Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
100472 Τραγούδια, 242926 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Για κοίτα κόσμε ένα κορμί ( Έλα πάμε στον οντά μου ) - 1956       
 
Στίχοι:  
Βασίλης Τσιτσάνης
Μουσική:  
Βασίλης Τσιτσάνης


Για κοίτα κόσμε ένα κορμί
που μπήκε μες στο μαγαζί
αμάν πασά μου θα τρελαθώ
ως και τα ρούχα μου πουλώ

Λαχταρώ να σ’ αγκαλιάσω
κι ό,τι έχω ας το χάσω
έλα πάμε στον οντά μου
ναι μάτια μου

Να σε σφίξω να σε νιώσω
κι ό,τι έχω να στο δώσω
μη χαλάσεις την καρδιά μου
ναι κούκλα μου

Άλλο δεν έχω ξαναδεί
σαν το δικό σου το κορμί
μ’ ανάβει πόθο μες στην καρδιά
και μου φουντώνει τον σεβντά




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (7 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 15902
      Σχόλια: 3
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Για κοί...
1956
[1] Καίτη Γκρέυ - Σήμερο...
1995
[1] Οι μούσες του Τσιτσά...
1996
[1] Άρωμα Τσιτσάνη
2001
[1] Έτσι, όπως τα έζησα
2006
[1] Άναψε το τσιγάρο
2007
[1] Για κοίτα κόσμε
2012
[2] Χαλάλι σου
1977
[3] Το χαμόγελο της Λιζέ...
1977
[4] Τα λαϊκά της νύχτας ...
1984
[5] Είκοσι χρόνια live
2001
[6] Αισθηματάκι μου
2002
[7] Juke Box
2004
[8] Ο Γιώργος Μαργαρίτης...
2009
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Minos, Ανδρόνικος @ 27-04-2006
   netriofron
23-10-2017 13:04

Χορός / Ρυθμός / Είδος : Καρσιλαμάς ,Τσιφτετέλι.


1η : 1956 [Ιουλ.] = Καίτη Γκρέυ (= Αγγελική Καλαϊτζή) , γιαγια της γνωστης τραγουδιστριας Αγγελική Ηλιάδη. -------------------- 78ρης στην Columbia DG 7218 &&&& συλλογη ''Χρυσή Δισκοθήκη 1956'' (2002) &&&& στο CD ''Καίτη Γκρέυ ‎– Έτσι, οπως τα εζησα'' (2006)

1956 = Τζιμ (Δημητρης) Αποστόλου , ----------------- 78ρηδες στην δικη του ,την Apostolou Records (J - 408) και στην Ελληνο-Αμερικανικη Liberty - 408 & συλλογη ''Ντόκτωρ Βασίλης Τσιτσάνης ‎– Οι περίφημες ηχογραφήσεις της Αμερικής'' (1998) ---------------- https://youtu.be/7X3xYqZrYSs


1976 = Απόστολος Νικολαΐδης , ,Ενορχηστρωση : Χρήστος Ψαρρός] , ,Μπουζούκια : Χρήστος Ψαρρός & Δημήτρης Χιονάς = Ξαδερφια !!!!!) , ------------ Αλμπουμ ''Ήθελα νάμουνα πασσάς'' ---------------- https://youtu.be/eHvZBYLAJ4U

1977 = Λιζέττα Νικολάου (= Ελισάβετ Κατικαρίδου) , ,Ενορχηστρωση & μπουζούκι : Βασίλης Τσιτσάνης (''Βλάχος'', ''Τσίλ(ι)ας'') , ------------------ https://youtu.be/iaDijAWEk0Q

1977 = Σωτηρία Μπέλλου +++ Σούλα Δάκη , ,Ενορχηστρωση : Στέλιος Ζαφειρίου , ,Μπουζουκια : Στέλιος Ζαφειρίου & Γιάννης Μπιθικώτσης , -------------- & συλλογη ''Τα Πρώτα!'' (1984) & συλλογη ''Όλα Τα Ρεμπέτικα No 13'' (2008) & συλλογη ''Βασίλης Τσιτσάνης'' (2009)

1983 = Άγγελος Διονυσίου + Άντζελα Δημητρίου (= Αγγελική Κιουρτσάκη) + Λευτέρης Πανταζής (= Ελευθέριος Παγκοζίδης) , ,Ενορχηστρωση & μπουζουκι : Βασίλης Ηλιάδης , ------------------ Συλλογη ''Λευτέρης Πανταζής, Άντζελα Δημητρίου, Άγγελος Διονυσίου ‎– Μια βραδυά στα μπουζούκια'' & συλλογη ''10 Χρόνια CBS'' (1986) & συλλογη ''John Greek 88.6 - Όλοι Live 2'' (2007) ------------------ https://youtu.be/60KwnYCZFTY

1984 = Κατερίνα Στανίση + Χριστόφορος Ζησούλης

1984 [Δεκ.] = Άντα Αποστολίδου , ,Ενορχήστρωση & μπουζούκι : Δημήτρης Ρακιτζής ,----------------- Αλμπουμ ''Βασίλης Καρράς, Ζαφείρης Μελλάς, Άντα Αποστολίδου, Μαριώ ‎– Να θυμηθούμε τα παλιά'' & στο CD ''Βασίλης Καρράς, Ζαφείρης Μελάς ‎– Στη Σαλονίκη μια φορά'' (1994) ------------------ https://youtu.be/TRKZQbB_I3g

1988 = Παλόμα ‎ , --------------- απ'το CD ''Έλα πάμε στην Παλόμα'' (Ζωντανή ηχογράφηση) & αλμπουμ ''Χριστίνα Δελή, Παλόμα, Γιάννης Βασιλείου ‎– Κι Ότι Θέλει ας Γίνει - Ζωντανά'' (1993) -------------- https://youtu.be/ehp1zRIFq_k

1990 = Νάντια Καραγιάννη , ---------------- Συλλογη ''Για πάντα γιορτινά'' (Ζωντανή ηχογράφηση)

2001 = Πάνος & Χάρης Κατσιμίχας
2002 = Τάσος Μπουγάς‎ , --------------- απ'το CD ''Άναψαν τα κέφια'' (Ζωντανή ηχογράφηση)
2002 = Έφη Θώδη , ,Ενορχήστρωση : Κωστας Πίτσος

2003 = Δούκισσα (Φωταρά)‎ , --------------- στο CD ''Δούκισσα ‎– Τα αυθεντικα'' & στο CD ''Δούκισσα ‎– Τότε και τώρα - 19 Μεγάλες επιτυχίες'' & στο CD ''Χρυσές επιτυχίες'' (2007) --------------- https://youtu.be/5tFK7VTQoPg

2004 = Μελίνα Κανά (= Μελίνα Κανατά)
2009 = Γιώργος Μαργαρίτης

ΠΗΓΗ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%93%CE%B9%CE%B1+%CE%9A%CE%BF%CE%AF%CF%84%CE%B1+%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B5%09&type=all ]
   netriofron
02-09-2016 16:33
1η = Ιουλης του 1956 (Δίσκος Columbia DG-7218)
2η = 1956 Τζιμ Αποστόλου (Δισκοι J-408 & Liberty-408) (USA) --- https://youtu.be/7X3xYqZrYSs
   Τραγικός_Κλόουν
12-06-2006
Ένα τραγούδι πες μου ακόμα


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο