Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
72272 Τραγούδια, 222205 Ποιήματα, 27191 Μεταφράσεις, 26565 Αφιερώσεις
 

 Πάρε τα χνάρια μου - 1970       
 
Στίχοι:  
Κώστας Βίρβος
Μουσική:  
Θόδωρος Δερβενιώτης


Πάρε τα χνάρια π’ άφησαν τα μαύρα δάκρυά μου
κι έλα απόψε να με βρεις εκεί στην ερημιά μου

Βήμα βήμα, δάκρυ δάκρυ, θα με βρεις σε κάποιαν άκρη
να κλαίω για σέν’ αγάπη μου, που τωρα ζεις μακριά μου

Αντιλαλούν οι ρεματιές όταν αναστενάζω
και απ’ την καρδιά μου βγαίνουν φωτιές για σένα όταν σπαράζω.
Πάρε τα `χνάρια να με βρεις και σώσε με αφού μπορείς

Δακρύζουν μάτια και καρδιές όταν αναστενάζω
κι από τα στήθια βγαίνουν φωτιές για σένα όταν σπαράζω.
Πάρε τα χνάρια να με βρεις και σώσε με αφού μπορείς.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 87.4%  (22 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 50192
      Σχόλια: 19
      Αφιερώσεις: 1
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Ένα γράμμα
1970
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1991
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1993
[1] Αλλοτινές μου εποχές
1996
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2001
[1] Θόδωρος Δερβενιώτης ...
2002
[2] Ψίθυροι
2000
[3] Ελένη Βιτάλη - Εφ' ό...
2001
[3] Ελένη Βιτάλη - 36 με...
2003
[4] Τραγουδήστε, μην ντρ...
2008
[5] Αυστηρώς λαϊκόν
2007
[6] Καλοκαίρια και Χειμώ...
2007
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Γιαννακίδης Αποστόλης @ 21-01-2003
   netriofron
03-10-2016 11:56
1η εκτελεση σε 45ρακι της Odeon (DSOG 3465) ,που κυκλοφορησε 1 Οκτωβριου του 1969 !!!!!!!!!!!!
[ http://vinyl.gr/Stelios%20Kazantzidis%2045%20strofes%20(Odeon).html ]
   skorpios 76 hlias
02-01-2016 04:01
   Νερένια
06-08-2015 22:18
Στο φιλμάκι που έχετε παραθέσει με το νούμερο 1 γράφετε πως δεύτερη φωνή στον Καζαντζίδη κάνει η Λίτσα Διαμάντη. Λάθος. Εδώ δεν έχουμε την πρώτη εκτέλεση και φωνητικά κάνει η Πίτσα Παπαδοπούλου.
   jomi62
06-01-2011 14:00
http://www.youtube.com/watch?v=SESZ_CADksg&feature=recentlik
   ORLANDINA
01-03-2010 10:36

Δακρύζουν μάτια και καρδιές όταν αναστενάζω
κι' από τα στήθια βγαίνουν φωτιές για σένα όταν σπαράζω.
Πάρε τα χνάρια να με βρεις και σώσε με αφού μπορείς.
   ΑΛΚΗΣ
23-10-2009 09:05
Απλα ο Μέγιστος μια μικρή διόρθωση σε μια λέξη
χρόνια με το σωστό τώρα
να κλαίω για σέν' αγάπη μου, που τώρα ζεις μακριά μου
   meletios
04-03-2008 09:12
apithani sinthessi
   dilaila
31-07-2007 17:01
ΣΤΙΧΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ...... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΑΣΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ....

ΕΝΑ ΜΠΡΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΜΑΤΑ...!!!!
   Laikos
15-07-2007 11:22
Κανείς δεν φτάνει το Στελάρα ούτε η Αλεξίου ούτε η Βιτάλη ούτε κανείς και καμία....Απο τα best τραγούδια του...
   Ανώνυμο σχόλιο
13-06-2006
gp σ'αγαπω..
   Ανώνυμο σχόλιο
20-01-2006
Exeretiko tragoudi.Dakrizw kathe fora pou to akouw.Kupro mou afierwmeno se sena pou den eisai konta mou..
   Αφιερωμένο από εγώ και πάλι - usa
για σε εσένα -
02-12-2005 19:01
και ας μην το ξέρεις ... και ας μην θέλεις να το μάθεις
   Ανώνυμο σχόλιο
17-08-2005
ΓΡΑΨΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!
   Ανώνυμο σχόλιο
07-06-2005
simfono APOLITA. afta ta tragoudia ine i e8niki mas klironomia. k emis oi neoi exoume "ipoxreosi" na ta akoume...
   Ανώνυμο σχόλιο
06-04-2005
Simfwnw gia ti Vitali einai apistefti kai adikimeni fwni. kai vasika se auto to tragoudi akoma kai o idios o Kazantzidis eixe paradextei tin ektelesi tis ws tin kalyteri
   Ανώνυμο σχόλιο
04-03-2005
allo ena teleio tragoudi apo tin megaluteri kai pio adikimeni foni..
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Πρώτη ηχογράφηση 1969, Στέλιος Καζαντζίδης, Λίτσα Διαμαντή   ( Yiouli )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Το έχει τραγουδήσει και η Χαρούλα Αλεξίου   ( Στέλλα )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
auth einai h e8nikh mas klhronomia   ( shadow )
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
H kaliteri ektelesi einai tis Vitali! THEA   ( Dimitris )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο