Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 187161 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26491 Αφιερώσεις
 

 Κυρα-Γιώργαινα - 1970       
 
Στίχοι:  
Πυθαγόρας
Μουσική:  
Γιώργος Κατσαρός


Κυρα Γιώργαινα, ο Γιώργος σου πού πάει;
Για πού το ’βαλε και πού το ξενυχτάει;
Έβαλε το σκούρο του,
άναψε το πούρο του,
μπήκε στο αμάξι του
και εντάξει του.

Ο Γιώργος είναι πονηρός
κι αυτά που λέει μην τα τρως!
Από τις έντεκα και μπρος
κυκλοφοράει για γαμπρός.

Κυρα Γιώργαινα, σ’ το λέω υπευθύνως:
ο Γιωργάκης σου είν’ ένας θεατρίνος!
Για δουλειά σού μίλησε,
πονηρά σε φίλησε,
η αυγούλα μύρισε
και δε γύρισε.

Ο Γιώργος είναι πονηρός
κι αυτά που λέει μην τα τρως!
Από τις έντεκα και μπρος
κυκλοφοράει για γαμπρός.



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 85.2%  (8 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 15406
      Σχόλια: 17
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Κυρά Γιώργαινα
1970
[2] Ένα καράβι γεμάτο τρ...
1971
[2] Μαρινέλλα (Ένας μύθο...
1971
[3] Δημήτρης Μητροπάνος ...
1996
[3] 40 χρόνια Δημήτρης Μ...
2006
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Viennezos, Michael @ 09-02-2003
   Viennezos
20-06-2009 08:30
Δεύτερη φωνή στην εκτέλεση με τον Καλατζή: Λίτσα Διαμάντη
   Viennezos
12-05-2008 08:46
@ giannis_k21: Μόλις άκουσα πάλι αυτό το σημείο: Ο Καλατζής λέει "η [ίσως «κι η»] αυγούλα μύρισε, και δε γύρισε". Άλλωστε έτσι αναφερόνται οι στίχοι και στο βιβλίο "Πυθαγόρας: 30 χρόνια τραγούδια" (σ. 137).
   πανούλης
20-12-2013 13:14
Απαθανατισμένο στην ταινία του Κώστα Ανδρίτσου "Ο τρελλός της πλατείας Αγάμων" (1970) , με τους Γιάννη Γκιωνάκη, Μέμα Σταθοπούλου, Διονύση Παπαγιαννόπουλο κ.α.
   9εα αφροδητη
28-10-2010 10:06
opo0 giorgos kai malama auto exw na pw egw
   arzusonm
02-08-2008 12:41
Ο Γιώργος είναι ''Ο Γιώργος'' οπότε ας είναι και πονηρός, ας είναι κι ό,τι θέλει εγώ τον αγαπάω!
   giannis_k21
11-10-2007 14:11
νομιζω οτι οι τελευταιοι στιχοι ειναι: "την αυγουλα γυρισε, και δε μιλησε"
   Ανώνυμο σχόλιο
14-06-2006
ο Γιώργαρος είναι πράγματι ... πονηρός
   Ανώνυμο σχόλιο
16-12-2005
στο γιωργο το γαλανοματη με πολυ αγαπη
   Ανώνυμο σχόλιο
16-12-2005
τι παιδι εισαι
   Ανώνυμο σχόλιο
16-12-2005
εισαι τελειοσ
   Ανώνυμο σχόλιο
16-12-2005
εισαι παιδι μαλαμα
   Ανώνυμο σχόλιο
16-12-2005
εισαι ο πιο ωραιος αντρας που εχω δει
   Ανώνυμο σχόλιο
12-08-2005
Έτσι είμαστε εμείς οι Γιώργιδες...!
   Castros
12-08-2005
Γιώργος=Θ Ε Ο Σ ! ! !
   Ανώνυμο σχόλιο
13-03-2005
Mεγάλο δίκιο.. Αχ βρε Γιώργο!
   Ανώνυμο σχόλιο
18-02-2005
καλά... όλοι οι Γιώργιδες τα ίδια κάνετε????
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Σωστός ο κύριος Γιώργος   ( ? )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο