Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99734 Τραγούδια, 241662 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Ένα πιάτο άδειο στο τραπέζι - 1965       
 
Στίχοι:  
Κώστας Βίρβος
Μουσική:  
Θόδωρος Δερβενιώτης


Ένα πιάτο άδειο στο τραπέζι,
μια καρέκλα πάντα αδειανή,
σε προσμένουν πότε θα γυρίσεις
απ’ τα ξένα, δόλιο μας παιδί.

Δηλητήριο στο στόμα
είναι η κάθε μας μπουκιά
μέχρι που να ’ρθεις, παιδί μας,
απ’ τη μαύρη ξενιτιά.

Η μανούλα πάντοτε κλαμένη,
ο πατέρας όλο σκεφτικός
και τ’ αδέρφια σου και η καλή σου
σκέπτονται εσένα συνεχώς.

Πότε θά ’ρθεις, πότε θά ’ρθεις
απ’ τη μαύρη ξενιτιά
να χαρεί το σπιτικό μας
και η μαύρη μας καρδιά.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (1 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 8822
      Σχόλια: 6
      Αφιερώσεις: 1
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1965
[1] Τραγούδια της ξενητε...
1965
[1] Καινούργιοι κόσμοι
1977
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1982
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1991
[1] Καζαντζίδης - Αυτή ε...
1992
[1] Θόδωρος Δερβενιώτης ...
2002
[1] Λαϊκό τραγούδι - Η α...
2010
[2] Αθάνατα ρεμπέτικα
1972
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Viennezos, Michael @ 21-01-2003
   netriofron
28-09-2017 08:52
Χορός / Ρυθμός / Είδος : Ζεϊμπέκικο(ς)


1η : 1965 = Στέλιος Καζαντζίδης (''Ντροπαλός'') , , Ενορχηστρωση : Θεόδωρος Δερβενιώτης --------------- 45ρακι της PARLOPHONE (GDSP-3066)

1972 = Μαρινέλλα (= Κυριακή Παπαδοπούλου) , , Ενορχηστρωση : Μίμης Πλέσσας, ,Μπουζούκι : Στέλιος Ζαφειρίου ,----------- Αλμπουμ ''Αθάνατα ρεμπέτικα'' & στο 4πλο CD ''Μαρινέλλα ‎– Η Φωνή & Ο Μύθος (Οι Μεγάλες Επιτυχίες & Απρόβλεπτες Ερμηνείες)'' (2008)
   netriofron
04-04-2017 08:38
Η 1η , η αυθεντικη και ΠΛΗΡΗΣ εκτελεση : https://youtu.be/7VlMlRI5EOo
   netriofron
19-09-2016 19:29
Ηχογραφηθηκε σε 2 κοπιες,μια ΜΕ ,και μια αλλη ΧΩΡΙΣ ,το σόλο μπουζούκι στην αρχή .
Για λογους οικονομιας χωρου και χρονου,στις επαν-εκδοσεις που ακολουθησαν, χρησιμοποιηθηκε η συντομη εκδοχη !!!!!
Η διαφορα χρονου , μεταξυ τους, ειναι περιπου 10 δευτερολεπτα.
45ρι που κυκλοφορησε 30--10--1965 --------- δισκος PARLOPHONE (GDSP-3066)
   Laikos
23-03-2007 15:43
Πρώτη εκτέλεση από τον μεγάλο Στελάρα!!
   Ανώνυμο σχόλιο
27-11-2005
Απο τα καλυτερα δειγματα τραγουδιων τησ ξενιτιας.Γεια σου Στελαρα Αθανατε (σακης)
   Ανώνυμο σχόλιο
01-06-2005
apanagia m to pio wraio tragoudi gia tin 3enitia!
   Αφιερωμένο από FILIO - NICOSIA
για MARILENA - DERBY
20-11-2003 03:32
KATARAMENH XENITIA!!!!!!!!!!


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο