Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99113 Τραγούδια, 240625 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Βόλτα στην Ελλάδα ( Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα ) - 1951       
 
Στίχοι:  
Χρήστος Κολοκοτρώνης
Μουσική:  
Βασίλης Τσιτσάνης


Πόσο ήθελα ρε φίλε
να’ χα φουλ το πορτοφόλι
με μια κούρσα να βολτάρω
μέσα στην Ελλάδα όλη.

Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα
να γλεντήσω μια βραδιά
και να καταλήξω σούρα
στα στενά του Σακαφλιά.

Στη Θεσσαλονίκη έχω
μια παλιά μου φιλενάδα
με τους φίλους μου θα πάω
να της κάνω μια καντάδα.

Πάτρα, Τρίπολη και Σπάρτη
μια βδομάδα θα τα πιω
κι από κει στην Καλαμάτα
σ’ ένα κόλπο μου παλιό.

Κι όταν κουραστώ ρε φίλε
στην Αθήνα θα γυρίσω
στον Περαία και τα πέριξ
στα μπουζούκια να γλεντήσω.

Φάληρα και Βουλιαγμένη
φέρε μπίρα και μεζέ
το κορίτσι μου στο πλάι
και η κούρσα αγκαζέ.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 97%  (25 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 15191
      Σχόλια: 5
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] 78 στροφές - Βόλτα σ...
1951
[1] Οι μεγάλοι του ρεμπέ...
1975
[3] Στο βάθος κήπος
1983 CBS 25420
[4] Νύχτες μαγικές κι ον...
1985
[4] Τα ρεμπέτικα της Γλυ...
2002
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Βαγγέλης @ 07-02-2006
   netriofron
28-08-2017 12:52
Χορός / Ρυθμός / Είδος : Χασάπικο(ς) + Χασαποσέρβικο ------------- Αλλοι τιτλοι ''Ο γύρος της Ελλάδας'' ,''Πόσο ήθελα ρε φίλε''


1η : 1952 = Ελένη Λαμπίρη = Έλσα Λάμπο. Η οποια ,ανάλογα με το είδος του τραγουδιού που ερμηνευε ,χρησιμοποιουσε και αλλο ψευδωνυμο : ''Έλένη Λαμπίρη'' ,''Λίτσα Λαμπρίδου'' και ''Έλσα Μαργαρίτη'' !!!!!!! + Βασίλης Τσιτσάνης (''Βλάχος'' ,'Τσίλας'') ------------ 78ρης στην ODEON GA 7670 & συλλογη ''Βασίλης Τσιτσάνης 1937-1952'' (1976) & συλλογη ''Βασίλης Τσιτσάνης ‎– Τα μεγάλα τραγούδια'' (2014) ------------- https://youtu.be/8p768em3j6o

1954 = Μαρίκα Νίνου + Βασίλης Τσιτσάνης + Γιάννης Σαλασίδης + Θανασης Γιαννόπουλος ,Ενορχήστρωση : Βασιλης Τσιτσανης ,Μπουζουκια : Βασίλης Τσιτσάνης & Ανεστος Αθανασιου (''Γυφτος'') ,και Κιθαρα : Γιαννης Δεδες @@@@ Απο εκδηλωση για το Λαικο τραγουδι ,που διοργανωσε ο Αλεκος Πατσιφας στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός" - (ΔΕΣ - Αλμπουμ ''Βασίλης Τσιτσάνης ‎– Συνέβη στα... πέριξ (Κλασικές και απρόβλεπτες ερμηνείες'' (1995) @@@@ ------------- Αλμπουμ '' Μαρίκα Νίνου - Βασίλης Τσιτσάνης'' (2015) &&&& αλμπουμ ''Tsitsanis Typical Orchestra with Marika Ninou ‎– Rebetika'' της Philips ‎ N 00735 R (1954)

1955 = Μαρίκα Νίνου (= Ευαγγελία Αταμιάν-Νικολαΐδου) + Χορωδια : ο Βασίλης Τσιτσάνης και η ορχηστρα του. --------------- Αλμπουμ ''Η Μαρίκα Νίνου στου Τζίμη του Χοντρού'' (Ζωντανή ηχογράφηση απο την ομωνυμη ταβερνα της οδού Αχαρνών ,στην Αθηνα) (1977) ---------------- https://youtu.be/x9bfFengsxg

1962 = Γρηγορης Μπιθικώτσης (''Sir'') + Μανώλης Χιώτης ,Ενορχηστρωση & μπουζούκι : Μανώλης Χιώτης ------------- δισκακι ΕΡ στην HMV (7EEG 2586) με τιτλο ''14 Επιτυχίες του Χρ.Κολοκοτρώνη'' -------------- https://youtu.be/O-ncFR0lpq8

1972 -73= Βασίλης Τσιτσάνης (''Βλάχος'' η ''Τσίλας'') + Ελένη Γεράνη ,Μπουζούκι : Βασίλης Τσιτσάνης ---------- στο 2πλο αλμπουμ ''Δυο νύχτες στου Τσιτσάνη'' (1985) (Ζωντανή ηχογράφηση από το κεντρο ''Πανοραμα'' στις Τζιτζιφιες,Αθηνα) -------------- https://youtu.be/uuZ0IaiVasY

1983 = Μαρίζα Κωχ ------------ https://youtu.be/Jdm53xnuXVI

1985 = Γλυκερία (Κοτσούλα) ,στην ενορχηστρωση ο συζυγος της, ο Στέλιος Φωτιάδης ,Μπουζούκι : Βασίλης Ηλιάδης ,Κιθαρα : Γιάννης Δέδες ------------------ Αλμπουμ ''Γλυκερία Συμμετέχει Ο Νίκος Παπάζογλου ‎– Η Γλυκερία στο Λυκαβητό - Νύχτες μαγικές κι ονειρεμένες'' (Ζωντανή ηχογράφηση απο τη συναυλια της στον Λυκαβηττό στις 15 Σεπτεμβριου 1985) ------------- https://youtu.be/lPVwRAPuItU

2000 = Γλυκερία + Χορωδια ------------ στο CD ''Γλυκερία ‎– Χάραμα 2001'' (Ζωντανή ηχογράφηση) ------------ https://youtu.be/YaaIm7sg1Oo

2009 = Σπύρος Πέρπερας ------------ στο CD ''Ιστορία τραγουδιού Λάρισας'' ------------- https://youtu.be/SF5WGBSSw_w


ΠΗΓΕΣ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%92%CF%8C%CE%BB%CF%84%CE%B1+%CE%A3%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1&type=all ] - - - [ http://www.rebetiko.gr/docs/papistas2.php ] - - - [ http://rebetiko.sealabs.net/display.php?string=%CE%92%CF%8C%CE%BB%CF%84%CE%B1+%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1 ]
   netriofron
18-08-2017 14:43
ΕΠΙΣΗΣ :

1962 = Γρηγορης Μπιθικώτσης (''Sir'') + Μανώλης Χιώτης ,Ενορχηστρωση & μπουζούκι : Μανώλης Χιώτης ------------- δισκακι ΕΡ στην HMV (7EEG 2586) με τιτλο ''14 Επιτυχίες του Χρ.Κολοκοτρώνη'' -------------- https://youtu.be/O-ncFR0lpq8
   netriofron
15-08-2016 10:32
1952=Τσιτσανης-Λαμπιρη (ODEON GA 7670 )
1953= Νίνου Μαρίκα Τσιτσάνης Βασ. ( MG-18 )
1954=Νίνου Μαρίκα Σαλασίδης Γιάν. Γιαννόπουλος Θανάσης (N00735R )
1955=Τσιτσανης-Νινου (LIVE απο του ''Τζιμη του Χονδρου'' )
   netriofron
18-07-2016 16:03
1952=Τσιτσανης-Λαμπιρη ---------------- 1955=Τσιτσανης-Νινου --https://youtu.be/x9bfFengsxg
   netriofron
07-09-2014 12:07
http://youtu.be/8p768em3j6o


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο