Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
101021 Τραγούδια, 244280 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Για σένα μαυρομάτα μου - 1947       
 
Στίχοι:  
Μάρκος Βαμβακάρης
Μουσική:  
Μάρκος Βαμβακάρης


Για σένα μαυρομάτα μου
χαράμισα τα νιάτα μου
μπαμπέσα με κατάστρεψες
και μόνο με παράτησες

Μαζί σου εγώ τυλίχτηκα
μάνα κι αδέρφια αρνήθηκα
πλανέυτρα στην αγκάλη σου
με τρέλαναν τα κάλλη σου

Και κάθε βράδυ περπατώ
τα πίνω και παραπατώ
εμέθυσα ξεμέθυσα
και μαύρο δάκρυ για σένα έχυσα




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 80%  (2 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 14633
      Σχόλια: 6
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Για σέν...
1947 Parlophone B-74093
[1] 40 χρόνια Βαμβακάρης
1980
[1] Γρηγόρης Μπιθικώτσης...
2005
[2] Γρηγόρης Μπιθικώτσης...
1981
[3] 50 χρόνια ρεμπέτικο ...
1975
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   dalaras.com @ 07-11-2002
   sekarius
25-03-2017 12:15
https://youtu.be/OuzFPONlBLI

1947

ΜΑΡΚΟΣ
   netriofron
28-08-2016 09:45
Μάρκος Βαμβακάρης = 1947 ( Δίσκος Parlophone B-74093 ).
Γρηγόρης Μπιθικώτσης = απο δισκο 78ρη HMV AO-5696 με ΟGA 3164 ,που κυκλοφορησε 22--10--1960 ( & 45ρι HMV-2776) .
   καθετάκιας
24-10-2008 12:16
Σ ευχαριστώ πολύ Vbotis . Το βρήκα το τραγούδι εκεί που μου έγραψες. Το τραγούδι αυτό το έλεγε ο αδελφός μου όταν είμαστε νέοι ,το τραγουδώ και τώρα που είμαι 70 χρονών,αλλά δεν ήξερα καλά τα λόγια του .. Καί πάλι σ ευχαριστώ. Νάσαι καλά!
   vbotis
04-06-2008 14:40
Είναι το "Ξενάκι" του Σταύρου Κουγιουμτζή με τον Γιάννη Καλατζή, από το δίσκο "Όταν ανθίζουν Πασχαλιές" - 1971

Θα βρείς τους στίχους εδώ : http://stixoi.info/stixoi.php?info=Lyrics&act=details&song_id=973
   καθετάκιας
13-12-2007 05:52
Θερμή παράκληση :
Υπάρχει ένα τραγούδι που αρχίζει με τα ίδια λόγια (πρώτη γραμμή)
με τον ίδιο τίτλο ,αλλά συνεχίζει αλλιώτικα.
Λέει: Για σένα μαυρομμά τα μου,χαράμισα τα νιάτα μου
και βρέθηκα στη ξενητιά,πουλί σε θάλασσα πλατιά
- Ξενάκι είμαι και θαρθώ ,στο στρώμα σου να κοιμηθώ (2)
*
Κι αν σε ρωτήσουν μη ντραπείς,ξενάκι είμαι να τους πεις
ξενάκι είμαι και θαρθώ στο στρώμα σου να κοιμηθώ
... ΄Εχει και άλλα λόγια,αλλά δεν τα θυμάμαι. Κάθε απάντηση ευγενική,δεκτή! Ευχαριστώ Καθετάκιας
   Ανώνυμο σχόλιο
13-07-2005
ekplixtikoi stixoi apla


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο