Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
100364 Τραγούδια, 242380 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Σπασμένα τριαντάφυλλα      
 
Στίχοι:  
Κώστας Σιμόπουλος
Μουσική:  
Γρηγόρης Μπιθικώτσης


Κάποτε ήμουνα παιδί
και σε αγάπησα πολύ

Μα έγινε η αγάπη μου
κλωνάρια μαδημένα
Σπασμένα τριαντάφυλλα
στο χώμα πεταμένα

Το περιβόλι της καρδιάς
το ‘καψες όπως ο βοριάς
τα όνειρα μου πέσανε
βαριά τραυματισμένα
Σπασμένα τριαντάφυλλα
στο χώμα πεταμένα

Οι αναμνήσεις στο μυαλό
χορό αρχίσανε τρελό
τα περασμένα μου ‘πανε
πως είναι πια για μένα
Σπασμένα τριαντάφυλλα
στο χώμα πεταμένα




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (1 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 11005
      Σχόλια: 8
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Τα 45άρια του Πάνου ...
1996
[2] Επίσημη αγαπημένη
1968
[2] Γρηγόρης Μπιθικώτσης...
2006
[3] Τα τραγούδια που αγα...
1981
[3] Αν θυμηθείς τ' όνειρ...
2007
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Minos, Ανδρόνικος @ 10-02-2006
   alain
23-12-2008 00:10
Πρώτη εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης & Βούλα Γκίκα από το δίσκο ''Επίσημη αγαπημένη'' (1968)
   netriofron
10-05-2017 01:04
KAI :
1967 = "Οι Φαίακες" : 5μελης Ελληνικη μπαντα ,που εφυγε για την Ολλανδια ,και εκει ειχε και δισκογραφια ---------- Αλμπουμ ''Les Faiakes ‎– Hellás / Greece'' στην Ολλανδικη Negram ‎(NELP 005-S)
   netriofron
01-12-2016 13:50
Με τον Γρηγορη ακουστηκε στην ταινία "Έκλαψα πικρά για σένα" (1964) , με τους Χρήστο Νέγκα , Παντελή Ζερβό , Ντόρα Γιαννακοπούλου κ.α.
1964 = Πάνος Τζανετής -------- 45ρακι στην Ρolydor ‎– 54 916
1964 = Γρηγόρης Μπιθικώτσης + Βούλα Γκίκα ------- 45ρακι στην Columbia ‎ (SCDG 3395)
1966 = Ευα Στυλ (=Ευανθια Στυλιανοπουλου) -------- Αλμπουμ '' The Exotic Eva Styl'' , Liberty Record Co. ‎ (LLP-121 (Αμερικης) --------- https://youtu.be/FIJQRoZ4-_s
1981 = Δημήτρης Ψαριανός [Ενορχηστρωση : Στέλιος Φωτιάδης] ------ https://youtu.be/_G8G902B62M
1984 = Τακης Μπινιαρης + Λια Βισση [Ενορχηστρωση : Κώστας Κλάββας] ---------- Συλλογη ''31 Τραγούδια που αγαπήσαμε (Η Παρέα) No 2''

Πηγες = [ http://www.ogdoo.gr/politismos/vivlio/spasmena-triantafylla-ena-vivlio-gia-tin-eya-styl ] - & - [ discogs.com ]
   netriofron
15-07-2016 11:04
1η εκτελεση σε 45ρι του ΤΖΑΝΕΤΗ του 1964 (Polydor ‎– 54 916)
   βαγγελης99
28-11-2014 19:13
Η πρωτη εκτελεση ανηκει στον Πανο Τζανετη με POLYDOR το 1964,συνοδεια και διευθυνσις ορχηστρας Γιωργου Ζαμπετα-με τιτλο ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ--και το ιδιον ετος υπαρχει η δευτερη εκτελεσις απο τον Γρηγορη Μπιθικωτση και Βουλα Γκικα---με τιτλον ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ----COLUMBIA---συνοδεια και διευθυνσις ορχηστρας Σταυρου Ξαρχακου...Προσωπικη μου γνωμη: Η ερμηνεια του Πανου Τζανετη ειναι αφθαστη,γιατι ειναι ενα τραγουδι γραμμενο για την φωνη του,ταιριασμενο στο καλουπι της..
   vbotis
09-10-2010 10:31
Υπάρχει σε 45άρι με τη φωνή του Πάνου Τζανετή, οπωσδήποτε πριν το 1968.
(Συλλογή : "Τα 45άρια του Τζανετή 1964-1967" Polygram 1996)
   Χρυσαυγή
11-05-2010 05:34
Μοναδικό!!!Νοσταλγικό!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
22-05-2006
Υπέροχο!!!!!!


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο