Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
67227 Τραγούδια, 218121 Ποιήματα, 26564 Μεταφράσεις, 26564 Αφιερώσεις
 

 Εξαρτάται - 1987       
 
Στίχοι:  
Ανδρέας Νεοφυτίδης
Μουσική:  
Μάριος Τόκας


Μα τι όνειρα θα `κανες
αν δεν ήμουν στο πλάι σου
κι αν τις νύχτες δεν άπλωνα
την καρδιά μου για μαξιλάρι σου

Αν σκιά σου δεν ήμουνα
που ποτέ δεν κοιμάται
μα τι όνειρα θα `κανες
σ’ έναν κόσμο που δε σε λυπάται

Εξαρτάται μου λες εξαρτάται

Μα τι όνειρα θα `κανες
αν δεν ήμουν ο πόθος σου
κι αν τις νύχτες δεν άναβα
σαν φωτιά να σκοτώνω το φόβο σου

Αν σκιά σου δεν ήμουνα
και καρδιά που δε φοβάται
μα τι όνειρα θα `κανες
σ’ έναν κόσμο που δε σε λυπάται

Εξαρτάται μου λες εξαρτάται

Μα τι όνειρα θα `κανες
αν δεν ήσουνα πλάι μου
κι αν τις λέξεις δε σκλάβωνα
μοναχά να σε λέω αγάπη μου

Αν δεν ήμουν ο δρόμος σου
και καρδιά που θυμάται
μα τι όνειρα θα `κανες
σ’ έναν κόσμο που δε σε λυπάται




Διαφήμιση

 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 94.6%  (35 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 53618
      Σχόλια: 16
      Αφιερώσεις: 1
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Στη λεωφόρο της αγάπ...
1987
[1] Η δική μας νύχτα (li...
1991
[1] Cine Κεραμεικός
2002
[2] Τα λαϊκά της δεκαετί...
1990
[3] Μια γυναίκα μπορεί
2003
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   xenia3 @ 26-02-2003
   Viennezos
08-02-2007 12:26
Ο Μακεδόνας ερμήνευσε το τραγούδι σε έναν δίσκο της εταιρείας Sony με τον τίττλο "Τα λαϊκά της δεκαετίας" (1990).
   Viennezos
12-08-2006 22:03
Από τον κύκλο τραγουδιών των Τόκα – Νεοφυτίδη "Στη λεωφόρο της αγάπης" (1987) ο οποίος συμπεριλαμβάνει 10 τραγούδια που τα ερμηνεύουν οι Αλεξίου, Γαλάνη, Θεοδόσης και Πάριος.
   netriofron
29-12-2016 11:58
1η : 1987 = Χαρούλα Αλεξίου [Ενορχήστρωση : Νικος Κουρος]

1988 = Κώστας Πακας (= Κωστας Μακεδόνας) [Ενορχήστρωση : Στέλιος Λαζάρου] ------ Συλλογη ''Το αεροπλανάκι των επιτυχιών'' & συλλογη ''Τα λαϊκά της δεκαετίας 1980-1990'' (1990) ------ https://youtu.be/qOkEM9XBwzs
1988 = Άντζελα Δημητρίου [Ενορχήστρωση : Στέλιος Λαζάρου] ------- Συλλογη ''Λευτέρης Πανταζής, Άντζελα Δημητρίου, Γιώργος Γερολυμάτος, Τζίνα Σπηλιωτοπούλου ‎– Μια βραδιά στη Φαντασία Νο2'' (Ζωντανη ηχογραφηση) ------- https://youtu.be/qXNhIN6t9Qw
1988 = Δούκισσα -------- Συλλογη ''Λαϊκά ΄88'' ------- https://youtu.be/slgGZb29pJo
1988 = Λίτσα Γιαγκούση + Δάφνη + Ελένη Καρουσάκη [Ενορχήστρωση : Χαρης Ανδρεαδης] --------- Συλλογη ''45 Διαμάντια (Τα τραγούδια που αγαπάμε με την Παρέα)''

1989 [Ηχογρ. 28-29 Οκτωβ.] = Χαρις Αλεξίου [Ενορχήστρωση : Νικος Κουρος] -------- Συλλογη ''Γ. Πάριος, Χ. Αλεξίου, Δ. Γαλάνη ‎– Η παράσταση αρχίζει'' (Ζωντανη ηχογραφηση απο το ''Rex Music Theater'' της Αθηνας) ------ https://youtu.be/yE1wfjbuZMc
2003 = Διονύσης Σχοινάς [Ενορχήστρωση : Χαρης Ανδρεαδης] -------- https://youtu.be/iVgqnuS186A
2005 = Χρυσανθη [Ενορχήστρωση : Μανος Κωνσταντινιδης] ------ απο το CD ''Η Χρυσάνθη Τραγουδά Μάριο Τόκα - Θαλασσες'' ------- https://youtu.be/W5h8BvTiUvc
2008 = Τζωρτζίνα Αλεξάκη [Ενορχήστρωση : Χρήστος Νικολόπουλος] ------- απο το CD ''Πρεμιέρα'' ------- https://youtu.be/xY8QA79oQd0
2013 = Πέγκυ Ζήνα --------- Αλμπουμ ''Πέγκυ Ζήνα ‎– Live + 4 νέα τραγούδια'' (Ζωντανα απο το Mad North Stage Festival) -------- https://youtu.be/4mGL4_0EaQY

Πηγη = [ discogs.com ] - & - [ http://www.ogdoo.gr/diskografia/to-proto-tragoudi/kostas-makedonas-to-proto-moy-tragoydi-t ]
   fedra kotsira
08-11-2015 15:33
Μα τι ονειρα θα 'κανες σ' εναν κοσμο που δε σε λυπαται εξαρταται μου λες εξαρταται
   fedra kotsira
08-11-2015 15:33
Μα τι ονειρα θα 'κανες σ' εναν κοσμο που δε σε λυπαται εξαρταται μου λες εξαρταται
   fedra kotsira
01-11-2015 23:09
!!!!!!!!!!!!!!!!!
   charis.13
18-10-2009 12:43
ta logia ine peritta..!!!afto ine ti Maarinellas alla nta3i...>>>//To tragoudi ine telio..!!!ilikrina polu omorfo..!!! mono ke mono pu evale ti pinelia tu o megalos Marios Tokkas to tragoudi ine korifi..!!
   pinkbou
07-02-2009 16:50
Koryfaio tragoudi!
   Αφιερωμένο από ANDRE - LEMESOS
για MAKIOULA - AIKATERINI
19-03-2008 12:26
MAKIOULA MOU, MPOREIS SE PARAKALW NA KSANAGRAPSEIS TI DIKI SOU VERSION TOU TRAGOUDIOU GIA NA EINAI PIO PISTEFTO GIA MAS.
   becks23
26-09-2007 13:40
^^^^Sta diskopoleia!!!!!!!!

Poly oraio tragoudaki ki ayto!!!
   Sfakianakis-Arxontas
20-08-2007 10:54
paidia pou mporw na vrw to album "Sth lewforo ths agaphs" ????
   Ανώνυμο σχόλιο
08-05-2006
KATAPLHKTIKO!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
17-08-2005
ʼσχημη λέξη...Δεν την μπορώ!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
teleio   ( cossie!!!??? )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
xese mas re vlaka me ton terzi sou
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Haris Alexiou!!!! the greatest voice!!! One of the best Greek songs.
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Panta ma panta...eksartatai....!!   ( Athina )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο