Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
72272 Τραγούδια, 222209 Ποιήματα, 27191 Μεταφράσεις, 26565 Αφιερώσεις
 

 Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε - 1972       
 
Στίχοι:  
Γιάννης Λογοθέτης
Μουσική:  
Δήμος Μούτσης


Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε
καραβάκια στο ταξίδι δε με παίρνετε, καλέ;
Δε με παί , δε με παίρνετε, καλέ
ίσαμε το Γαλαξείδι, δε με παίρνετε, καλέ;

Ένα και δύο μετράω τα κύματα
έγια μόλα, έγια λέσα,
ποιος θα με φέρει κοντά σου, καρδούλα μου
και στην αγκαλιά σου μέσα;
Ένα και δύο σου στέλνω μηνύματα
ναι, και το σταυρό μου κάνω,
αν δε με πάρεις κοντά σου, καρδούλα μου
να το ξέρεις, θα πεθάνω.

Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε
καραβάκια στο ταξίδι δε με παίρνετε, καλέ;

Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε
καραβάκια στο Αιγαίο, δε με βλέπετε, καλέ;
Δε με βλέ , δε με βλέπετε, καλέ
όπου μέρα νύχτα κλαίω, δε με βλέπετε, καλέ;

Ένα και δύο μετράω τα κύματα...




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 87.8%  (24 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 30031
      Σχόλια: 11
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Συνοικισμός Α
1972
[1] Βίκυ Μοσχολιού - Μεγ...
1990
[1] Δήμος Μούτσης - Μεγά...
1995
[1] Βίκυ Μοσχολιού - Αξέ...
1997
[1] Βίκυ Μοσχολιού - 40 ...
2005
[1] Εγώ εσένα αγαπώ
2005
[2] Άσπρα, κόκκινα, κίτρ...
1972
[3] Δήμος Μούτσης - Τα κ...
1990
[5] Μεγάλες στιγμές
1984
[6] Δεν ξέρω πόσο σ΄ αγα...
2005
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Viennezos, Michael @ 06-03-2003
   Viennezos
08-08-2006 22:10
Πρώτη εκτέλεση από τον κύκλο τραγουδιών "Συνοικισμός Α" (1972), με μουσική του Δήμου Μούτση.
   netriofron
22-04-2017 16:48
------------ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ------------ Belo, Crveno, Žuto, Plavo

1973 = ''Trio Belcanto'' --------- Αλμπουμ ''Με αγάπη - With Love'' στην Ελληνο-Αμερικανικη P.I. Records ‎(PI-LPS-92)
1973 = ''Polis & Les Helléniques'' [1970-1978] = Δημιουργημα του μελους του Trio Hellenique ,Πωλη Ευθυμιάδη (εξου και το Polis στο ονομα τους ) --------- 45ρακι στην Ολλανδικη CNR ‎– 141 238 ---------

1974 = Demis Roussos (= Αρτέμιος Ρούσσος Βεντουρiς) ,στα Αγγλικα !!!!!!!! ,Διασκευη στιχων : Λουκας Σιδερας ,και με τιτλο ''White Sails'' --------- Aλμπουμ ''My Only Fascination" & αλμπουμ ''Demis - Vicky ‎– Sing Greek Songs'' (1981) ------- https://youtu.be/ZOb_9ikMmRc

1977 = Martha & Tena Elefteriadu (= Μαρθα και Τενα Ελευθεριαδου) : αδελφες ,Ελληνικης καταγωγης ,με πολυ μεγαλη δισκογραφια ,κυριως στην Τσεχοσλοβακια------- Αλμπουμ ''Martha A Tena ‎– Řecké Prázdniny'' στην Τσεχ/κικη Panton 11 0661-------- https://youtu.be/7y4n4ttyokE


ΠΗΓΗ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%22Aspra+Kokkina+Kitrina%22&type=all ]
   netriofron
27-12-2016 15:43
Διορθωση :
1973 !!!!!! = Λιζέττα Νικολάου ----- συλλογη ''Happy Holiday In Greece - 16 Of Greece's All-time Greats'' & συλλογη ''Greece Is... Music (Crete) (1973) & συλλογη ''Greece Is ..... Gold'' (1974)
   netriofron
12-12-2016 19:07
1977 = Martha & Tena Elefteriadu (= Μαρθα και Τενα Ελευθεριαδου) ------- Αλμπουμ ''Martha A Tena ‎– Řecké Prázdniny'' (Τσεχοσλοβακιας) !!!!!!! -------- https://youtu.be/7y4n4ttyokE
   netriofron
13-11-2016 14:12
1974 = Λιζέττα Νικολάου ----- συλλογη ''Various ‎– Greece Is ..... Gold''
   netriofron
19-10-2016 23:09
1973 = Ανθούλλα Μπουζάνη ---- δισκακι 45ρακι της Αstron-625
   netriofron
19-10-2016 21:34
1η φορα ακουστηκε ,το 1972 ,στην θεατρική παράσταση ''50 χρόνια δάκρυα, 50 χρόνια γέλια'' ,που ανεβηκε στο θέατρο ''Καλουτά'', απο την , Πετρή Σαλπέα .Τα τραγουδια που θα αποτελουσαν το αλμπουμ, πρωτοπαρουσιάστηκαν σε συναυλία στη μπουάτ "Zoom" , στην Πλάκα , τον Ιούλιο του 1972 , ,με ερμηνευτές τον Αντώνη Καλογιάννη και την Πετρή Σαλπέα. Λίγο αργότερα,παλι το 1972, ενταχθηκαν στον ''Συνοικισμός Α'' ,----- ΑΛΛΑ ----- με τις φωνες του Καλογιαννη και της Μοσχολιου !!!!!!! . Ο δίσκος γνώρισε μεγάλη επιτυχία, αφού οι πωλήσεις του ξεπέρασαν το «χρυσό» όριο των 50.000 αντιτύπων.

1972 = Φρύνη & Χορωδία ----- Συλλογη ''Various ‎– Memories In Music From Greece'' ,και σε
45ρακι της PAN VOX 6506 ----- https://youtu.be/bPfGf_vzrJk
Ανθούλλα Μπουζάνη ---- δισκακια στην Κυπριακη Λαμπούσα ‎ (LAM 541) & στην Αstron ---- https://youtu.be/_UW-Mcmi02o
1973 = Nico Antoniou --- αλμπουμ '' "Greek Bouzouki Songs" ,(με τιτλο ''Άσπρα Κόκκινα Κίτρινα Καραβακια !!!) ------ https://youtu.be/J115mOWFp3k
1973 = Καίτη Αβέτα ----- 45ρακι της Minerva (MS 2109) ------ https://youtu.be/_8hWr6YYxQc
ΠΕΤΡΗ ΣΑΛΠΕΑ ----- https://youtu.be/eGNmCr88hq0

ΠΗΓΕΣ [ http://www.musiccorner.gr/extras/record/023.html ] - & - [ discogs.com ] - & - [ http://dimosmoutsis.gr/45aria/ ]
   emotion
31-08-2012 10:48
Τέλειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Είναι καταπληκτικό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Το λατρεύω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   orgotakis
28-06-2011 17:03
   rocky7719
15-03-2011 05:01
fonara vikara megaleio fonis
kamia simerini dn tin ftanei
   ΛΟΦΟΣ
20-11-2009 02:35
...που να ήξερα οτι αυτο το τραγούδι θα γίνει η αρχή του τέλους....
καλή τύχη να έχεις στη ζωή σου.
Να ξέρεις κάτι...Δεν περίμενα να με απογοητευσεις τόσο πολύ.


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο