Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
67227 Τραγούδια, 218746 Ποιήματα, 26564 Μεταφράσεις, 26564 Αφιερώσεις
 

 Δεν κλαίω γι΄ αυτά που μου `χεις πάρει - 1981       
 
Στίχοι:  
Γιάννης Ρίτσος
Μουσική:  
Μάριος Τόκας


Σε βρήκα για μια νύχτα μόνη
και πότε θα σε ξαναβρώ
η θύμησή σου με σταυρώνει
σ’ ένα κατάφωτο σταυρό
η θύμησή σου με σταυρώνει
σ’ ένα κατάφωτο σταυρό

Δεν κλαίω για αυτά που μου `χεις πάρει
για αυτά που μου `χεις αρνηθεί
μου `χεις χαρίσει ένα φεγγάρι
γαλάζιο, ανείπωτο, βαθύ.
Δεν κλαίω για αυτά που μου `χεις πάρει.

Στη τρυφερή σου την παλάμη
κουρνιάζουν τα χρυσά πουλιά
ποιαν αμαρτία να `χω κάνει
και μου χουν λείψει τα φιλιά
ποιαν αμαρτία να `χω κάνει
και μου χουν λείψει τα φιλιά

Δεν κλαίω για αυτά που μου `χεις πάρει
για αυτά που μου `χεις αρνηθεί
μου `χεις χαρίσει ένα φεγγάρι
γαλάζιο, ανείπωτο, βαθύ.
Δεν κλαίω για αυτά που μου `χεις πάρει.




Διαφήμιση

 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (1 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 20404
      Σχόλια: 11
      Αφιερώσεις: 1
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Πικραμένη μου γενιά
1981
[2] Μικρά ερωτικά
1984
[2] Αυτά που αγάπησα
2005
[2] 40 χρόνια Αντώνης Κα...
2007
[3] Αυτά που ρωτάς - Ζων...
2010
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Νίκη @ 16-12-2002
   Viennezos
12-06-2005
2η φωνή: Μαρινέλλα
   Viennezos
12-06-2005
Τραγούδι από τον προσωπικό δίσκο του Καλογιάννη "Μικρά ερωτικά" (1984)
   thrace
19-12-2010 02:04
http://www.youtube.com/watch?v=2_gS1wOtdZE ....
   ferrer
08-10-2010 22:50
...ποιαν αμαρτία να 'χω κάνει
και μου χουν λείψει τα φιλιά...
   vbotis
14-02-2010 00:15
Πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού από τον Λάκη Χαλκιά για τον δίσκο "Πικραμένη μου γενιά" (MINOS 1981) που περιέχει τραγούδια του Μάριου Τόκα σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου
   thrilos18
28-02-2009 14:16
τρελαίνομαι
   anifori
14-12-2008 12:44
Αψογο
   ins2anity
29-07-2008 12:20
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ. ΠΟΛΥ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΚΟΥΩ. ΑΝΤΩΝΗ ΗΣΟΥΝ ΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΗΚΟΣ!!!!!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
11-09-2005
klaio gia ta matia sou pou de mporo na ksanakoitakso - kai thumamai ta matia, tin psuhi sou, tn agapi pou petrose
   Yiota
04-09-2005
Τιτλος τραγουδιου: ΔΕΝ ΚΛΑΙΩ
   Αφιερωμένο από parhs - peristeri
για ELENA - KYPROS
06-08-2005 15:21
Η ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΝ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ...
ΜΑΖΙ.....
ΖΟΥΜΕ ΜΑΚΡΥΑ ΜΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΜΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΚΙ........

Σ' ΑΓΑΠΑΩ ΜΙΚΡΑΚΙ ΜΟΥ...
   Ανώνυμο σχόλιο
17-02-2005
the best


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο