Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
72272 Τραγούδια, 224259 Ποιήματα, 27190 Μεταφράσεις, 26567 Αφιερώσεις
 

 Για σένα την αγάπη μου       
 
Στίχοι:  
Νίκος Γκάτσος
Μουσική:  
Μάνος Χατζιδάκις


Για σένα την αγάπη μου
τον ουρανό θ’ ανοίξω
και με κρασί των αστεριών
τον πόνο μου θα πνίξω.

Για σένα την αγάπη μου
κι άλλες καρδιές θα κλάψουν
και τα ποτάμια του καιρού
μες τ’ όνειρο θ’ αλλάξουν.

Για σένα την αγάπη μου
μιαν εκκλησιά θα κτίσω
και μ’ άγιο δισκοπότηρο
θα `ρθω να σε ποτίσω.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: -
      Αναγνώσεις: 12366
      Σχόλια: 5
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Η Αθήνα του 60 τραγο...
1965
[1] Μάνος Χατζιδάκις - 2...
1984
[1] Σου το `πα μια και δ...
1996
[2] Η Νάνα Μούσχουρη τρα...
1961
[2] Μάνος Χατζιδάκις - 2...
1983
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   KONSTANTINOS @ 22-02-2006
   netriofron
14-10-2017 14:59

Συμφωνα με τον Γιώργο Παπαστεφάνου , το τραγούδι ,που ακουγόταν συχνά στις εκπομπές του, με άνωθεν εντολή απαγορεύτηκε από τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις γιατί είχε λέει ενοχλήσει την Αρχιεπισκοπή λόγω των στίχων που αναφέρονταν στο Άγιο Δισκοπότηρο.


1η : 1960 = Γιάννης Βογιατζής , συνοδευει η Ορχήστρα Ελαφράς Μουσικής του Ε.Ι.Ρ. υπο τον Μάνο Χατζιδάκι ,-------------- 45ρακια της FIDELITY - 7100 !!!!!!!! και της PolyDisc Records ‎– 14004 & αλμπουμ ''Ο Γιάννης Βογιατζής Τραγουδά για Σας'' (1961)

1960 = Νανά Μούσχουρη , ,Ενορχήστρωση : Μάνος Χατζιδάκις , --------------- 45ρακι της FIDELITY - 7102 !!!!!!!! ,και στο δισκακι Εxtended Ρlay της Fidelity (EP 8025) του Οκτωβρη του 1960.

1982 = Άλκηστη Πρωτοψάλτη (= Άλκηστις-Σεβαστή Αττικιουζέλ) , ,Ενορχηστρωση & πιανο : Τάσος Καρακατσάνης ,----------------- στο 2πλο αλμπουμ ''Άλκηστη Πρωτοψάλτη - Δημήτρης Ψαριανός - Νένα Βενετσάνου - Γιάννης Κούτρας – Τέλος δεν εχει το τραγούδι''
   netriofron
27-10-2016 19:29
1η = Γιάννης Βογιατζής --- 45ρακι της FIDELITY-7100 !!!!!!!!
2η = Νανά Μούσχουρη --- 45ρακι της FIDELITY-7102 !!!!!!!! & 2η έκδοση (Οκτώβριος 1960): δισκακι Εxtended Ρlay 45 στρoφώv στην Fidelity (EP 8025)

ΠΗΓΗ= [ http://www.hadjidakis.gr/homeweb.htm ]
   netriofron
14-07-2016 20:25
και οι δυο σε 45ρια του 1960 ΝΑΝΑ (Fidelity (2) ‎– 7134)
   netriofron
13-07-2016 14:45
45ρι του 1960 (PolyDisc Records ‎– 14004)
   Chrysa_mkr
06-06-2013 19:10
http://www.youtube.com/watch?v=n8QnkMx4GJE
-----------------------------
Και από την ομόνυμη ταινία του 1960 όπυ ο Γιάννης Βογιατζής ντουμπλάρει με τη φωνή του τον ηθοποιό Δημήτρη Χόπτηρη.
http://www.youtube.com/watch?v=zhcf1YUgFqQ


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο