Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
98123 Τραγούδια, 239088 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Σταλιά-σταλιά - 1968       
 
Στίχοι:  
Διονύσης Τζεφρώνης
Μουσική:  
Γιώργος Ζαμπέτας


Αγόρι μου, στολίδι μου,
σαν γέρνεις και μ’ αγγίζεις
πιο πέρα κι απ’ τα πέρατα
του κόσμου μ’ αρμενίζεις.

Σταλιά σταλιά κι αχόρταγα
τα πίνω τα φιλιά σου,
κουρνιάζω σαν αδύνατο
πουλί στην αγκαλιά σου.

Ματιά ματιά, τα μάτια σου
αγάπη με χορταίνουν,
τη μέρα με πεθαίνουνε,
τη νύχτα μ’ ανασταίνουν.

Άσε να μπω στα χείλη σου
τη δίψα μου να σβήσω
και την καρδιά σου, αγόρι μου,
δροσιά να την ποτίσω.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 98.2%  (23 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 47330
      Σχόλια: 8
      Αφιερώσεις: 3
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Δίσκος 45 στροφών
1968
[1] Σταλιά - σταλιά
1969
[1] Καζαντζίδης - Μαρινέ...
1969
[1] Ο πιο καλός ο μαθητή...
1992
[1] Η Μαρινέλλα τραγουδά...
1998
[2] Γιώργος Ζαμπέτας - Α...
1992
[3] Ό,τι αγάπησα
2000
[4] Μαζί
2003
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Viennezos, Michael @ 22-12-2002
   tzilivak
28-11-2012 21:23
Το τραγούδι προοριζόταν για την Βουγιουκλάκη.
Της το παίζει ο Ζαμπέτας και αυτή κατεβασε μια μούρη νααααααααα!!!!!!
-Αυτό να το δώσεις να το πει ο Καζαντζίδης!!!Τι λαϊκάντζα είναι αυτή!!!!

Τσατίζεται και ο Ζαμπέτας και φεύγει!!!!
   alain
26-10-2008 01:17
Το τραγούδι γεννήθηκε σε ένα ταξί του Λονδίνου από το θόρυβο που έκανε ο χαλασμένος μασπιές του το 1967, (Ζαμπέτας, αυτοβιογραφία).
   netriofron
08-12-2016 13:44
1969 = Λολα Τσακιρη + Trio Manitaras ------- Αλμπουμ ''Lola Tsakiri Sings'' , στην Decca Eclipse ‎ (ECS 2032) (Αγγλιας)
1969 = Violeta Tomovska : σπαστα Ελληνικα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Με τιτλο : ''Gutljaj Po Gutljaj Ljubavi'') [Διασκευη του : Koco Petrovski & σε Ενορχηστρωση του : ‎Koče Petrovskog] ------- Aλμπουμ ''Gutljaj Po Gutljaj Ljubavi'' ------ https://youtu.be/r2oEzx7eo6s
   netriofron
14-11-2016 22:32
Μαρινελα : στην ταινία " Ο πιο καλός ο μαθητής " (1968) , με τους: Νίκο Σταυρίδη, Ντίνο Ηλιόπουλο, Ξένια Καλογεροπούλου, Περικλή Χριστοφορίδη κ.α. ---------- https://youtu.be/u2Xj3A63cuo

1η : 1968 = Μαρινελα -------- 45ρακια στην Philips ‎– 6231 & στην Fidelity (FIN 2)
1969 = Αφοί Κατσάμπα -------- Αλμπουμ ''Αδελφοί Κατσάμπα ‎– Ότι τραγουδιέται το '70''
1970 = Τριο Μπελκαντο ------- Αλμπουμ ''Τρίο Μπελκάντο* ‎– The Trio Bel Canto'' (USΑ)
1992 = Γωγώ Θεοδώρου
1993 = Άννα Βίσση -------- Aλμπουμ ''Άννα Βίσση* ‎– Live!'' (Ζωντανη ηχογραφηση) --------- https://youtu.be/1uy7Li36XjQ
2000 = Χριστίνα Μαραγκόζη
2002 = Ελευθερία Αρβανιτάκη ------ Αλμπουμ ''Ελευθερία Αρβανιτάκη ‎– Live'' (Ζωντανα από το ''Γυάλινο Μουσικό Θέατρο'') --------- https://youtu.be/e7Od8YufIXk
2003 = Μαρινελα - Γιώργος Νταλάρας -------- Αλμπουμ ''Μαρινέλλα & Γιώργος Νταλάρας - Μαζί'' (Ζωντανη ηχογραφηση απο το Μεγαρο Μουσικης Αθηνων) ------------- https://youtu.be/YXv_vKSZ8co
   netriofron
11-11-2016 14:30
1969 = Αφοι Κατσαμπα -------- Αλμπουμ ''Οτι τραγουδιεται...''
   emotion
25-07-2012 11:20
Μου αρέσει πάρα πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   spiros1925
23-02-2009 14:01
ayto m thimizi tn ntora m.......dn tha se xexaso pote.......
   Αφιερωμένο από μπουμπούκα -
για τζουτζούκο της -
27-03-2006 12:55
Ματιά-ματιά, τα μάτια σου
αγάπη με χορταίνουν,
τη μέρα με πεθαίνουνε,
τη νύχτα μ’ ανασταίνουν.
   Αφιερωμένο από VASSO - ath
για ari - ath
21-09-2005 09:45
Σε λατρευω αγορι μου
   Ανώνυμο σχόλιο
04-08-2005
agori m... xara m...mwraki m.. vasanaki m..4/8
   Αφιερωμένο από nina - athens
για nadia - athens
16-12-2003 01:48


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο