Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99739 Τραγούδια, 241748 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Η ξαβεριώτισσα - 1938      
 
Στίχοι:  
Δημήτρης Γκόγκος
Μουσική:  
Δημήτρης Γκόγκος


Μαραίνεται η καρδούλα μου
από πικρό μαράζι
για κάποια ξαβεριώτισσα
που όλο καημούς μου βάζει

Βραδιοξημερώνομαι
πάντα στη γειτονιά της
να μ’ ανταμώσει δεν μπορεί
φοβάται τη μαμά της

Έλα και σου `χω κούκλα μου
βοτάνι να σου δώσω
να την κοιμήσεις μια βραδιά
να `ρθεις να σ’ ανταμώσω

Πόσες φορές θα σου το πω
με μια γλυκιά κιθάρα
πως έχω αγάπη στην καρδιά
για σε κρυφή λαχτάρα




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 83.4%  (6 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 9568
      Σχόλια: 2
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Η ξαβερ...
1938
[1] Ζούσα μοναχός χωρίς ...
1992
[3] Από τη Σμύρνη στον Π...
1983
[3] Ό,τι και να γίνει θυ...
1996
[4] Παλιά ρεμπέτικα και ...
1985
[5] Την είδα απόψε λαϊκά
1998
[7] Γιώργος Ξηντάρης
2002
[8] Μπάμπης Γκολές 7
1989
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Ρεμπέτης @ 16-07-2006
   netriofron
14-08-2017 21:24
Χορός / Ρυθμός / Είδος : Χασαποσέρβικο --------------- Αλλοι τιτλοι ''Θέλω να σ’ ανταμώσω'', ''Μαραίνεται η καρδούλα μου''


1η : 1938 = Στρατος Παγιουμτζής (''Τεμπέλης'') + Στελλάκης Περπινιάδης (''Στελλάκι'') ,Μπουζούκι : Μανώλης Χιώτης ----------------- 78ρης της HMV AO-2522 &&&& αλμπουμ ''Στράτος Παγιουμτζής Νο 1 ‎– Αυθεντικές Ηχογραφήσεις 1937-1955'' (1984) &&&& συλλογη ''Δημήτρης Γκόγκος (Μπαγιαντέρας) ‎– 1'' (1995) &&& συλλογη ''Τα Ρεμπέτικα 14 (Περίοδος Γ΄ 1937-1960)'' (2010) ------------- https://youtu.be/iQ9je-kKcNA

1966 = Γιώργος Τότης + Σαμπρίνα --------------- 45ρακι στην Lyra ‎ (LS 1169) & συλλογη ''Του Βοτανικού Ο Μάγκας - 35 Μεγάλα Ρεμπέτικα'' (2010) ------------- https://youtu.be/GNAaCc3wldE

1971 = Σπύρος Ζαγοραίος ,Μπουζούκι : Σπύρος Καλφόπουλος ---------------- Αλμπουμ ''Σπύρος Ζαγοραίος ‎– Χρόνια στον Περαία'' & αλμπουμ ''Σπύρος Ζαγοραίος ‎– Ένας Μάγγας Στο Βοτανικό'' (1975)

1978 [Φεβρ]= Δημήτρης Γκόγκος (''Μπαγιαντέρας'') ,Μπουζούκι : Δημήτρης Γκόγκος ------------ Αλμπουμ ''Ζούσα Μοναχός Χωρίς Αγάπη'' ------------ https://youtu.be/d7FG5xuvOXI

1983 = Γλυκερία (Κοτσούλα) ,Ενορχηστρωση : Στέλιος Φωτιάδης ,Μπουζούκι : Χρήστος Νικολόπουλος

1983 = ''Τα Παιδιά Του Ζεβεδαίου'' -------------- Αλμπουμ ''Λαϊκή Κομπανία''

1985 = Δούκισσα (Φωταρά) --------------- Αλμπουμ ''Παληά ρεμπέτικα και λαϊκά'' ------------- https://youtu.be/9Bkhz9OPhUE

1986 = Γιώργος Τζώρτζης + Θανάσης Σύρος ,Μπουζούκι : Νικος Σύρος-------------- Αλμπουμ ''Το παλιό µας σπίτι"

1989 = Μπάμπης Γκολές --------------- Αλμπουμ ''Μπάμπης Γκολές 7'' & στο CD ''Χατζηκυριάκειο Μια Ζωή Ρεμπέτικα 2'' (2002) ------------- https://youtu.be/jve2kQ7GE68

1998 = Αγάθωνας Ιακωβίδης

2002 = Γιώργος Ξηντάρης

2011 = Νίκος Ελευθερίου με την κιθαρα του --------------- απ'το CD ''12 Καϊνάρια Ρεμπέτικα τραγούδια με κιθάρα και φωνή'' --------------- https://youtu.be/yvW46_iPjnc

ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%9E%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1%09&type=all ] - - - [ http://www.rebetiko.gr/docs/papistas2.php ] - - - [ http://vinyl.gr/Lyra%20(45)%201101.html ]
   netriofron
25-07-2016 00:47
1971=Ζαγοραιος


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο