Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
57812 Τραγούδια, 186881 Ποιήματα, 25327 Μεταφράσεις, 26491 Αφιερώσεις
 

 Πόσο σ΄ αγαπώ - 1972       
 
Στίχοι:  
Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική:  
Μάνος Λοΐζος


Έλα να σου δείξω τις τριανταφυλλιές
τα πράσινα, τα κόκκινα, τα σπίτια, τις αυλές.

Πόσο σ’ αγαπώ, πουλάκι του δρόμου,
πόσο σ’ αγαπώ, πόσο σ’ αγαπώ
Έλα να σου πω αγόρι γλυκό μου
πόσο σ’ αγαπώ, πόσο σ’ αγαπώ.

Έλα να σου μάθω, πως είναι το φιλί,
σαν κόκκινο τριαντάφυλλο και σαν ανατολή

Πόσο σ’ αγαπώ, πουλάκι του δρόμου,
πόσο σ’ αγαπώ, πόσο σ’ αγαπώ
Έλα να σου πω αγόρι γλυκό μου
πόσο σ’ αγαπώ, πόσο σ’ αγαπώ.

Έλα να σου δείξω το στάχυ το ξανθό
τ’ αστέρια που σωπαίνουνε για ν’ αποκοιμηθώ

Πόσο σ’ αγαπώ, πουλάκι του δρόμου,
πόσο σ’ αγαπώ, πόσο σ’ αγαπώ
Έλα να σου πω αγόρι γλυκό μου
πόσο σ’ αγαπώ, πόσο σ’ αγαπώ.



 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (7 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 29594
      Σχόλια: 12
      Αφιερώσεις: 2
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Η Αλίκη δικτάτωρ
1972
[1] Τα κινηματογραφικά -...
1994
[2] Για μια μέρα ζωής
1980
[3] Α + Β προβολή
1984
[4] Μάνος Λοΐζος - Αφιέρ...
1985
[5] Αφιέρωμα στο Μάνο Λο...
2007
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Νίκη @ 16-12-2002
   alain
20-05-2010 09:40
Πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού από την Αλίκη Βουγιουκλάκη το 1972 στο φιλμ "Η Αλίκη δικτάτωρ".
   Viennezos
06-02-2007 07:10
Η πρώτη εκτέλεση είναι με τη Δώρα Σιτζάνη (και όχι με τη Γαλάνη όπως έγραψα πιο πάνω). Η Γαλάνη ερμήνευσε το τραγούδι στη συναυλία προς τιμήν του Λοΐζου που δόθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στις 13 Σεπτεμβρίου 1985 (δίσκος: "Μάνος Λοΐζος - Αφιέρωμα / Ζωντανή ηχογράφηση από το Ολυμπιακό Στάδιο", 1985).
   Viennezos
05-02-2007 13:56
Πρώτη εκτέλεση με τη Γαλάνη από τον κύκλο τραγουδιών "Για μια μέρα ζωής" (1980) που συμπεριλαμβάνει 12 τραγούδια με μουσική του Λοΐζου. Καινούργια εκτέλεση με την Ελένη Δήμου από τον προσωπικό της δίσκο "Α + Β προβολή" (1984).
   προσωδός
14-02-2009 13:37
Μια διόρθωση μόνο σ' αυτό το ιδιαίτερα τρυφερό τραγούδι. Νομίζω ότι οι στίχοι είναι της Κωστούλας Μητροπούλου και όχι του Λευτέρη Παπαδόπουλου.
   ΜΕΛΙΝΑΚΙ
13-01-2009 12:57
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ
   elen333
13-01-2009 09:54
υπέροχο
   mary_loo
01-11-2008 16:24
Ax ax ti epa8a vradiatiko!
   diM=]
18-01-2008 10:13
wraio tragoudaki...
   johnyb
18-06-2007 15:27
Ακούγοντας τα τραγούδια του Μάνου λες πως είναι ένας απ' τους ελάχιστους ωραίους λόγους που ήρθα στη ζωή!!!
   Ανώνυμο σχόλιο
22-02-2006
ΠΟΣΟ Ε,ΑΝ ΗΞΕΡΕΣ ΠΟΣΟ ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΥ
   Αφιερωμένο από Αλίκη -
για Δημήτρη -
13-01-2006 05:38
Έλα να σου δείξω πόσο σ' αγαπώ...
   Αφιερωμένο από Δημοσθένης - Kapoy
για Ελευθερία - Πειραιάς
29-04-2005 11:04
Στην ...Ελευθερία μου
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
TELIO....
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
ΑΨΟΓΟ!   ( ΔΗΜΗΤΡΑ )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο