπώ με λατρεία
και ν’ αντικρίζω κακία κρυμμένη μες στα φιλιά;
Όση γλύκα έχουνε τα χείλη σου και η ματιά σου
τόση πίκρα έχει η σκληρή σου η καρδιά.

Τι ειρωνεία, τι τυραννία,
ν’ αγαπώ και να πονώ.

Όμως δεν είν’ αμαρτία να σ’ αγαπώ με λατρεία
και ν’ αντικρίζω κακία κρυμμένη μες στα φιλιά;
Όση γλύκα έχουνε τα χείλη σου και η ματιά σου
τόση πίκρα έχει η σκληρή σου η καρδιά.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 95%  (4 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 13747
      Σχόλια: 5
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Στιγμές
1971
[1] 30 χρόνια Καλδάρας Ν...
1983
[2] Απόστολος Καλδάρας –...
1971
[2] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1982
[2] Καζαντζίδης - Αυτή ε...
1992
[2] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2006
[2] Λαϊκό τραγούδι - Η α...
2010
[4] Τα καθώς πρέπει
1999
[5] Ένα τραγούδι απ΄ τ΄ ...
2005
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   jt1912 @ 12-10-2006
   netriofron
04-09-2017 01:18
ΕΠΙΣΗΣ :

Διασκευη του Ινδικου τραγουδιου ''Oonchi Oonchi Duniya Ki Deewarein'' που ακουστηκε στην Ινδικη ταινια ''Nagin'' (1954).
Αυθεντικοι στιχοι : Rajendra Krishan & μουσικης : Hemant Kumar.
Ερμηνεια απο την Lata Mangeshkar : https://youtu.be/fkZlDCz8Bvc

Χορός / Ρυθμός / Είδος : Συρτο-Τσιφτετέλι


1978 = Αντώνης Λορέντζος ‎ ,Ενορχήστρωση : Κίμων Βασιλάς ,Μπουζούκι : Γιαννης Παλαιολογου ---------- Αλμπουμ ''Αντώνης Λορέντζος ‎– Επιτυχίες'' ----------------- https://youtu.be/qG0y9iTvE14

1983 = Χριστόφορος (Ζησούλης) ,Ενορχηστρωση : Στελιος Λαζαρου --------------- στη κασσετα ''28 Επιτυχίες του Στέλιου Καζαντζίδη με τον Χριστόφορο'' --------------- https://youtu.be/dCEwgyIRwME

1989 = Πάνος Μαρίνος ‎ ‎ ,Ενορχήστρωση : Κώστας Ίβρος ,Μπουζούκι : Νίκος Ρίζος --------------- Αλμπουμ ''Ένα κ Ένα''

1999 = Δέσποινα Φιλίππου ‎ ,Ενορχήστρωση : Θανάσης Ασαρτζης ,Μπουζούκι : Παναγιώτης Αποστολίδης ----------- στο CD ''Δέσποινα Φιλίππου ‎– Με σεβασμό'' ------------- https://youtu.be/fx88iIgkr8E

1999 = Ευδοκία

2000 = Μιχάλης Παπαζήσης ‎ ,Ενορχήστρωση : Κώστας Καλδάρας ,Μπουζούκι : Χρήστος Μητρέτζης--------------- Συλλογη ''Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα''

2002 = ''Πυροβάτες'' : Βασίλης Τσερέλης, Γιώργος Κοκκινίδης, Ορθόδοξος Ψαθάς και ο Πέτρος Καράλης ---------------- στο CD ''Μια βραδιά... Στου κεφιού μας το καμίνι''
2003 = Βασίλης Παϊτέρης -------------- στο 2πλο CD ''Live με οσα Γλεντήσαμε''

2007 = Τάσος Μπουγάς -------------- στο 2πλο CD ''Έγινε το μπαμ'' --------------- https://youtu.be/stBWefPNsCU

Μανώλης Καναρίδης --------------- στο 2πλο CD ''Μανώλης Καναρίδης ‎– Δεν Έχει Δρόμο Να Διαβώ'' (2010) ----------- https://youtu.be/9XwnyFG9tR0

ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%8C%CF%83%CE%B7+%CE%93%CE%BB%CF%8D%CE%BA%CE%B1&type=all ] - - - - [ https://tune.pk/video/3456606/lata-mangeshkar-1954-oonchi-oonchi-duniya-ki-deewarein-saiyan ]
   netriofron
15-09-2016 14:50
Θόδωρος Σιναΐδης = ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ 13--2--1964 -- [ HMV 7PG-3365] -- https://youtu.be/YKI6jVpBz6g
Στέλιος Καζαντζίδης = ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ 1--6--1964 -- [ ODEON DSOG-3067 ]
Μανώλης Αγγελόπουλος – Αννούλα Βασιλείου - Απόστολος Καλδάρας = 1964 --- Ηχογραφηθηκε το '64 , ΑΛΛΑ κυκλοφορησε 1η φορα το 1998 !!!! [ ''Τραγούδια Από Τις 45 Στροφές Νο3'']


( Πηγες http://vinyl.gr/Stelios%20Kazantzidis%2045%20strofes%20(Odeon).html ------ discogs.com -------- http://vinyl.gr/His%20master's%20voice%203351-3400.html )
   netriofron
05-06-2016 10:05
ο ΣΤΕΛΑΡΑΣ & ο ΜΑΝΩΛΗΣ το ειπανε το 1964 --- διασκευη απο τον Ινδικο κινηματογραφο ''Unchi unchi duniya ki diware-NAGIN 1954
   xaski
22-02-2012 11:59
και ο Αγγελοπουλος
   cristinapap14
15-09-2008 11:40


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο