Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99109 Τραγούδια, 240597 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Μέσα σε μια νύχτα - 1963      
 
Στίχοι:  
Κώστας Βίρβος
Μουσική:  
Γιώργος Μανισαλής


Σε μια νύχτα μού ’χεις κάνει
άσπρα τα μαλλιά, μαύρη την καρδιά.
Σε μια νύχτα μού ’χεις κάνει το φτωχό κορμί
σαν το δέντρο που το κάψαν χίλιοι κεραυνοί.
Γιατί με πρόδωσες, γιατί;

Να ’ταν η θάλασσα μελάνι
να ’ταν κι ο ουρανός χαρτί,
πάλι δε χώραγε να γράψω
τι τράβηξα τη νύχτα αυτή.
Γιατί με πρόδωσες, γιατί;

Σου είχα δώσει να μου γιάνεις
την πονεμένη μου ψυχή,
μα εσύ απάνω στην πληγή μου
μου άνοιξες κι άλλη πληγή.
Γιατί με πρόδωσες, γιατί;




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (4 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 7781
      Σχόλια: 6
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1963
[1] Μπουζούκι και καημοί
1963
[1] Αναγνωστάκης - 12 λα...
1976
[2] Πρέπει να συναντηθού...
2001
[3] Ντίνος Αλεξανδρής - ...
2007
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   philippos kuriakou @ 27-02-2006
   netriofron
03-02-2018 23:32
ΕΠΙΣΗΣ :


1963 = ''Trio Greco'' [1957-1972] = Kώστας Ξενάκης, Τώνης Άγας και Χάρης Δημόπουλος (1957-1963). Τον τελευταίο διαδέχτηκε ο Φώτης Βαλσαμίδης προερχόμενος από το "Τρίο Μπριλλάντε". -------------- Αλμπουμ ''Costas Xenakis, Harris Dimopoulos, Tonis Agas, Manos Hadjidakis, Mikis Theodorakis, Aris San ‎– Trio Greco'' στην Ισραηλινη Israphon ‎ (AP 308)

   netriofron
25-07-2017 13:55
ΚΑΙ :
1963 = "Τρίο Athenee" , ''The Athenians'' ,''‎Τρίο Καντσόνε'' : Γιωργος Πετσίλας (1960 -''77 : συζυγος της Μουσχουρη), Φίλιππος Παπαθεοδώρου, Κώστας Τρούπτσιος και Σπύρος Λιβιεράτος (+ Κλεάνθης Μανταμόπουλος) ------------ 45ρακι της Athénée (ΑΤ 5048) με τιτλο ''ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΪΣΤ'' ----------- https://youtu.be/GY383mbWPvU
   netriofron
12-01-2017 14:22
Αλλος τιτλος ''Γιατί με πρόδωσες, γιατί''

1963 [Κυκλοφ. 31 Ιανουαριου] = Μανώλης Αγγελόπουλος + Ρία Κούρτη [Ενορχήστρωση : Θοδωρος Δερβενιωτης] ------- 45ρακι στην HMV (7PG 3259) & συλλογη ''Μια Ζωή Τραγούδια (24 Αθάνατα Τραγούδια)'' (1978) & αλμπουμ ''Αφιέρωμα Στον Άρχοντα Του Λαϊκού Τραγουδιού Μανώλη Αγγελόπουλο'' (1972) & αλμπουμ ''Μανώλης Αγγελόπουλος Νο 1'' -------- https://youtu.be/hTlgsuerydo
1963 = Πέτρος Αναγνωστάκης + Ρούλα Καλάκη -------- 45ρακι στην PARLOPHONE (GDSP 2728) &&& συλλογη ''Κώστας Βίρβος Νο 1, Πίκρες Και Χαρές'' (1963) ----- https://youtu.be/fmRzYpozfxY

1984 = Αθηναϊκή Κομπανία ------ αλμπουμ ''Χόρεψέ Το Θείε Τάκη'' ----- https://youtu.be/msnpHafpjZQ
1985 = Δούκισσα + Δημητρης Κοντολάζος [Ενορχήστρωση : Τακης Μουσαφιρης] (Μπουζουκι : Βασιλης Ηλιαδης) ------- Συλλογη ''Έξω Ντέρτια Με Τα "Γλεντζέδικα Νο2" -------- https://youtu.be/bJKzkLn9PAw
1992 = Ελπιδα (Καραγιαννοπουλου) --------- αλμπουμ ''Το Παλιό Να Λέγεται'' -------- https://youtu.be/I4KNhuRYDq0
1999 = Απόστολος Νικολαΐδης ----- αλμπουμ ''Αλλαγή Φρούράς'' ------ https://youtu.be/dX6J9u5ljpA
Μιχάλης Μενιδιάτης ------- Αλμπουμ ''Για πάντα'' & στο CD ''Μιχάλης Μενιδιάτης'' --------
2001 = Έφη Θώδη ------- https://youtu.be/ZJXSbQswXng
2007 = Ντίνος Αλεξανδρής

ΠΗΓΕΣ= [ http://vinyl.gr/His%20master's%20voice%203251-3300.html ] - & - [ discogs.com ]
   netriofron
23-08-2016 11:03
Πέτρος Αναγνωστάκης & Ρούλα Καλάκη =1963 (PARLOPHONE GDSP 2728)
Μανώλης Αγγελόπουλος, Ρία Κούρτη = κυκλοφορησε 31--1--1963 (His Master's Voice ‎– 7PG 3259 ) -- ( http://vinyl.gr/His%20master's%20voice%203251-3300.html )
   netriofron
09-09-2014 01:04
http://youtu.be/SXHXHVDg7rQ του 1963
   kinezos
20-02-2008 02:42
μπραβο μαγκα που ανεβασες το τραγουδι


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο