Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
101021 Τραγούδια, 244280 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Μην κάνεις πείσματα - 1970       
 
Στίχοι:  
Νίκος Γκάτσος
Μουσική:  
Δήμος Μούτσης


Άνοιξα την πόρτα μια Κυριακή για να πάμε βόλτα,
άνοιξα την πόρτα μια Κυριακή και σε καρτερώ.
Πάρε το δρόμο, το δρόμο, το δρόμο κι έλα μου,
φωτιά και τρέλα μου.
Στείλε τον ήλιο, τον ήλιο και τα φεγγάρια σου
να βρω τ’ αχνάρια σου.

Βγήκα στο μπαλκόνι μια Κυριακή μ’ ένα χελιδόνι,
βγήκα στο μπαλκόνι μια Κυριακή να σε ξαναδώ.
Έχει ο καιρός, ο καιρός, ο καιρός γυρίσματα,
μην κάνεις πείσματα.
Πάρε μαχαίρι, μαχαίρι κι αν θέλεις, χτύπα με,
κακό δεν είπαμε.

Πήρα το δρομάκι μια Κυριακή, μ’ έπιασε μεράκι,
πήρα το δρομάκι μια Κυριακή στον πλατύ γιαλό.
Χρόνια, κυρά μου, κυρά μου, κυρά μου θάλασσα
σε παρακάλεσα.
Στείλε τον ήλιο, τον ήλιο και τα φεγγάρια σου
να βρω τ’ αχνάρια σου.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 20%  (1 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 6348
      Σχόλια: 2
      Αφιερώσεις: 2
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1970
[2] Απλά τραγούδια
1977
[2] Τα πρώτα μου τραγούδ...
1994
[2] Απέναντι
1998
[2] Άλκηστις Πρωτοψάλτη ...
2002
[2] Στην αρχή (1975-1977...
2004
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Viennezos, Michael @ 04-01-2003
   Viennezos
26-09-2006 20:11
Πρώτη εκτέλεση με τη Μσοχολιού σε δίσκο 45 στροφών (1970), καινούργια εκτέλεση με την Πρωτοψάλτη στον (πρώτο) προσωπικό της δίσκο "Απλά τραγούδια" (1977).
   netriofron
20-10-2016 18:31
ΛΑΘΟΣ !!!!!
1η εκτελεση σε 45ρακι της Columbia (SCDG 3874) ,του 1969
Και εδω η εκτελεση με τον ηθοποιο Nίκο Δαδινόπουλο ,μεσα απο την ταινια ''Η Αριστοκράτισσα κι ο αλήτης'' , με τους Καίτη Παπανίκα, Νίκο Δαδινόπουλο, Βασίλη Αυλωνίτη κ.α. ,που προβληθηκε τη σεζον 1969-'70.
----- https://youtu.be/6-0Zu4xc2ns

[ http://dimosmoutsis.gr/45aria/ ]
   Αφιερωμένο από ΠΕΤΡΟΣ - ΑΘΗΝΑ
για ΑΝΝΑ - ΑΘΗΝΑ
28-11-2006 11:01
ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΑ ΑΧΝΑΡΙΑ ΣΟΥ, ΝΑ ΣΕ ΞΑΝΑΔΩ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ, ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ.
   Αφιερωμένο από Μανώλης - αθήνα
για τιγρακι Κ.Κ - Κατερίνη
18-12-2005 19:58
μου λειπεις 3.06.2002


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο