Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99931 Τραγούδια, 242264 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Όλα σε θυμίζουν - 1979       
 
Στίχοι:  
Μανώλης Ρασούλης
Μουσική:  
Μάνος Λοΐζος


Όλα σε θυμίζουν,
απλά κι αγαπημένα,
πράγματα δικά σου, καθημερινά
σαν να περιμένουν κι αυτά μαζί μ’ εμένα
νά ’ρθεις κι ας χαράξει για στερνή φορά.

Όλη μας η αγάπη την κάμαρα γεμίζει
σαν ένα τραγούδι που λέγαμε κι οι δυο,
πρόσωπα και λόγια και τ’ όνειρο που τρίζει,
σαν θα ξημερώσει τι θα ’ν’ αληθινό.

Όλα σε θυμίζουν,
απλά κι αγαπημένα,
πράγματα δικά σου, καθημερινά.

Όλα σε θυμίζουν,
κι οι πιο καλοί μας φίλοι.
Άλλος στην ταβέρνα, άλλος σινεμά.
Μόνη μου διαβάζω το γράμμα που ’χες στείλει
πριν να φιληθούμε πρώτη μας φορά.

Όλη μας η αγάπη την κάμαρα γεμίζει
σαν ένα τραγούδι που λέγαμε κι οι δυο,
πρόσωπα και λόγια και τ’ όνειρο που τρίζει,
σαν θα ξημερώσει τι θα ’ν’ αληθινό.

Όλα σε θυμίζουν,
απλά κι αγαπημένα,
πράγματα δικά σου, καθημερινά.
 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 95%  (69 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 140656
      Σχόλια: 90
      Αφιερώσεις: 18
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Τα τραγούδια της Χαρ...
1979
[1] Η δική μας νύχτα (li...
1991
[1] Οι μπαλάντες της Χαρ...
1993
[1] Γυρίζοντας τον κόσμο...
1996
[1] Ανθολόγιο
2004
[1] Αφιέρωμα στο Μάνο Λο...
2007
[2] Αλεξίου - Μάλαμας - ...
2007
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Elen-kap @ 14-02-2003
   +Δέσποινα-
07-10-2018 10:14
   μουσόφιλος
25-07-2016 02:38
Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσει κανείς για "Τα τραγούδια της Χαρούλας" χωρίς να κατανοήσει το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο της εποχής εκείνης και την επίδραση που αυτό είχε στη μουσική και το τραγούδι. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Τα τελευταία χρόνια της Χούντας αλλά και τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης επικρατούσαν στα μουσικά πράγματα της χώρας τραγούδια με έντονο το χρώμα των φλογερών εκείνων χρόνων του αγώνα. Τραγούδια εμβατηριακά, με πολλά έντεχνα και "δωρικά" στοιχεία και στίχους που μιλούσαν μια γλώσσα πολλές φορές επιτηδευμένα "πολιτική" και "αγωνιστική". Όλο αυτό το κλίμα είχε αρχίσει να ατονίζει κάπως την περίοδο ακριβώς που ο Μάνος Λοϊζος ήταν στη διαδικασία δημιουργίας του δίσκου για τον οποίο μιλάμε σήμερα. Είχε φανεί μια κόπωση στον κόσμο από την ένταση όλων εκείνων των χρόνων και μια στροφή του προς πιο "εύκολα" και ξένοιαστα ακούσματα, χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως ότι θα ήταν εύκολο για κάποιον δημιουργό εκείνης της εποχής να πάει κόντρα στο ρεύμα των τραγουδιών με σαφές πολιτικό περιεχόμενο.
Αυτό το μεταίχμιο της εποχής κατάφερε να ισορροπήσει τελικά στο δίσκο του ο Μάνος Λοϊζος με την πολύτιμη συμβολή του Μανώλη Ρασούλη στους στίχους και της Χαρούλας Αλεξίου στις ερμηνείες. Ο Ρασούλης είχε ήδη φέρει φρέσκο αέρα στο τραγούδι με την "Εκδίκηση της γυφτιάς", όπου παρουσιάζονται - ίσως για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια - τραγούδια πάνω σε λαϊκούς δρόμους με στίχο που να μιλά για τον έρωτα και την καθημερινότητα με μια γλώσσα απλή αλλά όχι ευτελή. Ο Λοϊζος γνωριζόταν με το Ρασούλη ήδη αρκετά χρόνια. Μετά την "Εκδίκηση της γυφτιάς" ο Λοϊζος του ζήτησε αμέσως να κάνουν μαζί έναν λαϊκό δίσκο με τη Χαρούλα Αλεξίου στις ερμηνείες. Υπήρχε ωστόσο ένα κομβικό πρόβλημα. Ο Λοϊζος δεν γνώριζε τόσο καλά τους λαϊκούς δρόμους, δηλαδή τους ρυθμούς και την τεχνοτροπία των ανατολίτικων ακουσμάτων με πιο απλά λόγια. Έτσι ζήτησε από τον Χρήστο Νικολόπουλο να του γράψει μια κασέτα με τους λαϊκούς δρόμους (ουσάκ, Νιαβέντι, σαμπάχ, μινόρε κτλ) την οποία μελετούσε καθημερινά επί πολλή καιρό.

Ο δίσκος πέρασε από χίλια-δυο κύματα μέχρι τελικά να εκδωθεί. Υπήρξαν πολλές διαφωνίες ανάμεσα στους δημιουργούς αλλά και από άλλους που ήταν στον περίγυρό τους. Υπήρχαν αμφιβολίες για το αν θα πρέπει ο δίσκος να κινηθεί εντελώς εκτός των πλαισίων που είχε τότε το τραγούδι ή αν κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό τόσο για την επιτυχία του δίσκου όσο και για το πρόσωπο του Λοϊζου που ήταν ένας καλλιτέχνης με σαφέστατη πολιτική τοποθέτηση στην Αριστερά και πιο συγκεκριμένα στο ΚΚΕ. Τελικά ο Λοϊζος τόλμησε και διακαιώνεται για αυτήν του την επιλογή μέχρι και σήμερα. Ο πολύ σημαντικός αυτός δημιουργός κατανόησε ή "μύρισε" στον αέρα την ανάγκη που είχε ο κόσμος για ένα τραγούδι με περισσότερο αισθησιασμό και λιγότερη επαναστατικότητα. Έλεγε χαρακτηριστικά: "Επέστρεψα στα τέλια, στις χορδές δηλαδή των λαϊκών οργάνων, που δίνουν ένα πανέμορφο συναίσθημα. Γύρω απ' αυτό έχω μια ολόκληρη θεωρία. Είναι κάτι που ταυτίζεται με την αγνή λαϊκή έκφραση, που δεν έχει ίσως πολλή σκέψη, που δεν έχει ίσως πολύ έντεχνο στοιχείο με το οποίο πολύ ταλαιπωρήσαμε τον εαυτό μας και τον κόσμο. Απ' την άλλη όμως δεν είμαι αφελής να πιστέψω ότι εμείς είμαστε έτσι απλοϊκοί και αγνοί, γιατί σε μας υπάρχει το σπέρμα της διανόησης, αυτό που λέμε μορφωμένος και υποψιασμένος άνθρωπος. Ένα πάντρεμα λοιπόν αυτών των δύο στοιχείων, του διανοητή με τη ζωή, τη λαϊκή μουσική και το ερωτικό πάθος - που η γενιά μας αρκετά το έθαψε - είναι Τα τραγούδια της Χαρούλας, που δεν είναι όλα ερωτικά. Υπάρχουν και μερικά κοινωνικού προβληματισμού οπως πια τον αισθάνομαι σήμερα" (Ελευθεροτυπία, 13 Αυγούστου 1979, λίγο μετά την κυκλοφορία του δίσκου).

Μετά το παραπάνω απόσπασμα από τη συνέντευξη του Λοϊζου νομίζω πως γίνεται εύκολα αντιληπτό τόσο το ύφος του δίσκου όσο και οι προθέσεις του δημιουργού. Πρόκειται για έναν δίσκο που ισορροπεί ανάμεσα στην έντεχνη μπαλάντα και στους λαϊκούς ήχους και ρυθμούς. Ανάμεσα στον αισθησιασμό και τον κοινωνικό προβληματισμό. Θεωρώ ότι το τραγούδι "Μες στο πλήθος" συνοψίζει με πολύ παραστατικό τρόπο τις προθέσεις του Λοϊζου και του Ρασούλη. Ξεκινάει με τη φωνή της Αλεξίου, σαν μια έντεχνη μπαλάντα με πολιτικές αναφορές "Μες στο πλήθος σ’ είχα δει το ’62 / στη διαδήλωση που βάφτηκε στο αίμα / κι η μορφή σου μου ’χε μείνει στο μυαλό / κι ούτε τ’ όνομα δεν ήξερα από σένα / Και στης λήθης το σεντόνι το λευκό / σε τυλίξαν τα πιο δύσκολά μου χρόνια / μα μια μέρα κάπου το ’68 / σε ξανάδα μες στο τρένο στην Oμόνοια." για να παρεμβληθεί η χαρακτηριστική λαϊκή φωνή του Δημήτρη Κοντογιάννη που προτρέπει "Κάνε διάλειμμα, Χαρούλα / πες μας τον καρσιλαμά / να γλυκάνεις τις καρδιές μας / και τα βρίσκουμε μετά." Με δυο λόγια ο δίσκος αυτός έλεγε στον κόσμο ότι υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν αγώνες στην πρώτη γραμμή, αλλά ας κάνουμε κι ένα διάλειμμα ενδιάμεσα, να βρούμε λίγο χρόνο να γλεντήσουμε με γνήσιο λαϊκό τρόπο.

Για τα τραγούδια του δίσκου τι να πει κανείς. Είναι όλα ένα κι ένα. Είναι από εκείνους τους δίσκους που τους ακούς από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς να "πετάξεις" τίποτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι περιέχονται μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο διαχρονικά τραγούδια τόσο του ίδιου του Λοϊζου όσο και του ελληνικού τραγουδιού γενικότερα όπως το υπέροχο και πασίγνωστο "Όλα σε θυμίζουν", το απίστευτης διορατικότητας και κοινωνικού προβληματισμού "Τίποτα δεν πάει χαμένο" που έχει μείνει ανεξίτηλο και θα μείνει για πολλές δεκαετίες ακόμα, τα πιο γλεντζέδικα και λαϊκά "Τέλι τέλι τέλι", ο "Φαντάρος", "Πες μου πώς γίνεται", "Την όγδοη μέρα" που άνετα θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνονται στα κορυφαία λαϊκά μας τραγούδια. Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στη συμβολή του σπουδαίου στιχουργού Πυθαγόρα στο δίσκο με το υπέροχο "Σε πέντε ώρες ξημερώνει Κυριακή" (ένα τραγούδι εκπληκτικό κατά τη γνώμη μου που αναρωτιέμαι για ποιό λόγο ακούγεται λιγότερο από τα άλλα σήμερα) και τα "Τέλι τέλι τέλι" και "Τι να πω". Γενικά, σχεδόν όλα τα τραγούδια ακούγονται μέχρι και σήμερα σαν να γράφτηκαν χτες και όχι πριν 30 ολόκληρα χρόνια. Γνωρίζουν μεγάλη αποδοχή και από το σημερινό κοινό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι διαχρονικά και μας δίνει το δικαίωμα να θεωρούμε το δίσκο αυτό έναν από τους κορυφαίους στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

"Τα τραγούδια της Χαρούλας" είναι ένας δίσκος κομβικός. Έφερε στο προσκήνιο νέα πράγματα για την εποχή του, σε στιχουργικό και συνθετικό επίπεδο. Ανέδειξε το ερμηνευτικό μεγαλείο της Χαρούλας Αλεξίου και την καθιέρωσε στις μεγάλες φωνές. Ήταν το αποτέλεσμα μιας στροφής που επιχείρησε ένας πολύ σπουδαίος δημιουργός όπως ο Μάνος Λοϊζος, που σαν γνήσιος προοδευτικός καλλιτέχνης έψαχνε το καινούριο όχι για να εντυπωσιάσει ή να προκαλέσει, αλλά για να επικοινωνήσει καλύτερα με το λαό, για να σπάσει στερεότυπα και ταμπέλες που οδηγούν σε "αγκυλώσεις". Δυστυχώς, όμως αυτός έμελλε να είναι ο προτελευταίος δίσκος του μεγάλου Μάνου Λοϊζου. Σε μια πολύ ώριμη στιγμή του καλλιτεχνικά, ατύχησε να αρρωστήσει και 3 χρόνια αργότερα να αφήσει την τελευταία του πνοή στη Μόσχα. Αλλά όπως είπαμε, όλα τον θυμίζουν, αφού τίποτα δεν πάει χαμένο...[πηγή: http://tragoudistan.blogspot.gr]
   longieth
23-11-2015 00:01
Με την Ντίνα Γιακουμάκου
https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=RSflFIKL70A
   Danai2015
28-02-2015 00:49
https://www.youtube.com/watch?v=f_5rxsUhrPk&index=16&list=PLBjw3Sn-SgR-wyQYLKx7buTujxVbLX-BF Όλα σε θυμίζουν
   longieth
15-02-2015 18:58
Με την Μαρία Φωτίου ζωντανά
http://youtu.be/kpwQYSjdZyU
   Αφιερωμένο από dimitra+ilias - βολο
για ηλία - βολο
24-05-2013 11:53
το αφιερώνω στον άντρα μου τον ηλία με πολύ αγάπη
   emotion
16-06-2012 20:35
Η ερμηνεία της Αλεξίου είναι μοναδική . Μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Ντανής
15-06-2011 15:24
Μπράβο στην Χαρούλα Αλεξίου μοναδική ερμηνία!!!!!!!
   entexnα
24-12-2010 12:32
.................
   SadFairy91
29-11-2010 23:44
προκαλεί συγκίνηση!
είναι ένα απο τα καλύτερα τραγούδια που έχουν γραφτεί μέχρι τώρα...Μπράβο στον Μανόλη Ρασούλη, και ΦΥΣΙΚΑ! στην Χαρούλα που μας ταξιδεύει με την Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Η φωνή της!!
   9εα αφροδητη
05-10-2010 03:17
ola se 9umizoun apla kai agapimena pragmata dika so0 ka9imerina.....!!kardia mo0 ola se 9imizo0n....na sai kala ekei panw...

re einai megali adikia o 9eos na pernei konta to0 opoion agapame....!! antio na prosexeis s agapw!
   μ@χιτουλ@!
01-08-2010 16:49
nice song!!!!
   exalte
11-07-2010 09:02
ΑΧ ΒΡΕ ΜΑΝΟ...ΠΟΣΑ ΕΙΧΕΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙΣ..
ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ...
   Sundy!!!!
30-10-2009 08:58
ολα σε θυμιζουν γυρω μου ακομα και τωρα αλλα πια ειναι αργα!!!σωστα; πολυ αργα!!!το γυαλι εχει σπασει εχει γινει κομματια αλλα σ' αγαπω ακομα τοσο πολυ...
   oikonomopoulovertoul@
13-06-2009 01:08
ΟΛΑ ΣΕ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΓΙΩΡΓΟ!!μπαινω μεσα στο δωματιο και δεν το αντεχω...ενα κρεβατι αδιο.εφυγες πολυ νωρις και αδικα,χωρις λογο.Γιατι??????????????????????????????????????ποιος μπορει να μου απαντησει?Κανενας.μου λειπεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   thanos-124
28-05-2009 11:51
ti na pw den exw logia telio tragoudi ..................... katerina s' agapaw min figeis pote apo konta mou
   Αφιερωμένο από Τίνα - ::love.::
για ;;;; - ::love.::
18-04-2009 03:31
   roula30
13-04-2009 02:55
ΜΑΝΟΥΛΑ... ΟΛΑ ΣΕ ΘΥΜΙΖΟΥΝ...
   Βόρειος
03-12-2008 09:42
Εξαιρετικό. Και να σκεφτεί κανείς ότι όταν βγήκε ο δίσκος θεωρήθηκε ότι δεν θα ήταν από τα "εμπορικά", γι' αυτό το έβαλαν 5ο στην α' όψη
   skiathos2008
11-10-2008 01:47
τινα πει κανεις για τετοια τραγουδια...
ολα σε θυμιζουν απλα κ αγαπημενα...αυτοσ ο στιχος μιλαει μονοσ του
   Erotas
02-09-2008 13:39
Φοβερό τραγούδι

Αγγίζει την τελειότητα

Όλα σε θυμίζουν, ακόμα και τα πιο απλά πράγματα, είσαι μέρος του εαυτού μου, της καρδιάς μου...
   Ouranitsa
11-07-2008 15:12
Ολα θυμίζουν τον Νίκο (Σεργιανόπουλο)..... Καλο ταξιδι..!!!!
   Αφιερωμένο από Anastasia - ......
για ΝΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟ - .....
24-06-2008 13:17
Όλα σε θυμίζουν,
απλά κι αγαπημένα,
πράγματα δικά σου, καθημερινα.
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΝΙΚΟ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΝΙΚΟ...
::sad.
   Αφιερωμένο από Αναστασια - .
για ,,,,,,,,,,,, - ,
23-06-2008 07:46
Σ'ΑΓΑΠΩ!!!!!!!!
   polo8
08-06-2008 08:51
tasoulli mou??afierwmeno aggele mou
   Αφιερωμένο από miss romance - athina
για niko - athina
05-06-2008 11:27
opou kai na se oti kai na kaneic na 9umasai pwc panta 9a sagapw... oco kai an me poneseis......9a s'agapw gt ecu me ema9ec pws einai na agapas.... ::sad::


sagapwwww pL pL
   ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ
13-05-2008 15:45
...Σαν να περιμένουν κι αυτά μαζί μ’ εμένα
νά ’ρθεις κι ας χαράξει για στερνή φορά.Μ'ακους Βασιλη μου απο εκει ψηλα?Μου λειπεις πολυυυ!
   Αφιερωμένο από ΔΗΜΗΤΡΑ - ΠΕΙΡΑΙΑ
για ΒΑΣΙΛΗ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ
13-05-2008 15:20
ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ ΠΟΛΥ.ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ???
   natasa-m_x
10-04-2008 09:16
ola sas 8umizoun aggelakia mou.......
makari na mhn senevainan tetoia pragmata.....
   marw97
02-04-2008 12:46
ola ton thimizoun ton theio mou. itan defteros pateras mou... distixws efuge prin 3 xronia. theie opou kai na eisai elpizw na eisai kala...
   Κ-Ζ
27-01-2008 13:45
LAMPRO MOU GIA SENA POU OLA SE 8YMIZOYN 5/12/05 OPOU K NA SAI NA SAI KALA K EYTYXISMENOS.EUXOMAI NA MAI BLEPEIS APO EKEI POU EISAI.S'AGAPAW I JADERFOULA SOU.
   diM=]
18-01-2008 10:10
ola ton 8umizoun(an kai hmoun agennhtos otan pe8ane ton latreuw!!!!)
   Αφιερωμένο από ΚΑΤΕΡΙΝΑ - ΕΥΟΣΜΟ
για ΘΕΜΗ - ΜΕΝΕΜΕΝΗ
21-12-2007 09:38
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ............. !!!!!!ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ Κ ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ!!!!....ΠΑΝΤΑ....
   panik2004
18-12-2007 14:12
ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ ΗΜΟΥΝ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΟΛΛΑ
   rhcp
16-12-2007 12:19
einai fovero tragoudi!! m'ekfrazei apoluta!!!
   spaste ta ola!
11-12-2007 09:55
.........................................................................!
den yparxoyn logia!
   tasozio
01-10-2007 08:14
Φοβεροόοοοο....
   captain tikos
13-08-2007 05:47
..Ένα τραγούδι που φτιάχτηκε μόνο για σένα
Κωνσταντίνε μου.. Όλα σε θυμίζουν και θα σε θυμίζουν
για πάντα.. Καλό ταξίδι αγάπη μου...
   black roses
12-08-2007 19:16
toso aplo..toso teleio..toso monadiko... apla iperoxo
   Arxontaki
12-07-2007 08:28
Όλα σε θυμίζουν Δήμο μα εγω προσπαθω να σε ξεχασω επειδη δεν ΑΞΙΖΕΙΣ τιποτα εισουν ενα μεγαλο ψεμα στην ζωη μου. Εισουν ολο ψεματα δεν πειραζει εγω προχωρω..........
   BRWERRY
18-05-2007 08:43
kwstantine afieromeno apo ta va8i tis kardias mou. apopse pou 8a paw brwery den 8a eisai ekei kai 8a 8umame ta panta, makari na se piasoun pisw giati axizeis mia deuteri eukairia
   MASTER
29-04-2007 17:36
μοναδικό!
   ego_etsi apla
23-03-2007 11:07
Imoun ap tous tyxerous pou eidan ti Xaroula sto megaro prin merikes evdomades!elege tin Panselino prwta k amesws meta to Ola se thimizoun...olo to megaro eixe suginithei,giati i Xaroula eklaige....i toulaxiston me tin theiki fwni tis etsi mas ekane na pistevoume k na niwthoume!!eklapsa mazi tis ekeino to vradu....kai axize!!!!na mas ziseis Xaroula!!!
   jimsar
22-03-2007 07:41
teleia h ermhneia tou kaluterou tragoudisth afthn thn stigmh sthn ellada pasxalh terzh.(sto live)to apogionei to kommati
   lakis7
12-02-2007 20:24
aristourgima...
   darkblueflower
13-11-2006 14:01
"olh mas h agaph thn kamara gemizei san ena tragoudi p legame k oi duo.prosopa k logia k to oneiro p trizei,san tha kshmerosei ti tha nai alhthino?" tragoudontas auto to tragoudi k ftanontas sautous tous stixous h fonh m spaei,lugizei,tremei...gt ezhsa kapote ena oneiro p tpt apo auto dn emeine alhthino to "kshmeroma"
   Kristi
06-11-2006 07:37
Τέλειο τραγούδι! Με εκφράζει....! Ααχ!
   old vienna
06-11-2006 07:08
Ola se 8umizoun apla ki agapimena pragmatadika sou ka8imerina.............Afierwmeno se kapoion pou agapw polu!!!
   Arxontaki
05-11-2006 07:06
Όλα σε θυμίζουν κι οι πιο καλοί μας φίλοι........Οι φίλοι μας είναι μια ελπίδα να νιώθω ξανά την παρουσία σου.........Σ αγαπάω κι ας μην το δεχεσαι......Εγώ υποφέρω εξαιτιας σου που δεν σε εχω δικον μου και εσυ βρισκεσαι στην αγκαλια μιας αλλης......Για χαρη σου τα αρνιεμαι ολα Νικανδρε....
   Ophelia
02-11-2006 13:32
Γιατί κάθε φορά που ακούω αυτό το ανυπέρβλητο κομμάτι με την "αισθησιακή" και γεμάτη πάθος φωνή της Χαρούλας έχω την εντύπωση ότι το τραγούδαει απευθυνόμενη κατευθείαν στον Μάνο Λοίζο?????

(Είμαι σίγουρη ότι αν ήταν άλλου συνθέτη δε θα ήταν τόσο απόλυτη η ερμηνεία)
   Penelope
26-10-2006 03:59
Ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοια τραγούδια για να εκφράζουν τον ανθρώπινο καημό........
   Ophelia
23-10-2006 04:54
Όλα σε θυμίζουν Δήμο.Δε θα σε βγάλω από μέσα μου ποτέ...
   Iwanna!!
03-08-2006 11:50
t tragoudi auto einai APAIXTO ! ! ! ! ! ! ! ! ! DN EXEI LA8OS!!!!!!!!!!!!!!!!!! t afierono sto agori m...
   Ανώνυμο σχόλιο
14-07-2006
afieromeno se ena agori pou parolo pou pote den ton eixa ola mou ton thimizoun..eleftheria
   Ανώνυμο σχόλιο
14-07-2006
γαμάτο τραγουδάκι (αχ βρε χαρούλα τι μου θύμισες?)
   Ανώνυμο σχόλιο
05-07-2006
ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙʼΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΙΟΥ.ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ.ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ.ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ.ΣΩΤΗΡΗΣ
   Ανώνυμο σχόλιο
02-07-2006
afierwmeno se kapoia kopela pou efige poli grigora apo tin zoi.!! kalo ta3idi
   Ανώνυμο σχόλιο
12-06-2006
Απλά ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!! Αποκλειστικά αφιερωμένο... (από Κύπρο)
   Mulder
06-05-2006
kai to whiskey reei afthono.... a re xaroula...
   Ανώνυμο σχόλιο
04-05-2006
megale mano..... athanate
   Ανώνυμο σχόλιο
02-05-2006
Να ρθεις κι ας χαραξει για στερνη φορα...τι να πεις για αυτα?Χαρουλα σ αγαπαμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
08-04-2006
teleio!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
04-04-2006
παιδιά ειναι το κομμάτι!!! τί λέμε τώρα;;;;
   Ανώνυμο σχόλιο
01-04-2006
Γεια σου ρε Χαρούλα..........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
31-03-2006
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.GRE
   Αφιερωμένο από zoe -
για Aytac -
26-03-2006 16:23
seni cok seviyorum bebegim...seni ozledim...
   Ανώνυμο σχόλιο
20-03-2006
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ!ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
22-02-2006
ΝΙΚΟ Σ'ΑΓΑΠΑΩ ΑΚΟΜΑ. 22/10/02
   Ανώνυμο σχόλιο
10-02-2006
θελω να σε ξεχασω,και δεν μπορω....γιατι...ολα σε θυμιζουν...Σοφια.
   Αφιερωμένο από kyan -
για ξέρει αυτή -
07-02-2006 13:43
Σαν θα ξημερώσει τί θα 'ναι αληθινό?Ότι πια δεν είμαστε μαζί...Θα σε ξαωασυναντήσω το υπόσχομαι!
   Ανώνυμο σχόλιο
22-01-2006
Ax re Xaroula
   Ανώνυμο σχόλιο
29-12-2005
oλα σε θυμίζουν ...... σαν να μην έφυγες ποτέ απ'τη ζωή........ ΟΛΑ ΣΕ ΘΥΜΙΖΟΥΝ
   Ανώνυμο σχόλιο
21-11-2005
afierwmeno ston giwrgo.x
   Ανώνυμο σχόλιο
12-11-2005
Ολα μου 8υμιζουν οτι εζησα...
   Αφιερωμένο από Λίζα - au;hna
για Θοδωρή - au;hna
26-10-2005 14:54
Ena tragoudi pou simainei polla kai gia tous dio mas. S'agapw poly agapi mou!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
17-10-2005
Όλα σε θυμίζουν και όλα με κάνουν να ξεχνώ.
   Ανώνυμο σχόλιο
15-10-2005
oneiro itan kale mou - kai sta oneira pia mono se vlepo - se skeftomai kai nomizo pos to niotho otan me skeftesai - s'agapo, na sai kala kai na proseheis
   Ανώνυμο σχόλιο
13-10-2005
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΕΡΩΤΑΣ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΛΗΓΩΣΩ ΠΟΤΕ
   Αφιερωμένο από Αννα - Αθήνα
για ΣΑΒΒΑ -
27-09-2005 16:04
Ενα τραγούδι ορόσημο. Σε θυμάμαι οποτε το σκεφτώ, όποτε το ακουω. Ευχομαι να είσαι ευτυχισμένος πάντα. Και να σε έχω....για πάντα.
   Ανώνυμο σχόλιο
27-09-2005
Ενα τραγούδι ορόσημο. Για σένα και για μένα. Σε θυμάμαι οταν το σκέφτομαι και όταν το ακούω. Στο αφιερώνω Σάββα με την αγάπη μου. Αννα.
   Ανώνυμο σχόλιο
07-09-2005
APLA TELEIO KOMATI THEIKO KATHE FWRA POU TO AKOUW MOU THYMIZEI POLLA KAI ME KANEI NA BOURKWNW! (DHMHTRHS)
   Ανώνυμο σχόλιο
26-08-2005
Ολα σε θυμίζουν bilbil.Τα πάντα!! δεν μπορώ να σε βγάλω από το μυαλό μου ούτε για 1 δευτερόλεπτο
   Αφιερωμένο από Mixela - Larnaca
για Iakwvo - Karnaca
10-08-2005 08:32
   Αφιερωμένο από Mαριάντζελα - Kερατσίνι
για Βαγγέλη - Καλλίπολη
05-08-2005 19:14
Όλα σε θυμίζουν... Τα πάντα! Ο,τι και να κοιτάξω, μου θυμίζει τα ματάκια σου... Μου λείπεις φοβερά... Σ'αγαπάω καρδούλα μου... Συγχώρεσέ με...
   Ανώνυμο σχόλιο
12-06-2005
krivi alithies
   Ανώνυμο σχόλιο
17-04-2005
αφιερωμενο σε καποιον που τον θυμιζουν τα παντα
   Ανώνυμο σχόλιο
23-03-2005
Ειναι καταπληκτικοι...Δεν μπορεις να το ακους απλα...Το ακους κ σε ταξιδευει...
   Ανώνυμο σχόλιο
13-03-2005
tragoudara
   Ανώνυμο σχόλιο
07-03-2005
Perfect is not the word, Hello Haroula
   Ανώνυμο σχόλιο
11-02-2005
teleiooooooooooooo(simona)
   Ανώνυμο σχόλιο
10-02-2005
katerinaki for ever
   Ανώνυμο σχόλιο
02-02-2005
Haris Alexiou!!!!!!!! H KALYTERH ME DIAFORA!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
29-01-2005
Αφιερωμένο σε ένα παιδί που όλα τον θυμίζουν....!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
18-01-2005
to eipe telia i katerina
   Αφιερωμένο από Keramidogatos - Pou_allou?_Keramidia!
για Gata-Marina - In_my_mind!
10-01-2005 02:22
Se efxaristw gata mou gia to sms... Tha niaourizw pio efxarista sta keramidia twra...!!!
   Αφιερωμένο από Anna-Maria - Lemeso
για Spyro - Lemeso
07-07-2004 03:34
mou leipeisssss..... :(
   Αφιερωμένο από nina - athens
για nadia - athens
16-12-2003 01:52
   Αφιερωμένο από Pantelis - Limassol
για Elena - Nicosia
13-10-2003 07:27
To my wife!
   Αφιερωμένο από xenia -
για fiongo -
10-10-2003 04:37
8 Ιανουαρίου...ΜΥΚΟΝΟΣ
Ράνια Ξένια Πρόδρομος (Υακίνθου)
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
KOMATARA.   ( MANWLHS )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ΤΕΛΕΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ!   ( ΒΑΣΩ )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ΟΛΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΘΥΜΙΖΟΥΝ, ΑΠΛΑ ΚΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ   ( Kasper )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ayta ine TA TRAGOUDIA   ( takis )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
κομματάρα................................   ( τί να πεις??? )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Kikitsa afieromeno se sena....to agapimeno sou tragoudi....panta tha mas thimizei esena!!!!   ( Maria )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Αφιερωμένω εξαιρετικά σε κάποια που έφυγε από τον κόσμο,έτσι....ξαφνικά...   ( Λ.Κ. )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
agapimeno trayoudi   ( simon )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
τραγουδάρα   ( #### )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο