Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
104533 Τραγούδια, 245648 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Συρματοπλέγματα βαριά - 1955      
 
Στίχοι:  
Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου
Μουσική:  
Μπάμπης Μπακάλης


Συρματοπλέγματα βαριά
ζώνουν τη δόλια μου καρδιά

Κουράγιο δόλια μου καρδιά
τα σύρματα να σπάσεις
και αν η ζωή σε χτύπησε
το θάρρος σου μη χάσεις

Συρματοπλέγματα βαριά
ζώνουν τη δόλια μου καρδιά

Όλα τα βάρη σου ζωή
τα φόρτωσες σ’ ένα κορμί
Πόσο φαρμάκι βρε ζωή
πού θέλεις να το βάλω,
ξεχείλισαν τα σπλάχνα μου
και δε χωράνε άλλο.

Συρματοπλέγματα βαριά
ζώνουν τη δόλια μου καρδιά

Αυτή τη μαύρη την ζωή
κανένας δε θα τη χαρεί
Παλεύω σαν τον ναυαγό
στην μαύρη καταιγίδα,
τον χάρο με τα ματιά μου
πολλές φορές τον είδα

Συρματοπλέγματα βαριά
ζώνουν τη δόλια μου καρδιά




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 86.8%  (12 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 21019
      Σχόλια: 8
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Συρματο...
1955
[1] Πανόραμα του λαϊκού ...
2008
[2] Ευτυχία Παπαγιαννοπο...
2007
[3] Βίκυ Μοσχολιού & Στα...
1982
[3] Όλα είναι ένα ψέμα
2008
[4] Με αυτά τα τραγούδια...
1985
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   philippos kuriakou @ 20-03-2006
   netriofron
07-12-2016 14:24
1η : 1955 = Γιώτα Λύδια + Μπάμπης Καζαντζόγλου ----- 78ρης της COLUMBIA DCG 327 &&&&& συλλογη ''Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου ‎– το τελευταίο βράδυ (1951-1973)'' (2009) &&&&& στο αλμπουμ ''Αλά Τούρκα χόρεψέ μου'' (1984)
1961 [Κυκλοφ. 31 Μαιου] = Μανώλης Αγγελόπουλος + Νιτσα Ζανου
1982 = Βίκυ Μοσχολιού [Ενορχηστρωση : Σταύρος Ξαρχάκος] (Μπουζουκια : Κώστας Παπαδόπουλος - Στέλιος Βαμβακάρης)
1985 = Γιώργος Μαργαρίτης
1995 = Κατερίνα Σκορδαλάκη + Κώστας Δημούλιακας [Ενορχηστρωση και μπουζουκι : Γιάννης Μωραΐτης] -------- Αλμπουμ ''Μανάκι μου'' ------- https://youtu.be/X5DKhIZK3yo
2005 = Δημήτρης Κοντογιάννης + Λιλη Ριτσωνη ------ Αλμπουμ ''Οδός Ηρωνδά 8 - Ρεμπετο Οινωδείο "Απτάλικο" (Ζωντανη ηχογραφηση) ----- https://youtu.be/c8JhVfwJ9So
   netriofron
07-12-2016 13:58
καλοο
   netriofron
18-09-2016 20:44
2η = Μανώλης Αγγελόπουλος +++ Νιτσα Ζανου !!!!!
45ρι της HMV (7PG-2978) , που κυκλοφορησε 31--5--1961
Στο δισκακι ,ο τιτλος του ειναι '' Συρματοπλέγματα''
   netriofron
10-09-2014 18:25
με τον ΜΑΝΩΛΗ,το 1961
   Φτωχομπινές
22-12-2013 00:18
Μεγαλο τραγουδι!!!
   Γιανίβ Τοβίμ
25-08-2009 03:43
   Γιανίβ Τοβίμ
25-08-2009 03:42
Η πρώτη εκτέλεση δεν ήταν ο Αγγελόπουλος παιδιά.

Γιώτα Λύδια - Μπάμπης Καζαντζόγλου ,1955,
COLUMBIA DCG 327
   panos28
06-06-2007 01:28
ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΙΧΟΥΡΓΟΣ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο