Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
68024 Τραγούδια, 219642 Ποιήματα, 26564 Μεταφράσεις, 26564 Αφιερώσεις
 

 Ήσουν παιδί σαν τον Χριστό - 1966       
 
Στίχοι:  
Νίκος Γκάτσος
Μουσική:  
Μάνος Χατζιδάκις


Έμπαινες κι έλαμπε το σπίτι
σαν το τριφύλλι τ’ ανοιχτό
κι είχες το φως τ’ Αποσπερίτη
στα δυο σου μάτια φυλαχτό

Άφηνες πάνω στο τραπέζι
γάλα και μέλι και ψωμί
κι έβλεπα τ’ όνειρο να παίζει
στο πελαγίσιο σου κορμί

Σ’ ευχαριστώ, σ’ ευχαριστώ
ήσουν παιδί σαν τον Χριστό

Κύμα και βότσαλο κι αλμύρα
και καλοκαίρι μου ζεστό
ούτε ένα δάκρυ σου δεν πήρα
στην παγωνιά για να λουστώ

Σ’ ευχαριστώ, σ’ ευχαριστώ
ήσουν παιδί σαν τον Χριστό




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: -
      Αναγνώσεις: 9948
      Σχόλια: 3
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Μυθολογία
1966
[1] Μυθολογία – Απόψε αυ...
1994
[2] 12 + 1 Τραγούδια του...
1969
[3] Τα τραγούδια της νύχ...
1994
[4] Η Νένα Βενετσάνου τρ...
1998
[5] Transformations
2003
[6] Η εποχή της αγάπης
2009
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Minos, Ανδρόνικος @ 17-02-2006
   netriofron
27-10-2016 18:46
1975 = (ηχογρ. 15 Οκτωβριου) , Δημητρα Γαλανη ------ Συλλογη ''Μάνος Χατζιδάκις ‎– 30 Σπάνιες Ερμηνείες 1955-1965 Νο 1'' (1983)
----- https://youtu.be/r4O4kaULaDo
   Η μαμά της ΕΙΡΗΝΗΣ
15-11-2014 15:53
Ούτε ένα δάκρυ σου δεν πήρα, στην παγωνιά για να λουστώ! Καταπληκτικό!
   stamata
24-12-2006 12:16
Einfach perfekt!! Από τη "Μυθολογία", 1965-66


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο