Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99338 Τραγούδια, 241155 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Άιντε και φύγαμε - 1979       
 
Στίχοι:  
Βαγγέλης Ξύδης
Μουσική:  
Βαγγέλης Ξύδης


Άντε και φύγαμε σ’ άγνωστα μέρη,
κανείς μας δεν ξέρει πού πάμε, παιδιά·
ποτέ δε ρωτάμε πού βγαίνει ο ήλιος,
ποτέ δε ρωτάμε ποιο δρόμο τραβά.
Άντε και φύγαμε σ’ άγνωστα μέρη,
άντε και φύγαμε, πάμε παιδιά.

Κάθε ξημέρωμα που ξεκινάμε
το αγαπάμε και μας αγαπά·
δεν μας τρομάζουνε τ’ ανεμοβρόχια,
μέσα στο πρόγραμμα είναι κι αυτά.
Άντε και φύγαμε ...

Ένας στην πρύμνη, άλλος στην πλώρη
και το καράβι μας πάει μπροστά·
δεν έχει ναύτες και καπετάνιο
και δε γυρεύει να πιάσει στεριά.
Άντε και φύγαμε ...

Κι όταν η νύχτα τα δίχτυα απλώνει
όλη η παρέα μας μια αγκαλιά·
δεν έχουμε όνειρα, λύπες κι ελπίδες,
ζούμε, υπάρχουμε σαν τα πουλιά.
Άντε και φύγαμε ...




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (1 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 10270
      Σχόλια: 3
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Άιντε και φύγαμε
1979
[1] Ελένη Βιτάλη - Τα ωρ...
1982
[1] Προσκήνιο (live)
2001
[1] Ελένη Βιτάλη - 36 με...
2003
[1] Άι γαρούφαλλό μου
2009
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Viennezos, Michael @ 04-01-2003
   Viennezos
<5/1/2005
Τραγούδι από τον ομώνυμο προσωπικό δίσκο της Βιτάλη (1979)
   mainalos
14-03-2009 22:26
Ύμνος στη ζωή
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ΒΙΤΑλη θεα   ( ΝΟΤΑ )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο