Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 188058 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26497 Αφιερώσεις
 

 Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι - 1961       
 
Στίχοι:  
Νότης Περγιάλης & Γιώργος Εμιρζάς
Μουσική:  
Μάνος Χατζιδάκις


Τρεις μέρες χώ , τρεις μέρες χώρισα από σένα
τρεις νύχτες μέ , τρεις νύχτες μένω μοναχή,
σαν τα βουνά* που στέκουν τώρα δακρυσμένα
όταν τα βρέ , όταν τα βρέχουν οι ουρανοί.

*σε κάποιες ερμηνείες: σαν τα πουλιά

Διώξε τη λύπη, παλληκάρι
πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι.

Πώς να βγω και, πώς να βγω και να περπατήσω
τα λόγια του, τα λόγια του να θυμηθώ;
με το φεγγάρι πώς, αχ πώς να τραγουδήσω
με το φεγγάρι πώς να παρηγορηθώ;



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (8 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 32577
      Σχόλια: 16
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Η Νάνα Μούσχουρη τρα...
1961
[1] Μάνος Χατζιδάκις - 2...
1984
[2] Πάμε μια βόλτα στο φ...
1984
[4] Χατζιδάκις με αγάπη
1970
[5] Το 62 του Μάνου Χατζ...
1983
[6] Νύχτες μαγικές κι ον...
1985
[7] Ο Μάνος Χατζιδάκις σ...
1986
[8] Αργά τη νύχτα
1986
[10] Η Αλίκη Καγιαλόγλου ...
1999
[11] Σφεντόνα Live
2000
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Viennezos, Michael @ 26-02-2003
   Viennezos
30-05-2007 19:05
Ακούστηκε για πρώτη φορά ως ορχηστρικό θέμα το 1957 στην ταινία του Γκρεκ Τάλλας "Αγιούπα". Αργότερα ακούστηκε και στην ταινία του Jules Dassin "Ποτέ την Κυριακή" (1960). Με στίχους ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1958 με τη Νάνα Μούσχουρη. (βλ. σημείωμα στο ένθετο του δίσκου "Ο Μάνος Χατζιδάκις στη Ρωμαϊκή Αγορά")
   patousakiiiii
29-04-2013 14:15
Διώξε τη λύπη, παλληκάρι
πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι..............................
   Ben-Ben
03-04-2013 21:25
Trois jours, trois jours que je me suis séparé de toi,
Trois nuits, trois nuits que je demeure seule,
Comme les montagnes [variante : les oiseaux] qui se tiennent dressées en pleurs
Lorsque les cieux, lorsque les cieux pleuvent sur elles.

Chasse ton chagrin, jeune homme,
Allons faire un tour à la lune.

Comment vais-je, comment vais-je sortir me promener,
De ses paroles, de ses paroles me souvenir ?
Avec la lune, comment, ah comment vais-je chanter
Avec la lune comment vais-je me consoler ?
   emotion
18-07-2012 13:00
Μου αρέσει πάρα πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Με συγκινεί!!!!!!!!!!!!!!!
   katoidexia
29-03-2011 16:53
Μη λησμονούμε και την εκτέλεση της Γιαννάτου!
   fenonaki
18-02-2011 15:48
file Berge simeni βουνα alla Voegel(Vogel mit Umlaut) einai ta πουλια!!
   songale1
19-01-2011 03:44
απίστευτο τραγούδι, ερμηνείες που μένουν αξέχαστες, συνθέτης που αφήνει ιστορία .
   golfw1986
29-06-2010 12:01
   StamXar
18-04-2009 03:05
αξεχαστο,οπως κι οι δημιουργοι του...
   dimi_la
07-04-2009 08:27
   Karpathiote
05-07-2008 09:44
Vor drei Tagen, drei Tagen habe ich mich von dir getrennt
Drei Nächte, drei Nächte bin ich jetzt allein
Wie die Berge, die nun mit Tränen begossen dastehen
Wenn die Himmel sie beregnen

[statt „Berge“ heißt es manchmal auch „Vögel“]

Verjage die Trauer, Palikari
Wir gehen einen Spaziergang machen im Mondschein

Wie soll ich ausgehen, wie soll ich ausgehen und spazieren gehen
An seine Worte, seine Worte mich erinnern?
Mit dem Mond, wie, ach wie soll ich da singen
Mit dem Mond, wie soll ich mich da trösten?
   Ανώνυμο σχόλιο
22-06-2006
αγαπημένο
   Ανώνυμο σχόλιο
22-03-2006
Ευχαριστούμε το Θεό που υπήρξε ο Χατζιδάκις και μεις που μπορούμε να ακούμε!!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Τέλειο!!!   ( Yiouli )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Είναι ένα πολύ ωραίο τραγούδι.Το έχει πεί και η Πίτσα Παπαδοπούλου.   ( Κατερίνα )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
tora to tragoudaei h zetta


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο