Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 189214 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26507 Αφιερώσεις
 

 Τα δειλινά - 1965       
 
Στίχοι:  
Χαράλαμπος Βασιλειάδης
Μουσική:  
Γιώργος Ζαμπέτας


Έφυγες και πήγες μακριά,
σύννεφα σκεπάσαν την καρδιά,
σβήσαν απ’ τα χείλη τα τραγούδια,
γύρω μαραθήκαν τα λουλούδια.
Και τα δειλινά
μια φωνή μου ψιθυρίζει
μυστικά
δε θα γυρίσεις πια.

Στους μεγάλους δρόμους περπατώ,
με το βλέμμα μου σ’ αναζητώ,
λες κι αντιλαλούν τα βήματά σου
και ο πόνος με τραβάει κοντά σου.
Και τα δειλινά
μια φωνή μου ψιθυρίζει
μυστικά
δε θα γυρίσεις πια.

Στα κλαδιά σωπαίνουν τα πουλιά,
έρημη η παλιά μας η φωλιά,
φύτρωσε στην πόρτα μας χορτάρι,
απ’ τα χέρια μου σ’ έχουνε πάρει.
Μα τα δειλινά
μια φωνή μου ψιθυρίζει
μυστικά
δε θα γυρίσεις πια.



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (11 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 23787
      Σχόλια: 7
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1965
[1] 14 χρυσές επιτυχίες ...
1977
[1] Βίκυ Μοσχολιού - Αξέ...
1982
[1] Βίκυ Μοσχολιού - Αξέ...
1997
[1] Βίκυ Μοσχολιού - Οι ...
2001
[1] Πήρα απ΄ τη νιότη χρ...
2003
[1] Βίκυ Μοσχολιού - 40 ...
2005
[1] 21 μεγάλα τραγούδια ...
2005
[3] Θυμηθείτε με τον Γιά...
1984
[4] Ο πιο καλός ο μαθητή...
1992
[5] Όρθιοι
2004
[6] Δεν ξέρω πόσο σ΄ αγα...
2005
[7] Καλοκαίρια και Χειμώ...
2007
[7] Δημήτρης Μητροπάνος ...
2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Viennezos, Michael @ 21-01-2003
   emotion
08-10-2012 20:15
Αυτό το τραγούδι το λατρεύω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΖΑΜΠΕΤΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Η φωνή της κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΘΑΝΑΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   KWMATOYLA
21-03-2010 01:53
Επίσης σε δίσκο 45 στροφών από την Γιώτα Γιάννα το 1965.
   Δημήτρης Νέα Υόρκη
11-03-2010 14:31
Τραγουδισμένο καί από τον Μητροπάνο
   xrusi20
18-01-2010 15:54
uperoxo tragoudi apo mia megali ermineutria....
to afierwnw se ena filaraki pou efuge ap ti zwi polu nwris kai polu adika......
   g.chatzi
19-10-2008 02:36
Ο μεγάλος στιχουργός είναι ποιητής. Ο Χαράλαμπος Βασιλειάδης με λόγια απλά - δείγμα του ποιητή - χωρίς υπερβολές κατάφερε να μας μεταφέρει το συναίσθημα της ερωτευμένης γυναίκας που αναζητά τον χαμένο έρωτά της γνωρίζοντας πως δεν θα τον ξαναζήσει.
   Laikos
27-05-2007 04:36
ΩΡΑΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΟ!
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
γλυκο..μελωδικο...με..ενα φοβερο...αδιεξοδο!!   ( Ξενοφωντας )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο