Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
100472 Τραγούδια, 242920 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Κάτσε στον καναπέ μου      
 
Στίχοι:  
Χαράλαμπος Βασιλειάδης
Μουσική:  
Στέλιος Χρυσίνης


Κάτσε στον καναπέ μου και φίλησέ με
φέρε το χέρι βόλτα κι αγκάλιασέ με
έλα και πες μου λόγια για την αγάπη
αφέντρα της καρδιάς μου, γλυκέ σατράπη.

Πάρε με κοντά σου, πάρε με κοντά σου
το ξημέρωμα σαν θα `ρθει να με βρει στην αγκαλιά σου.

Δώσ’ μου τα δυο σου χείλη τα φλογισμένα,
απόψε ο κόσμος όλος είναι για μένα,
έτσι που μ’ αγκαλιάζεις έχω μεθύσει,
η φλόγα της καρδιάς μου, αχ, πώς θα σβήσει.

Πάρε με κοντά σου, πάρε με κοντά σου
το ξημέρωμα σαν θα `ρθει να με βρει στην αγκαλιά σου.




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 80%  (5 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 15021
      Σχόλια: 5
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Έτσι, όπως τα έζησα
2006
[1] Άναψε το τσιγάρο
2007
[1] Καίτη Γκρέυ - Από τι...
2007
[2] Τα λαϊκά της νύχτας
1985
[3] Με τη Γλυκερία στην ...
1983
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   maria, Μαρία @ 31-01-2006
   netriofron
10-04-2018 21:23

Νο 3 :


1983 = Λυδία Σοφού + Γιάννης Σιδερίδης + Ντορίτα Στέρη + Τάκης Παναγιώτου , , Ενορχήστρωση : Νάκης Πετρίδης , ------------- Αλμπουμ ''Λυδία Σοφού - Γιάννης Σιδερίδης - Ντορίτα Στέρη - Τάκης Παναγιώτου ‎– Τραγούδια της Παρέας μας'' , & συλλογή ''Καρσιλαμάδες και τσιφτετέλια No 8'' (1985) -------------- https://www.music-bazaar.com/greek-music/album/1247862/PROTOHRONIATIKO-GLENDI-68-NON-STOP-LAIKES-EPITIHIES-CD1/

1997 [Οκτωβ] = "Palio-Paréa'' , στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!!!!!!!!!! : Ελληνο-Ολλανδική μπάντα , -------------- στο CD "Palio-Paréa ‎– Greek To Me'' στην Ολλανδική New Road Music ‎ (NRM - 970101) ------------- https://itunes.apple.com/us/album/greek-to-me/278271197

2002 = Δούκισσα (Φωταρά) , -------------- στο CD "Δούκισσα - Τσιφτετέλια'' --------------- https://youtu.be/8bMIgI0LQB4

2004 = Κατερίνα Κόρου ‎ , -------------- στο CD "Ζωντανή ηχογράφηση στα ''Αστέρια'' Γλυφάδας''

2018 = Ανδρέας Τσαούσης , , Κλαρίνο : Γιάννης Γκορίτσας , ------------- στο 2πλο CD "Πανηγύρι στο Ανθοχώρι Βοιωτίας'' -------------- https://youtu.be/vYBzsGowqqw


ΠΗΓΗ = [ https://www.discogs.com/search/?q=%CE%9A%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B5+%CE%A3%CF%84%CE%BF%CE%BD+%CE%9A%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%AD+%CE%9C%CE%BF%CF%85%09&type=release ]
   netriofron
01-05-2017 22:00
--------------------- ΕΠΙΣΗΣ :

Χορός / Ρυθμός : Τσιφτετέλι

1959 = Μπέττυ Δασκαλάκη + Kωστας Γρυπαρης ,(Μπουζουκι : Ανέστος Αθανασίου ( "Γύφτος") --------- Αλμπουμ ''B. Daskalaki, K. Atalopoulou Lefterakis, Anestos, Griparis ‎– This Is Greece'' στην Αμερικανικη Colonial Records ( COL-LP-159) ,του Τετου Δημητριαδη
   netriofron
18-11-2016 15:31
1η : 1958 = Καίτη Γκρέυ ----- Δισκος 78 στρφ (HMV AO-5545 ,OGA 2822 ) , που φωνογραφηθηκε τελη του '58 ,ΑΛΛΑ ,κυκλοφορησε στης 11--6--1959 , και σε 45ρακι HMV (7PG-2586)
1959-'62 = Καίτη Γιούλη ------- Συλλογη ''Various ‎– Bouzoukee Nights , ηχογραφησεις 1959-1962'' ------ https://youtu.be/2NMY28-V7ew
1976 = Απόστολος Νικολαΐδης ------ Αλμπουμ ''Ήθελα νά 'μουνα πασσάς'' ------ https://youtu.be/5d1f0eJYYfA
1983 = Γλυκερία
1985 = Τόλης Βοσκόπουλος
   netriofron
22-08-2016 11:36
Φωνογραφηθηκε τελη του '58 ,ΑΛΛΑ ,κυκλοφορησε στης 11--6--1959 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! --------------------------------
Δισκος 78 στρφ (HMV AO-5545 ,OGA 2822 )
   Μαυρο Ατι σε Φωτια
11-11-2015 12:24
ηχ. 1958_εκδοση Δισκου 1959 !


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο