Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
101191 Τραγούδια, 244415 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Δεν έχει πια ζωή - 1974      
 
Στίχοι:  
Μάνος Ελευθερίου
Μουσική:  
Δήμος Μούτσης


Δεν έχει πια ζωή εδώ στα περιβόλια
μοιάζουν με τ’ άδεια καφενεία που με χτίκιασαν.
Δεν έχει πια ζωή εδώ στα περιβόλια.
Τη νύχτα βρέχει σκοτωμούς.

Πώς να θερίσω μουσικές
βουνά και σπίτια με δικάζουν στα πραιτώρια,
βλέπω τα δέντρα μου κι αυτά μαστιγωμένα
και τα πηγάδια μου φαρμακωμένα
και τα πουλιά μου σαν καημός
δεκαπεντασύλλαβος.

Δεν έχουν πια ζωή αυτά τα ερημονήσια
μοιάζουν με τ’ άδεια τα ξωκλήσια που ερήμωσαν.
Δεν έχουν πια ζωή αυτά τα ερημονήσια.
Τη νύχτα βρέχει σκοτωμούς.

Γι’ αυτό θ’ αφήσω εγώ αυτά τα περιβόλια,
θα βγω να πάρω τα στενά της θάλασσας
μα δεν μπορώ.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (2 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 8989
      Σχόλια: 4
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Μαρτυρίες
1974
[1] Μάνος Ελευθερίου - Λ...
2009
[2] Απλά τραγούδια
1977
[2] Πάει η αγάπη μου
1986
[2] Τα πρώτα μου τραγούδ...
1994
[2] Άλκηστις Πρωτοψάλτη ...
2002
[2] Στην αρχή (1975-1977...
2004
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Viennezos, Michael @ 08-01-2003
   Βόρειος
01-01-2010 02:22
Το τραγούδι είναι εμπνευσμένο και από στίχους και από μελωδία. Πράγματι σε ταξιδεύει σε ένα τόπο έρημο. Και οι δύο ερμηνείες πάντως είναι εξαιρετικές.
   vbotis
05-11-2009 14:02
Άλκηστις Πρωτοψάλτη : "Πάει η αγάπη μου" (MINOS 1986)
   Minos
27-02-2006
Από τις "μαρτυρίες" είναι του Δήμου Μούτση, με τις οποίες βέβαια ουδεμία σχέση έχει η Πρωτοψάλτη. Το τραγουδί ερμηνεύει η Βασιλική Λαβίνα.
   Ανώνυμο σχόλιο
07-09-2005
Ξέρετε σε ποιον κύκλο τραγουδιών ανήκει το τραγούδι?


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο