Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
67227 Τραγούδια, 218742 Ποιήματα, 26564 Μεταφράσεις, 26564 Αφιερώσεις
 

 Αστέρι μου φεγγάρι μου ( Φαίδρα || Αγάπη μου ) - 1962       
 
Στίχοι:  
Γιάννης Θεοδωράκης
Μουσική:  
Μίκης Θεοδωράκης


Αστέρι μου, φεγγάρι μου, της άνοιξης κλωνάρι μου
κοντά σου θά `ρθω πάλι, κοντά σου θά `ρθω μιαν αυγή
για να σου πάρω ένα φιλί και να με πάρεις πάλι.

Αγάπη μου, αγάπη μου, η νύχτα θα μας πάρει,
τ’ άστρα κι ο ουρανός, το κρύο το φεγγάρι.

Θα σ’ αγαπώ, θα ζω μες στο τραγούδι
θα μ’ αγαπάς, θα ζεις με τα πουλιά
θα σ’ αγαπώ, θα γίνουμε τραγούδι
θα μ’ αγαπάς, θα γίνουμε πουλιά.

Ο ποταμός είναι ρηχός
κι ο ωκεανός είναι μικρός
να πάρουν τον καημό μου.

Να διώξουνε τα μάτια σου
να πνίξουνε τους όρκους σου
από το λογισμό μου.




Διαφήμιση

 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 95.4%  (32 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 79128
      Σχόλια: 20
      Αφιερώσεις: 4
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Φαίδρα
1962
[1] Η Ελλάδα του Μίκη
1995
[2] Δίσκος 45 στροφών
1965
[2] Ο μουσικός κόσμος το...
2007
[3] Τα τραγούδια της χθε...
1981 & 2005
[3] Οι μπαλάντες της Χαρ...
1993
[4] Αλέξια - Μίκης Θεοδω...
1988
[5] Αφιέρωμα στον Μίκη Θ...
1995
[6] Ο ερωτικός Θεοδωράκη...
2001
[7] Η αγάπη είναι φωτιά
2001
[7] Δημήτρης Μπάσης - 5 ...
2002
[8] Σφεντόνα Live
2000
[9] Τραγούδι αλλιώτικο
2003
[10] Ανυπεράσπιστοι έρωτε...
2008
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   dalaras.com @ 07-11-2002
   Viennezos
19-09-2006 16:00
Σύνθεση και ηχογράφηση του τραγουδιού με τη Μερκούρη: 1962

Είναι από την ταινία "Φαίδρα" (1962, σκηνοθεσία: Jules Dassin).
   Criss_X
19-03-2015 14:20
Τον έχει ερμηνεύσει και η Αρλέτα τον ύμνο αυτόν!
   asterismos12*
04-08-2014 12:42
Κορίνα Λεγάκη - Κυματογράφος 2014

http://www.youtube.com/watch?v=3AMxumjHMOQ
   tzilivak
03-08-2014 01:52
Πρεπει να μπει και η μαρινελλα απο το 1966
https://www.youtube.com/watch?v=Ix8OJjUlJVE
   evgemini77
14-02-2014 20:20
http://www.youtube.com/watch?v=iTl1ws82Mkw
   emotion
10-08-2012 09:02
Το ομορφότερο απ ' όλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΘΑΝΑΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Η δικιά ΜΑΣ Μελίνα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! όταν ήμουν μικρή η μαμά μου με έπαιρνε στην αγκαλιά της και μου το τραγουδούσε!!!!!!!!!!!!!
   Αλντεμπαράν
05-11-2010 09:47
το ομορφοτερο και ερωτικοτερο ελληνικο τραγουδι
   NONDASPAN
27-03-2010 14:53
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ... τιποτα αλλο... Ο ΘΕΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ
   nea xrysi
06-04-2009 11:49
Για μένα το πιο όμορφο, τρυφερό, ερωτικό τραγούδι!
Αστέρι μου, φεγγάρι μου,της άνοιξης κλωνάρι μου
κοντά σου θάρθω πάλι........
Μοναδική κι ανεπανάληπτη η ερμηνεία της Μελίνας!
   philosopher
18-10-2007 10:25
Εκπληκτικό τραγούδι! Υπέροχος Γιάννης Θεοδωράκης, φοβερός Μίκης και μια Μελίνα απλά ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ!
   NONDASPAN
03-02-2007 15:34
ΕΥΛΟΓΙΑ ... ΣΤΙΧΟΙ & ΜΟΥΣΙΚΗ
   Αφιερωμένο από JORALYN - EARTH WORLD
για KITCHEN WITCH - EARTH WORLD
30-01-2007 04:53
FOR VIGGO!
   Κώνσταντίνος Α.
24-01-2007 18:31
Αγάπη μου, αγάπη μου, η νύχτα θα μας πάρει,
τ' άστρα κι ο ουρανός, το κρύο το φεγγάρι. ...

Υπάρχει τίποτα άλλο στον κόσμο; ...
   kerkyrea
22-09-2006 16:18
mousiko taxidi oneirou,kai katathesi psihis.........kerkyrea........
   Σωτήρης Σπανός
23-08-2006 10:12
Στο συγκεκριμένο τραγούδι , υπάρχει κι ένα δεύτερο κουπλέ , όπου αρχίζει :

"Ο ποταμός είναι ρηχός κι ο ωκεανός είναι μικρός
να πάρουν τον καημό μου ..."
   Ανώνυμο σχόλιο
21-06-2006
μαγεία δε θα πει τίποτα, οι λέξεις είναι φτωχές για το περιγράψουν
   Αφιερωμένο από ηλιαχτίδα - εδώ
για Ήλιο - παντού
02-02-2006 01:53
   Ανώνυμο σχόλιο
11-01-2006
to pio erwtiko tragoudi
   Αφιερωμένο από S -
για pio glyko mwro -
22-02-2005 05:39
   Ανώνυμο σχόλιο
06-01-2005
τέλειο
   Αφιερωμένο από angel -
για asteri moy -
22-06-2004 13:50
ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ......
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Απο τα καλύτερα
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
μαγεία.............
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ymnos   ( zetta z )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο