Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
68024 Τραγούδια, 219539 Ποιήματα, 26564 Μεταφράσεις, 26564 Αφιερώσεις
 

 Απαγωγή - 1959       
 
Στίχοι:  
Μίκης Θεοδωράκης
Μουσική:  
Μίκης Θεοδωράκης


Θα πάρω μια βαρκούλα μανούλα
μου στον Κάτω Γαλατά και στην Αθήνα
θα `ρθω καρδούλα μου καβάλα στο Νοτιά.

Και σαν θα `ρθει το δειλινό στον κήπο σου θα μπω
να κόψω τα τριαντάφυλλα να κόψω τ’ άστρα
τ’ ουρανού και τον Αυγερινό.

Θα βάλω στη βαρκούλα μανούλα μου
λουλούδια και φιλιά δυο γλάροι ταξιδεύουν
καρδούλα μου καβάλα στο Βοριά.

Και νάτη η Κρήτη φάνηκε γαλάζια και ξανθιά
τη θάλασσα στα μάτια της
τον ουρανό στην αγκαλιά, τον ήλιο στα μαλλιά.

Θ’ αράξω τη βαρκούλα μανούλα μου
μπροστά σε μια σπηλιά θα σε ταΐζω χάδια
καρδούλα μου καβούρια και φιλιά.

Στη μάνα μου, στον κύρη μου λέγω και τραγουδώ
σας φέρνω την τριανταφυλλιά,
σας φέρνω τ’ άστρα τ’ ουρανού και τον Αυγερινό.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (1 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 16139
      Σχόλια: 4
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Αρχιπέλαγος
1959 & 1976
[1] Στο πεντάγραμμο του ...
1978
[1] Μαίρη Λίντα - Αξέχασ...
1982
[1] Άπονες εξουσίες
1995
[2] Les bouzoukis
1978
[3] Δρόμοι παλιοί
2002
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   KONSTANTINOS @ 29-09-2006
   netriofron
12-03-2017 22:09
1961 : 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού του Ε.Ι.Ρ. ,με τη Μαιρη Λιντα


1η : 1961 [Σεπτεμ.] = Μαίρη Λίντα (= Μαίρη Δημητρακοπούλου) ,[Ενορχηστρωση : Μίκης Θεοδωράκης] ,(Μπουζουκι : Μανωλης Χιώτης) ------ 45ρακι της Columbia ‎ (SCDG 3015)

1961 = Γιοβαννα (= Ιωάννα Φάσσου-Καλπαξή) ,(Μπουζουκι : Γιαννης Αγγελου) --------- δισκακι ΕΡ της Fidelity ‎ (EP-8036) & συλλογη ''Μίκης Θεοδωράκης ‎– Οι μεγάλες επιτυχίες του Μίκη Θεοδωράκη'' (1966) ------- https://youtu.be/qZ1AadY5rzI
1962 = Ελένη Μπαρτ(σ)έρη ,[Ενορχηστρωση : Jack Hansen] ,(Μπουζουκι : Ανεστος Αθανασιου (''Γυφτος'') -------- Αλμπουμ ''The Greek Rage...'' στην Αμερικανικη Lenco Records (LP 1001)
1963-'64 = Ζωή Μάγκου ,συνοδεια της ορχηστρας του Σπύρου Πιπεράκη -------- Αλμπουμ ''Ζωή Μάγκου, Σπύρος Πιπεράκης ‎– Remember Greece'' ,στην Athénée ‎ (33AT 114) -------- https://youtu.be/xtzjM1fHDXQ

1974 = Μαρία Φαραντούρη ,[Ενορχηστρωση : Μίκης Θεοδωράκης] ------ Αλμπουμ ''Μίκης Θεοδωράκης - Μαρία Φαραντούρη ‎– Μίκης Θεοδωράκης - Μαρία Φαραντούρη'' & συλλογη ''Greece'' (1977)
1979 = Γωγώ Θεοδώρου + Κωστής Διαμάντης ------- Αλμπουμ ''Mikis Theodorakis ‎– This Is...''

1989 = Θανάσης Μωραΐτης + Ελένη Τσαγκαράκη + Δήμητρα Χατούπη ------- Αλμπουμ ''Θανάσης Μωραΐτης - Ελένη Τσαγκαράκη - Δήμητρα Χατούπη ‎– 30 Χρόνια Μίκης Θεοδωράκης''
1989 = Μαρία Δημητριάδη + Γιάννης Κούτρας ,[Ενορχηστρωση & πιανο : Τάσος Καρακατσάνης] ------- Συλλογη ''Μίκης Θεοδωράκης - Κυριακάτικη εκδρομή''

2002 = Μαρία Ζώη : 15 ετων !!!!!!!!!!!!
2007 = Ελένη Τσαλιγοπούλου ,συνοδεια του συγκροτηματος ''Mikro'' ------- στο CD ''Ελένη Τσαλιγοπούλου + Μίκρο ‎– Mad Secret Concerts'' -------- https://youtu.be/gMJJ6hnJsKE
2014 = Μαίρη Λίντα (= Μαίρη Δημητρακοπούλου) ,[Ενορχηστρωση & πιανο : Γιώργος Παγιάτης] ------ στο 2πλο CD ''Μαίρη Λίντα ‎– 60 Χρόνια'' (Ζωντανή ηχογράφηση απο το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού ,στα πλαισια του Φεστιβάλ Αθηνών 2014) ------- https://youtu.be/1Fz9wBBn92w

ΠΗΓΗ = [ discogs.com ]
   netriofron
26-08-2016 21:04
ΓΙΟΒΑΝΝΑ =1961 (δισκος Fidelity ‎ EP-8036 )
   netriofron
26-08-2016 18:40
ΛΑΘΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ το ''''1959 ''''
[ Μίκη Θεοδωράκη, Αρχιπέλαγος
'' Πρόκειται για μια συλλογή που περιλαμβάνει ορισμένα από τα πιο γνωστά και τα περισσότερο τραγουδισμένα τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη. Περιλαμβάνει πολύ παλαιότερες ηχογραφήσεις του συνθέτη σε δίσκους 45 στροφών. Τα 12 τραγούδια του δίσκου ηχογραφούνται το διάστημα από τον ---------- Οκτώβριο του 1960 ως το Μάρτιο του 1961 ----------------- ] &&&
[ ''Στο Παρίσι, απ' τον Οκτώβριο του '60 ως την Άνοιξη του '61, έγραψα κι εγώ τους στίχους σε τραγούδια που μπήκαν στο ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, όπως η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΡΓΑΡΩ, το ΠΑΛΙΚΑΡΙ, η ΑΠΑΓΩΓΗ και το ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ, ενώ ο αδελφός μου ο Γιάννης μου έστειλε τη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.'' ]
( Μίκης Θεοδωράκης ''ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ'' -- Εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ )
   penguinroyal
17-10-2009 07:23
Πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ τραγουδιού του Ε.Ι.Ρ. 1961


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο