Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
72272 Τραγούδια, 223245 Ποιήματα, 27190 Μεταφράσεις, 26567 Αφιερώσεις
 

 Γύρνα φτερωτή του μύλου - 1965       
 
Στίχοι:  
Νίκος Γκάτσος
Μουσική:  
Μάνος Χατζιδάκις


Γύρνα φτερωτή του μύλου να περάσει το νερό,
μέριασε θολό ποτάμι να `ρθει το συμπεθεριό,
έβγα στ’ άσπρο σου μπαλκόνι φεγγαράκι μου χρυσό.

Τραγουδάνε τα νιογάμπρια και περνάν τον ποταμό,
λάμπει στο χορτάρι η πάχνη, φτάνει το συμπεθεριό.
Μέλι θα γιομίσει τώρα κάθε μύγδαλο πικρό.

Γύρνα φτερωτή του μύλου να περάσει το νερό
κι απ’ τον ποταμό που λάμπει να `ρθει το συμπεθεριό,
έβγα στ’ άσπρο σου μπαλκόνι φεγγαράκι μου χρυσό.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 40%  (4 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 11866
      Σχόλια: 1
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Ματωμένος γάμος/Παρα...
1965
[2] Χατζιδάκις ‎- Νέο Κύ...
1969
[2] Transformations
2003
[3] Η Μαρία Φαραντούρη τ...
2006
[4] Η Νένα Βενετσάνου τρ...
1998
[5] 12 + 1 Τραγούδια του...
1969
[6] Μάνος Χατζιδάκις - 4...
2006
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   KONSTANTINOS @ 05-08-2006
   tsiou
30-10-2012 17:15
διασκευη απο Κωνσταντίνο Βήτα
http://www.youtube.com/watch?v=EFfPj8VeqYc


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο