Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
98121 Τραγούδια, 239055 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Απόψε να μην κοιμηθείς - 1938       
 
Στίχοι:  
Βασίλης Τσιτσάνης
Μουσική:  
Βασίλης Τσιτσάνης


Απόψε φως μου ξαγρυπνώ
για σένανε και μόνο
γιατί εσένα αγάπησα με την καρδιά
σ’ αυτόν τον ψεύτικο τον κόσμο.

Απόψε να μην κοιμηΘείς,
Θα `ρΘω να σου ζητήσω
να `ρθω με κάτι φίλους μου για σένανε
για να σου για να σου τραγουδήσω.

Απόψε έχω στολιστεί
με χίλια δυο μεράκια
να ευχαριστήσω δυο όμορφα, τσαχπίνικα
κατάμαυρα, κατάμαυρα ματάκια.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 75%  (4 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 11424
      Σχόλια: 3
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Απόψε ν...
1938
[1] Βασίλης Τσιτσάνης - ...
1991
[1] Δισκογραφία Τσιτσάνη...
1994
[1] Βασίλης Τσιτσάνης - ...
1997
[2] Το χαμόγελο της Λιζέ...
1977
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   nikosst @ 11-09-2006
   Viennezos
02-03-2007 19:43
Πρώτη ηχογράφηση: 1938 (με την Ρίτα Αμπατζή και τον Στελλάκη Περπινιάδη)
   sekarius
11-11-2017 14:09
ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αθήνα, Δεκέμβριος 1938

https://youtu.be/dl-XhcJFwZU

ορχήστρα με βιολί από τον Δημήτρη Σέμση, ο οποίος είχε και την ευθύνη της ηχογράφησης, αφού ο συνθέτης υπήρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στη Θεσσαλονίκη και δεν κατάφερε να πάρει άδεια για ναλάβει μέρος
   blackshape
16-02-2008 10:06
ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ ΒΙΟΛΙ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΔΗΜ. ΣΕΜΣΗΣ (Ο ΣΑΛΛΟΝΙΚΙΟΣ)


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο