Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
100472 Τραγούδια, 242961 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Σαν το πακέτο      
 
Στίχοι:  
Γιάννης Παπαδόπουλος
Μουσική:  
Νίκος Δαλέζιος


Σαν το πακέτο που δεν έχει πια τσιγάρα
έτσι κι εμένα τώρα με παραπετάς
τώρα που μ’ έκανες τρελά να σ’ αγαπήσω
με βλέπεις και ειρωνικά γελάς
τώρα που μ’ έκανες τρελά να σ’ αγαπήσω
με βλέπεις και ειρωνικά γελάς

Ήπιες τα τσιγάρα σου
χόρτασες τη μάρκα σου
και αλλάζεις τώρα τον καπνό σου
άλλη αγάπη έπιασες
κι εμένανε με πέταξες
σαν το αποτσίγαρό σου
άλλη αγάπη έπιασες
κι εμένανε με πέταξες
σαν το αποτσίγαρό σου

Σαν το πακέτο που δεν έχει πια τσιγάρα
έτσι κι εμένα με πετάς σε μια γωνιά
τώρα που μ’ έκανες να ζω δυστυχισμένα
μου φέρεσαι με τόση απονιά
τώρα που μ’ έκανες να ζω δυστυχισμένα
μου φέρεσαι με τόση απονιά

Ήπιες τα τσιγάρα σου
χόρτασες τη μάρκα σου
και αλλάζεις τώρα τον καπνό σου
άλλη αγάπη έπιασες
κι εμένανε με πέταξες
σαν το αποτσίγαρό σου
άλλη αγάπη έπιασες
κι εμένανε με πέταξες
σαν το αποτσίγαρό σου




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 50%  (2 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 12853
      Σχόλια: 6
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Βίκυ Μοσχολιού - Αξέ...
1983
[1] Οι μεγάλες φωνές του...
1998
[1] Πήρα απ΄ τη νιότη χρ...
2003
[1] 21 μεγάλα τραγούδια ...
2005
[2] Αφιερωμένο εξαιρετικ...
1983
[3] Απόψε δε θα κοιμηθεί...
2004
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Χριστόδουλας @ 01-03-2006
   netriofron
24-01-2017 14:54
Αλλος τιτλος 'Άλλη αγάπη έπιασες"
Ερμηνεια της Βικης σε 2 (δυο) ταινιες :
''Η προδομενη'' (1965-'66).Ηθοποιοι : Μάρθα Βούρτση ,Γιώργος Καμπανέλλης ,Έφη Οικονόμου , Στέφανος Στρατηγός , Ίλυα Λιβυκού , Θόδωρος Μορίδης ,Νίκος Φέρμας : https://youtu.be/AGpotOcxDl4 [Ντουμπλαρει την ηθοποιο Εφη Οικονομου]
''Ο Μπαμπάς μου ο τεντυμπόϋς" (1966) .Ηθοποιοι : Βασίλης Αυλωνίτης, Διονυσης Παπαγιαννόπουλος , Αλέκος Τζανετάκος , Καίτη Παπανίκα ,Φραγκίσκος Μανέλλης : https://youtu.be/r8vOCs8cXrY

1η : 1964 = Βίκυ Μοσχολιού [Ενορχήστρωση : Ν. Δαλεζιος] -------- 45ρακι στην HMV (7PG-3514) &&&& στο CD ''Βίκυ Μοσχολιού ‎– Τα Τραίνα Που 'φύγαν'' (2006) & συλλογη ''Νίκος Δαλέζιος ‎– Νάχα 100 Καρδιές'' (1988) ------- https://youtu.be/Gj4hOOvHD5I

1983 = Τα Παιδιά από την Πάτρα
2003 = Γιάννης Παναγιωτόπουλος ------- Συλλογη ''Ένα Τσιγάρο Δρόμος''
2003 = Αργυρώ Καπαρού ‎ ------ απ'το CD ''Μη Μου Χαλάσεις Το Όνειρο'' & στο CD Αργυρώ Καπαρού ‎– 26 Ερμηνείες'' (2005) & στο CD ''Νύχτωσε Χωρίς Φεγγάρι ...Με Τα Ωραιότερα Λαïκά Τραγούδια'' (2014)
2004 = Κατερίνα Κούκα

ΠΗΓΕΣ = [ http://vinyl.gr/His%20master's%20voice%203501-3550.html ] - & - [ discogs.com ] - & - [ https://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7 ]
   petroschp@yahoo.gr
20-04-2014 00:38
Δίσκος 45 στροφών του 1964. Πίσω πλευρά 《Τι να τα κάνω τα νειάτα σου》.
   πανούλης
19-06-2012 17:34
Όντως, ο τίτλος του τραγουδιού στη δισκογραφία είναι "Άλλη αγάπη έπιασες". Επίσης ο Πέτρος Δραγουμάνος στο έργο "Ελληνική Δισκογραφία 1950-2010" αναφέρει σαν συνθέτη και στιχουργό τον Νίκο Δαλέζιο.
Και κάτι αναπάντεχο: Η Βίκυ Μοσχολιού το ερμηνεύει και στην ταινία του Χρ. Κυριακόπουλου "Προδομένη" (1965) όχι όμως αυτοπροσώπως, αλλά ντουμπλάροντας τραγουδιστικά την Εφη Οικονόμου!
   athanmarantis
20-05-2012 19:43
Ο τίτλος με τον οποίο αναφέρεται το τραγούδι
στη λίστα περιεχομένων του δίσκου είναι ΄Αλλη
αγάπη έπιασες και έχουν και τη μουσική και τους
στίχους του χρεωμένους στο Νίκο Δαλέζιο.
   πανούλης
08-10-2011 16:37
Χρήστου Κυριακόπουλου "Ο Μπαμπάς μου ο τεντυμπόϋς" (1966) - με Βασίλη Αυλωνίτη, Διον. Παπαγιαννόπουλο, Αλέκο Τζανετάκο κ.α.
   φραγκοσυριανος
16-09-2008 11:55
ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΒΥΚΙ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ...ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΥΤΥΧΙΑ..


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο