Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
98112 Τραγούδια, 238987 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Απ΄ τα ψηλά στα χαμηλά - 1958       
 
Στίχοι:  
Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου
Μουσική:  
Απόστολος Καλδάρας


Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά
κι απ’ τα πολλά στα λίγα
αχ πώς κατάντησα στη ζωή
κι από το πρώτο το σκαλί
στο τελευταίο πήγα

Μα κανένας δε μου φταίει
για το χάλι μου
σπάσιμο θέλει το κεφάλι μου

Απ’ τις κακιές παρέες μου
ηρθ’ η καταστροφή μου
ρεζίλεψα στην τρέλα μου
τ’ όνομα του πατέρα μου
και κλαίω απ’ την ντροπή μου

Μα κανένας δε μου φταίει
για το χάλι μου
σπάσιμο θέλει το κεφάλι μου

Στο πατρικό το σπίτι μου
θέλω για να γυρίσω
με τι κουράγιο όμως να μπω
και στους δικούς μου τι να πω
πώς να τους αντικρίσω

Μα κανένας δε μου φταίει
για το χάλι μου
σπάσιμο θέλει το κεφάλι μου




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 94.4%  (7 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 25319
      Σχόλια: 9
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Απ΄ τα ...
1958
[1] 30 χρόνια Καλδάρας
1980
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1981
[1] Στέλιος ο ένας
1990
[1] Τα τραγούδια της Αμε...
1991
[1] Καζαντζίδης - Αυτή ε...
1992
[1] Τα τραγούδια της Ευτ...
1993
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
1996
[1] Τα ζεϊμπέκικα του Στ...
1998
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2001
[1] Καζαντζίδης
2002
[1] Στέλιος Καζαντζίδης ...
2006
[1] Ευτυχία Παπαγιαννοπο...
2007
[2] Ο Νταλάρας τραγουδά ...
1971
[3] Η Καίτη Γκρέυ στα κα...
1979
[4] Βίκυ Μοσχολιού & Στα...
1982
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   dalaras.com @ 07-11-2002
   netriofron
24-03-2017 12:33
1η: 1958 = Στέλιος Καζαντζίδης , [Ενορχήστρωση : Απόστολος Καλδάρας] ,(Μπουζούκι : Κώστας Παπαδόπουλος) -------- 78ρηδες στην HMV AO-5484 (OGA 2733) και στην ΝΙΝΑ-665 Αμερικης & το 1959 σε 45ρακι HMV (7PG 2556) &&&&& συλλογή «Χρονικό λαϊκού τραγουδιού - 1958 - Δίσκος 9'' (2002) &&&&&& στο CD ''Στέλιος Καζαντζίδης ‎– Το ξεκίνημα'' (2007)

1958 = Σπύρος Ζαγοραίος -------- αλμπουμ ''Σπύρος Ζαγοραίος • Μανώλης Αγγελόπουλος'' &&&&& συλλογή «Χρονικό λαϊκού τραγουδιού - 1958 - Δίσκος 14'' (2002)---- https://youtu.be/XwxDmAWedGY

1959 = Σταύρος Τζουανάκος ,[Ενορχήστρωση & μπουζούκι : Σταύρος Τζουανάκος] ------- 78ρης στην Ελληνοαμερικάνικη Balkan-862 ------- https://youtu.be/AyPG5eFxcj4

1959 = Μανώλης Αγγελόπουλος -------- 78ρης στην Ελληνοαυστραλέζικη Apollo --------- https://youtu.be/VPlh1mnwYvE

1971 = Γιώργος Νταλάρας , [Ενορχήστρωση : Απόστολος Καλδάρας] --------- & αλμπουμ ''Γιώργος Νταλάρας ‎– Τραγουδά ρεμπέτικα'' (1978)
1972 = Καίτη Γκρέυ (= Αγγελική Καλαϊτζή) , [Ενορχήστρωση : Θεόδωρος Δερβενιώτης] ------- & συλλογη ''Τα 40 Λαϊκά της Minos'' (1984)

1982 = Βίκυ Μοσχολιού , [Ενορχήστρωση : Σταύρος Ξαρχάκος] ,(Μπουζούκια : Κώστας Παπαδόπουλος & Στέλιος Βαμβακάρης) -------- & στο αλμπουμ ''Βίκυ Μοσχολιού, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Σταύρος Ξαρχάκος ‎– Το τραμ το τελευταίο και αλλα Αρχοντορεμπέτικα / Τραγούδια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου'' (1988)

1995 = Τασος Μπουγας ------- στο CD ''Στα κέφια του - Τούρμπο'' (Ζωντανη ηχογραφηση)' ------ https://youtu.be/bTNmwOWlKj4 : στο '17.''10

Λιντα --------- Συλλογη ''Ανθολογία του Ρεμπέτικου Νο 21'' --------- https://youtu.be/B2ghNKRnrNM

ΠΗΓΕΣ = [ http://vinyl.gr/His%20master's%20voice%202551-2600.html ] - & - [ discogs.com ]
   netriofron
17-09-2016 15:04
Αλλες εκτελεσεις ........
Σταύρος Τζουανάκος = 1959 ---- (Ελληνοαμερικάνικη) Balkan-862 ----- https://youtu.be/AyPG5eFxcj4
Μανώλης Αγγελόπουλος = 1959 ---- (Ελληνοαυστραλέζικη) Apollo ----- https://youtu.be/VPlh1mnwYvE
Σπύρος Ζαγοραίος = 1961 --- Odeon ---- https://youtu.be/XwxDmAWedGY
   netriofron
17-09-2016 13:05
Δίσκος HMV AO-5484 & ΝΙΝΑ-665 (Αμερικης)
   galazios
20-05-2007 12:40
to xei tragoudhsei kai o dionysiou o stratos poly oraia
   nik.g
06-10-2006 04:50
min to les auto, kai o Ntalaras kala to eipe. Einai isws apo ta liga tragoudia tou Ntalara pou tragoudise Kazantzidi kai to tragoudise wraia, oxi omws san tin ektelesi tou Steliou.
Min to paraxesoume kiolas.
   Minos
13-01-2006
Σούπερ Μάρκετ NTALARAS. Ολα τα σφάζω - όλα τα μαχαιρώνω...
   Ανώνυμο σχόλιο
30-12-2005
Οπως τα λεει...
   Ανώνυμο σχόλιο
16-03-2005
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ
   Ανώνυμο σχόλιο
09-03-2005
ΤΟ κομμάτι.Πρόεδρος


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο