Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99124 Τραγούδια, 240694 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Δημήτρη μου, Δημήτρη μου - 1966       
 
Στίχοι:  
Αλέκος Σακελλάριος
Μουσική:  
Γιώργος Ζαμπέτας


Δημήτρη μου, Δημήτρη μου
μου το ‘κλεισες το σπίτι μου.
Μου το ‘κανες οικόπεδο
γιατί είσαι ομορφόπαιδο.

Δημήτρη ντερμπεντέρη μου
εσένα θέλω ταίρι μου,
δικά σου όλα τα ακίνητα
και βίλα κι αυτοκίνητα.

Δημήτρη μου λεβέντη μου,
καημός είσαι και γλέντι μου,
το γέλιο μου, το κλάμα μου,
ντροπή μου και ρεκλάμα μου.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 91%  (11 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 24276
      Σχόλια: 4
      Αφιερώσεις: 1
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1966
[1] Η κόρη μου η σοσιαλί...
1966
[1] Αλίκη μου, Δημήτρη μ...
1993
[1] Αλίκη για πάντα
2006
[2] Ζωή Φυτούση - Τραγού...
2006
[3] Πάει κι αυτή η Κυρια...
2009
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   KONSTANTINOS @ 26-06-2006
   netriofron
12-12-2016 20:11
Ηταν η πρώτη φορά που ο Παπαμιχαήλ πείστηκε να τραγουδήσει επί σκηνής και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία…
Στην ταινια το ασμα ερμηνευεται απο Χορωδια την ωρα που ο Παπαμιχαηλ ριχνει τις βολτες του : https://youtu.be/zVqhdbrJtdU
1967 = Trio Bel Canto ‎ [Ενορχηστρωση : Γιωργος Στρατης] ------- Αλμπουμ ''Greek Hit Parade''
   netriofron
04-10-2016 20:40
Ήταν η πρώτη φορά που ο Γιώργος Ζαμπέτας ανέλαβε να γράψει μουσική και τραγούδια για ΟΛΟΚΛΗΡΗ ταινία.
Η ταινία βασίστηκε στην ομώνυμη θεατρική επιτυχία που έγραψε ο Αλέκος Σακελλάριος για το καλλιτεχνικό δίδυμο Αλίκη Βουγιουκλάκη-Δημήτρη Παπαμιχαήλ.Eκανε πρεμιερα στης 24 Οκτωβρίου του 1966.
Μία σκηνή πορείας, στην οποία οι ηθοποιοί κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως Ειρήνη και Αγάπη, λογοκρίθηκε και κόπηκε.Επίσης, για να προβληθεί η ταινία ελεύθερα έπρεπε να αφαιρεθεί η σκηνή όπου ο χωροφύλαξ-σταθμάρχης ( ο Χρόνης Εξαρχάκος) , φτιάχνει το μουστάκι του ..... "Τώρα μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα ,μια και δεν έχει άλλες αιχμές." , γράφει ο λογοκριτής στο αρχείο του .......
1η = Αλίκη Βουγιουκλάκη , 1966 ,σε 45ρακι της Columbia ‎ (SCDG-3571)
2η= Κικη Παντελακη ,45ρι που κυκλοφορησε 16--3---1966 ,σε δισκο της DECCA (PL-8123) ---- https://youtu.be/rOdLTh3se9Q
3η = Ζωή Φυτούση ,1966 ,σε 45ρακι της ODEON (DSOG-3244) ---- https://youtu.be/KrK3Vs71BlI

ΠΗΓΕΣ [ΒΙΚΙΠΕΔΙΑ ] & [ http://vinyl.gr/Decca%20(45)%208101-8150.html ] & [ http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/48647 ] & [ discogs.com ]
   emotion
16-01-2013 16:38
Τ-ε-λ-ε-ι-ο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   StaLit5a
08-06-2008 05:02
akueis dimitri m...??? afieronosutw...!!!!
   Αφιερωμένο από χριστινα - α
για δημητρη - α
26-03-2008 12:21
αυτο το τραγουδι σου ταιριαζει απολυτα


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο