Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
54452 Τραγούδια, 179080 Ποιήματα, 23079 Μεταφράσεις, 26515 Αφιερώσεις
 

 Συννεφούλα - 1966       
 
Στίχοι:  
Διονύσης Σαββόπουλος
Μουσική:  
Διονύσης Σαββόπουλος


Είχα μια αγάπη, αχ καρδούλα μου,
που `μοιαζε συννεφάκι, συννεφούλα μου.
Σαν συννεφάκι φεύγει ξαναγυρνάει
μ’ αγαπά τη μια την άλλη με ξεχνάει.

Κι ένα βράδυ αχ καρδούλα μου
διώχνω ξαφνικά τη συννεφούλα μου.
Δεν αντέχω άλλο πια να με γελάει
μ’ αγαπάει τη μια την άλλη με ξεχνάει.

Κι έρχεται ο Απρίλης αχ καρδούλα μου
να κι ο Μάης συννεφούλα μου.
Δίχως τραγούδι, δάκρυ και φιλί
δεν είναι άνοιξη φέτος αυτή.

Συννεφούλα, συννεφούλα να γυρίσεις σου ζητώ
και τριγύρνα μ’ όσους θέλεις κάθε βράδυ.
Δεν αντέχω άλλο να `μαι μοναχός
μ’ αγαπάς τη μια κι ας με ξεχνάς την άλλη.



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 90.4%  (40 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 32370
      Σχόλια: 20
      Αφιερώσεις: 2
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Φορτηγό
1966
[1] Το περιβόλι του τρελ...
1969
[1] Είκοσι χρόνια δρόμος
1983
[1] Ο κ. Σαββόπουλος ευχ...
1988
[1] Ο Σαββόπουλος πριν τ...
1996
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Αριέντα @ 26-02-2003
   Αφιερωμένο από John153 - Athens
για ViVi - D. P.
28.11.2004 16:25
ήθελα να σου πω μια ΚΑΛΗΜΕΡΑ με κατι ευχαριστο και ποιοτικό. νομίζω ότι τα κατάφερα.
να είσαι καλά...
   Αφιερωμένο από ΕΙΡΗΝΗ -
για ΣΤΕΛΙΟ -
13.07.2005 06:41
Είσαι ότι καλλύτερο μου έχει τύχει ποτέ, θα σε αγαπάω για πάντα....μωράκι μου!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
είχες Δημήτρη...???   ( (το σύννεφο) )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
otan to tragudise o xatziginnis se mia sinablia tu den eixe la8os. Poli kalo   ( Mikrula )
   Ανώνυμο σχόλιο
15-01-2005
lovely. I LOVE IT =p
   Ανώνυμο σχόλιο
12-03-2005
geia sou mitso kai xristo!!! love Hamilton
   Ανώνυμο σχόλιο
09-05-2005
το σιγκεκριμενο το εγρψε ο σαβ για την γυναικα του κ τη σχεσι τους
   Ανώνυμο σχόλιο
16-08-2005
den s'agapw pia.. tha se 3exasw....16/8
   Ανώνυμο σχόλιο
26-12-2005
Μωράκι μου!
   Ανώνυμο σχόλιο
28-12-2005
Χ+Χ=L.F.E. c",)
   Ανώνυμο σχόλιο
28-12-2005
c",): Σ'αγαπώ!!!
   leondia
23-01-2006
ωραίο, χαρουμενο τραγουδάκι!!!...λάθος είναι Σαββόπουλος-->τραγουδάρα!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
23-02-2006
αλιμονο
   Ανώνυμο σχόλιο
08-06-2006
μηπως η δημοκρατια ειναι εν τελει μια συννεφουλα?
   makisdel
11-09-2006 06:52
einai apla teleio,zhtw h dhmokratia
   makisdel
11-09-2006 06:52

   Caramel...!!!
07-02-2007 09:30
Φάση έχει!!
   KNE !!!
03-09-2008 02:02
   kaskabos
16-11-2008 02:11
Ακουστε απο τον ιταλο μουσικο Gino Penguri την απολυτη αντιγραφη της συννεφουλας με μικρο-παραλλαγες:
Απο την ταινια του 1971 "IL CORSARO NERO [ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ]" με τον Terence Hill και Bud Spenser.

http://www.youtube.com/watch?v=lxTQYzi-GI0
   Βόρειος
04-12-2008 09:02
Σωστός ο kaskabos! Θυμάμαι την ταινία, την έδειξε κάποτε η τηλεόραση όταν ήμουν πολύ μικρός, πολύ πριν μάθω το Σαββόπουλο, και θυμάμαι πόσο μου είχε αρέσει η μουσική αυτή. Πού να 'ξερα τότε ότι ήταν Ελληνική και μάλιστα κλεψιμαίικη! Ship ahoy, ship ahoy, says the captain to the men... κάπως έτσι πήγαινε το ρεφραίν.
   egomio
21-01-2010 03:21
Κασκαμπο. Μαλλον καποιος απο την "λογοκρισια του 1960 " το πουλησε στον Πενγκουρι. Το ειχε καταθεσει και του το εκοψαν.
   dafnoulization
01-06-2010 01:21
παιδια, δεν ειναι απαραιτιτο να το εχει "κλεψει" παρα πολλα τραγουδια ξενα εχουν διασκευαστει!


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο