Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
64081 Τραγούδια, 214820 Ποιήματα, 26564 Μεταφράσεις, 26564 Αφιερώσεις
 

 Η μπαλάντα του Αντρίκου       
 
Στίχοι:  
Κώστας Βάρναλης
Μουσική:  
Μίκης Θεοδωράκης


Είχε την τέντα ξομπλιαστή
η βάρκα του καμπούρη Αντρέα.
Γυρμένος πλάι στην κουπαστή
ονείρατα έβλεπεν ωραία.

Η Κατερίνα κι η Ζωή,
τ’ Αντιγονάκι κι η Ζηνοβία.
Ω, τι χαρούμενη ζωή!
Χτυπάς, φτωχή καρδιά, με βία.

Τα μεσημέρια τα ζεστά
τη βάρκα παίρνανε τ’ Αντρέα
για να τις πάει στ’ ανοιχτά
όλες μαζί, τρελή παρέα.

Ήρθ’ ο χειμώνας ο κακός
και σκόρπισε η τρελή παρέα
Και σένα βήχας μυστικός
σ’ έριξε χάμω, μπάρμπα Αντρέα.




Διαφήμιση

 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 78.2%  (10 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 28270
      Σχόλια: 7
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσ...
1974
[2] Les bouzoukis
1978
[3] Μίκης Θεοδωράκης - 5...
2000
[4] Για το Γρηγόρη
2002
[4] Μια ζωή Ελλάδα
2004
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Viennezos, Michael @ 21-01-2003
   netriofron
05-09-2016 09:28
Αλλος τιτλος ''Χτυπας φτωχη καρδια με βια''
Γρηγόρης Μπιθικώτσης ++++++++++ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΕΙΔΩΝΙΑΡΗΣ +++++++++++ ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ !!!!!!!!!!!!!
45ρι της HMV-3369 -- που κυκλοφορησε 14--3--1964 (Απο τον κυκλο τραγουδιων του Μικη ''Πολιτεια Β" )

( http://vinyl.gr/His%20master's%20voice%203351-3400.html )
   salaminiakar
03-06-2015 18:32
Ενα από τα τραγούδια της "Πολιτείας Β" 1964
   gkremistis
18-09-2012 11:48
Και η Μαρία Σουλτάτου.
   KNE !!!
31-08-2008 12:52
ΑΧ...ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ...
   kotsiros...;p
02-05-2008 14:59
Για το 'αντρεα εν εχει τιποτε??????????????????????? παλε καλα...
   Ανώνυμο σχόλιο
26-02-2006
πολυ ωραια αν και περιεργα
   Ανώνυμο σχόλιο
09-02-2006
ki anazitw sta lipira tragoudia ma den mporw na vrw alla kainouria...etsi ki egw de tha s pw pote m pos panta tha se agapw...09/02


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο