Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
99126 Τραγούδια, 240689 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Η πόλις - 1975       
 
Στίχοι:  
Κωνσταντίνος Καβάφης
Μουσική:  
Δήμος Μούτσης


Είπες, θα πάγω σ’άλλη γη, θα πάγω σ’άλλη θάλασσα
μια πόλις άλλη θα βρεθεί, καλύτερη απ’ αυτή
Είπες, κάθε προσπάθειά μου, μια καταδίκη είναι γραφτή
κι είν’η καρδιά μου, σαν νεκρός θαμμένη
είπες, ο νους μου ως πότε μες στο σπαραγμό αυτόν θα μένει
όπου το μάτι μου γυρίσω, όπου κι αν δω
ερείπια μαύρα της ζωής μου βλέπω εδώ
που τόσα χρόνια πέρασα και ρήμαξα και χάλασα

Καινούριους τόπους δε θα βρεις, δε θά’βρεις άλλες θάλασσες
η πόλις θα σ’ακολουθεί, στους δρόμους θα γυρνάς τους ίδιους
και στες γειτονιές τες ίδιες θα γερνάς
και μες στα ίδια σπίτια αυτά θ’ασπρίζεις
πάντα στην πόλη αυτή θα φτάνεις, για τ’αλλού μην ελπίζεις
Δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό
έτσι που την ζωή σου ρήμαξες εδώ
στην κόχη τούτη τη μικρή
σ’όλη τη γη τη χάλασες




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 77.2%  (7 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 11455
      Σχόλια: 4
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Τετραλογία
1975
[1] Πάει η αγάπη μου
1986
[1] Τα πρώτα μου τραγούδ...
1994
[1] Άλκηστις Πρωτοψάλτη ...
2002
[1] Στην αρχή (1975-1977...
2004
[2] Αγαπητέ Κύριε Καβάφη
2005
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Minos, Ανδρόνικος @ 31-01-2006
   MaRoULIta_15
14-12-2008 03:56
8εικο!
ειδικά για όσουσς αισθάνονται κά8ε απο αυτούς τους στίχους..
   elen333
19-11-2008 09:33
απίστευτο.
   xamogelaki
02-07-2008 00:15
..ετσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ στην κόχη τούτη τη μικρή
σόλη τη γη τη χάλασες....

μου σηκώθηκε η τρίχα πάλι!!
   Minos
28-03-2006
Από τη "Τετραλογία" του Δήμου Μούτση (1976) με τους Μ.Μητσιά, Αλκ.Πρωτοψάλτη και Χρ.Λεττονό


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο